Ads Top

Οι πιθανότητες κατάκτησης του Europa League από τον Ολυμπιακό!


Ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη 15η θέση στη σχετική λίστα των... πιθανοτήτων κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου στη διοργάνωση.
Οι πιθανότητες κατάκτησης του Europa League για κάθε ομάδα – Η θέση του Ολυμπιακού | to10.gr
Το Europa League παίρνει την… σκυτάλη από το Champions League, με τη δράση να ξεκινά ξανά.

Πολλά τα ματς που ξεχωρίζουν στη φάση των «32» της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να ρίχνεται και αυτός στη μάχη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υποδέχεται (19:55) στο «Καραϊσκάκης» την Αϊντχόφεν, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με την βοήθεια του fivethirtyeight και τα SPI ratings, μπορούμε να δούμε τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Στην κατάκτηση δηλαδή του βαρύτιμου τροπαίου της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς έχουν 64% να προκριθούν στους 16, 31% να φτάσουν στα προημιτελικά του θεσμού, 14% να προχωρήσουν ως τα ημιτελικά, 6% να δώσουν το παρών στον τελικό και 3% να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa League.

Εν ολίγοις, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην 15η θέση, πάνω από την Μπενφίκα και… παρέα με την Σαχτάρ.

Μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, χρίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ, με το ποσοστό τους να τοποθετείται στο 11%. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στη 2η θέση της Premier League και έχουν ως μεγάλο στόχο να προσθέσουν ακόμη μια κούπα στην τροπαιοθήκη τους.




Στη 2η θέση της σχετικής λίστας, είναι μια ομάδα που η αλήθεια είναι πως προκαλεί έκπληξη. Ο λόγος για την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι έχουν 8% πιθανότητες για να κατακτήσουν το Europa League. Ενας σύλλογος που βρίσκεται στην 5η θέση της La Liga και τα πάει περίφημα την εφετινή σεζόν.

Όσον αφορά τη συνέχεια, η πεντάδα συμπληρώνεται από τρεις ισχυρές ομάδες.  Λέστερ, Άρσεναλ και η Νάπολι του Κώστα Μανωλά έχουν 7% πιθανότητες σύμφωνα με το SPI ratings για να φτάσουν ως την κατάκτηση του Europa League.


Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Ρόμα και Ζάλτσμπουργκ συγκεντρώνουν ποσοστό 6% και είναι οι επόμενες ομάδες που ακολουθούν στη σχετική λίστα. Από κοντά και ο Άγιαξ με 5% .

Στην αξιολόγηση του fivethirtyeight, προηγούνται του Ολυμπιακού οι Βιγιαρεάλ, Μίλαν, Λιλ με 4%, στην ίδια κλίμακα -του 3%- είναι οι Σαχτάρ και Μπριζ, ενώ με 2% ακολουθούν οι Μπενφίκα, Ρέιντζερς και Χόφενχάιμ.


Τέλος, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ είναι η τελευταία ομάδα του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης που συγκεντρώνει μια ποσοστιαία μονάδα πιθανοτήτων.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι Γιουνγκ Μπόις, Κράσνονταρ, Αϊντχόφεν, Μπράγκα, Ντινάμο Κιέβου, Σλάβια Πράγας, Γρανάδα, Μόλντε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ερυθρός Αστέρας, Άντβερπ και Βόλφσμπεργκερ, που συγκεντρώνουν λιγότερο από 1% για να κατακτήσουν του τρόπαιο.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.