Ads Top

Εμβιλά σε Μαρτίνς: «Δεν πονάω, είμαι έτοιμος να παίξω»


Ο Γιαν Εμβιλά δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Τι σκέφτεται ο κόουτς.
Είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που με την παρουσία του εξασφαλίζει την ηρεμία στην αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών, αλλά και τον ορθολογισμό στην ανάπτυξη. 

Ενας παίκτης κορυφαίου επιπέδου, που ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά. Και την κάνει. Αθόρυβα. Όπως ορίζει η φύση της θέσης και του ρόλου του. Διότι ο Γιαν Εμβιλά δεν είναι σταρ, είναι αυτός που κάνει σταρ τους συμπαίκτες του. Και για αυτό η παρουσία του στο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, θεωρείται κομβικής σημασίας.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να απασχολεί αυτές τις γραμμές σήμερα. Αλλά ο ίδιος δεν είναι «φυσιολογικός» ποδοσφαιριστής. Δεν είναι από εκείνους που ένας τραυματισμός ή μια κακοτοπιά θα τον κάνει να λείψει από μια μάχη. Τουναντίον. Ο Εμβιλά είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Και για αυτόν τον λόγο δείχνει να κερδίζει τον χρόνο και να καταρρίπτει ακόμη και τα βασικά ιατρικά πρωτόκολλα.

Και μόνο το γεγονός ότι έκανε κανονικά προπόνηση την Τετάρτη, προκάλεσε αίσθηση. Το γεγονός ότι την έβγαλε όλη την προπόνηση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Εκείνο, όμως, που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, είναι το γεγονός ότι την έβγαλε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Χωρίς να νιώσει κάποια έντονη ενόχληση στον δικέφαλο. Κάτι που τον έκανε να πει στον Πέδρο Μαρτίνς ότι είναι… έτοιμος!

Ναι, ο Εμβιλά είπε στον προπονητή του πως είναι καλά. Πως από τη στιγμή που δεν πονάει και από τη στιγμή που σε όλες τις δοκιμές που έκανε, ο μυς του ανταποκρίθηκε χωρίς πρόβλημα και χωρίς ενοχλήσεις, θεωρεί ότι πρέπει να θέσει εαυτόν στη διάθεση της ομάδας. Και αυτό έκανε. Δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι οι μεγάλοι παίκτες, δεν είναι μόνο αυτοί που παίζουν καλά, αλλά και εκείνοι που έχουν την απαραίτητη νοοτροπία, εκείνοι που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ο Εμβιλά έχει χάσει αρκετές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. Και η λογική λέει ότι δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα. Αλλά η λογική πηγαίνει περίπατο όταν στην κουβέντα μπαίνει η θέληση και η επιθυμία ενός τόσο σημαντικού ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι ο Γάλλος αμυντικός μέσος έκανε τόσο μεγάλη προσπάθεια και τελικά είναι έτοιμος, «αναγκάζει» τον Μαρτίνς να κάνει δεύτερες σκέψεις. Διότι είναι σαφές πως είναι πολύ δύσκολο να αφήσει τον Εμβιλά στον πάγκο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή. Ο Γάλλος έκανε νέο τεστ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου και πάλι δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Δείχνοντας ότι θα είναι τουλάχιστον στον πάγκο. Πλέον, μένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο Μαρτίνς για το αρχικό σχήμα. Με βάση τη χθεσινή δοκιμή, Εμβιλά δεν υπάρχει στην 11άδα. Αλλά έως την τελευταία στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι υπάρχει και ο επαναληπτικός, αλλά και πολλά παιχνίδια ακόμη. Και κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει κάποιον πιο σοβαρό τραυματισμό ή κάποια θλάση. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο παίκτης λέει ότι είναι καλά, έχει τη σημασία του. Διότι ο Εμβιλά είναι έμπειρος και ξέρει καλά το σώμα του.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.