Ads Top

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το wonderkid του ΠΑΟΚ! (vid)


Τα τελευταία χρόνια η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη. 
Ο Τάσος Τσέλιος αποτελεί το… wonderkid του Ολυμπιακού, με τον νεαρό να δείχνει γρήγορα πως ήρθε για να μείνει στους “ερυθρόλευκους”.



Οι “ερυθρόλευκοι” πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη των ταλέντων και έχουν καταφέρει να βάλουν αρκετούς ποδοσφαιριστές στην αναμονή, οι οποίοι δείχνουν όμως έτοιμοι να κάνουν το ξεπέταγμα τους στο χώρο του επαγγελματισμού.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Τσέλιος. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός (γεννημένος στις 14/10/2002) μολονότι αποτελεί ένα από τα νεότερα αποκτήματα της “κόκκινης” ακαδημίας, προερχόμενος μάλιστα από τον ΠΑΟΚ, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και είναι ένας από τους νεαρούς που βρίσκονται στα υπόψιν του Πέδρο Μαρτίνς.

Το ξεκίνημα του

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ο Τσέλιος απέκτησε την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο μέσω των υποδομών του ΠΑΟΚ. Ο πιτσιρικάς εντάχθηκε στον “δικέφαλο” του βορρά το 2010 και αποτέλεσε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα παιδιά του συλλόγου.

Ο νεαρός ξεχώρισε από νωρίς για την οξυδέρκεια του, καθώς και για την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, η οποία του επιτρέπει μέχρι και σήμερα να αγωνίζεται παράλληλα ως εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός.

Οι εμφανίσεις του με τους Θεσσαλονικείς δημιούργησαν αρκετές προσδοκίες για το μέλλον του στην συμπρωτεύουσα, με το… highlight της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ να έρχεται σε έναν τελικό κόντρα στην τωρινή του ομάδα.

Ο τίτλος του πρωταθλητή και η αποθέωση του Σαββίδη

Ήταν 29 Απριλίου του 2017 όταν ο Τσέλιος βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη αναγνώριση της καριέρας του.

Ο ταλαντούχος άσος οδήγησε την U15 του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος για 83 λεπτά στον τελικό του AEL FC Arena απέναντι στον Ολυμπιακό και δέχθηκε τα επινίκια από τον Γιώργο Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας των “ασπρόμαυρων” έμεινε έκπληκτος με την εμφάνιση του σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, με αποτέλεσμα να τον αποθεώσει μέσω των social media, χαρακτηρίζοντας τον wonderkid.  Μία κίνηση που τον έκανε ευρέως γνωστό στον κόσμο της ομάδας.

Η άρνηση του στον ΠΑΟΚ και η “αρπαγή” του Ολυμπιακού

Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο η μοίρα έμελλε να τον βρει στην αντίπερα όχθη.

Έπειτα από ένα “ασφυκτικό” πρέσινγκ, αρνήθηκε την πρόταση της διοίκησης και αποφάσισε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Πειραιώτες δεν έχασαν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και με άκρα μυστικότητα κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του το 2019.

Ο Τσέλιος είπε το ναι σε ένα τριετές συμβόλαιο και μετέβη άμεσα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, προκειμένου να πιάσει άμεσα δουλειά.


Το ξεπέταγμα με το καλημέρα και το “κλίκ” στον Μάρτινς

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σήμερα. Προερχόμενος από μία αναγνωριστική πρώτη σεζόν με την U19 με 2 γκολ σε 18 συμμετοχές, ο Τσέλιος δείχνει φέτος πως ήρθε για να μείνει στον Ολυμπιακό.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια,  “τραβάει” το κουπί, με την διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομών να τον βρίσκει στην κορυφή τον πίνακα των σκόρερ της ομάδας με 3 γκολ σε 7 ματς.

Αποκορύφωμα σε αυτό το καταπληκτικό ξεκίνημα ήταν φυσικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε “ροντέο”, ο νεαρός πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και με δύο γκολ και μία ασίστ τον οδήγησε στη νίκη με 3-2.

Μοιραία οι εμφανίσεις του με την U19 δεν άφησαν “ασυγκίνητη” την πρώτη ομάδα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή μπήκε στο… μάτι του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να τον χρησιμοποιήσει στο φιλικό κόντρα στον Ατρόμητο στις αρχές τις σεζόν.

Παρά την ήττα με 5-2,  ο φέρελπις ποδοσφαιριστής έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και δικαίωσε στο έπακρο  τον προπονητή του για την επιλογή του.

Μία εμφάνιση που παραλίγο να του φέρει και το επίσημο ντεμπούτο με τα “ερυθρόλευκα”, με τον ίδιο να μπαίνει στην αποστολή κόντρα στον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να αγωνιστεί.

Απολαύστε τον:


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.