Ads Top

Ο επόμενος… Τσιμίκας του Ολυμπιακού ήρθε για να μείνει!


Ένα αστέρι... γεννιέται στην U19 του Ολυμπιακού!
Μετά τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βγάζει… διαμαντάκια στο αριστερό άκρο της άμυνας.



Είναι πασιφανές ότι ο Ολυμπιακός “λατρεύει” να βγάζει ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες του, με τρανό παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού έχουν σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχουν αφήσει τεράστιες υποσχέσεις για το κοντινό μέλλον. 

Από τον Βασίλη Σουρλή, μέχρι τον Αποστόλη Μαρτίνη, οι “ερυθρόλευκοι” διαθέτουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία καλείται να αξιοποιήσει καταλλήλως. Ωστόσο, ο σύλλογος του Πειραιά έχει στα χέρια του ακόμη ένα… αστεράκι, ο οποίος εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο νέος Κωνσταντίνος Τσιμίκας του Ολυμπιακού. 

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Κεραμίδα.

Ο 18χρονος (γεννημένος στις 12/11/2002) αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και το μέλλον προβλέπεται… λαμπρό για τον ίδιο.


Το ξεκίνημα και τα πρώτα “ερυθρόλευκα” χρόνια

Ο νεαρός Βαγγέλης Κεραμίδας αποτελεί βέρος Αθηναίος, αφού εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 6 ετών, με την τοπική ΑΕ Μοσχάτου. Στην ηλικία των 10 ετών, κατάφερε να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος με την U11 του συλλόγου. Ήδη από τα πρώτα ξεχώριζε για το ταλέντο του, κάτι το οποίο αποδείχθηκε την σεζόν 2016/17, όταν με την U15 πήρε μέρος σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια εκείνης της σεζόν, σημειώνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ. Μάλιστα, ο Κεραμίδας έδωσε το παρών στον μεγάλο τελικού του Κυπέλλου της U15, το 2017, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ, από την οποία και ηττήθηκε, μετά τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.


Όταν έκανε το “μπαμ”

Κατά την χρονιά 2018/19, ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε στην U17 του Ολυμπιακού, ήταν φυσικά ο Κεραμίδας. Η παρουσία του ήταν καθοριστική καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο στο Final Four του πρωταθλήματος έβγαλε… μάτια, ειδικά στα δύο νικηφόρα παιχνίδια της ομάδας του απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Άπαντες μπορούσαν να διακρίνουν εύκολα ότι επρόκειτο για έναν αριστερό μπακ με εξαιρετικά ανεβάσματα, αλλά και ένα πόδι… φαρμάκι, το οποίο με τις σέντρες του μπορούσε να ανησυχήσει κάθε αντίπαλη αμυντική γραμμή. Μάλιστα, ο ταλαντούχος αμυντικός έκλεισε μια εκπληκτική σεζόν με 25 γεμάτες εμφανίσεις, 2 γκολ και 5 τελικές πάσες.

Η αναγνώριση και οι πρώτες… υπογραφές

Δεν ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός για να καταλάβει ότι είχε στην κατοχή του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας, όσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν το σκέφτηκαν… αργά και πρόσφεραν στον Κεραμίδα το πρώτο του επαγγελματικό σμβόλαιο, τον Ιούλιο του 2019, ως μια επιβράβευση αλλά και ως μια υπόσχεση για το άμεσο μέλλον. Μάλιστα, η νέα σεζόν θα επιφύλασσε στον νεαρό μια μεγαλύτερη πρόκληση, αυτή της U19 του Ολυμπιακού!

Η πρώτη του… φορά στην U19




Σε μια χρονιά που κλονίστηκε από το… χάος της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ταλαντούχος Κεραμίδας βρέθηκε στο ρόστερ της U19 του αγαπημένου του συλλόγου. Όπως κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής, έτσι και ο Κεραμίδας, επηρεάστηκε πολύ έντονα από τις αντίξοες συνθήκες που έφερε στο διάβα του ο κορωνοϊός, δείχνοντας ωστόσο ορισμένα ενδιαφέροντα… πραγματάκια στον αγωνιστικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας αριστερός μπακ αγωνίστηκε στα 17 από τα 24 συνολικά παιχνίδια της σεζόν, σημειώνοντας 1 γκολ και μοιράζοντας 2 ασίστ, ενώ 2 φορές έπαιξε και στο UEFA Youth League, δίνοντας έτσι το παρών και στην Ευρώπη.

Το ταλέντο μιλάει από… μόνο του

Μπορεί η περσινή χρονιά να μην κύλησε τελείως ιδανικά για τον ίδιο, όμως κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύουμε, καθώς… αχνοφαίνονται. Ο Βαγγέλης Κεραμίδας αποτελεί ένα απολύτως σύγχρονο αριστέρο μπακ, το οποίο κάθε ομάδα ανά την Ευρώπη έχει ανάγκη. Ο νεαρός βγάζει μια απίθανη ενέργεια στο χορτάρι, καθώς, παρά την θέση του, οι επιθετικές του αρετές είναι αξιοθαύμαστες. Η ορμητικότητα, η ευστροφία και η ευκινησία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του τρόπου παιχνιδιού του Κεραμίδα, ενώ η αντίληψη του πού βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, έρχεται για να δέσει το… γλύκο. Επιπλέον, ο 18χρονος μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει τον ρόλο του “δημιουργού”, καθώς οι επιθετικές του εμπνεύσεις, σε συνδυασμό με την ταχύτητα του – στοιχεία που χαρακτηρίζουν απολύτως ένα σύγχρονο μπακ – αποτελούν ευχή για τον Ολυμπιακό και… κατάρα για τις αντίπαλες εστίες. Φυσικά, ο ίδιος δεν παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, παρά τις… τολμηρές επιθετικές του αρετές. Ο Κεραμίδας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής, αφού μπορεί να κάνει πράξη κάθε πλάνο που του έχει αναθέσει ο προπονητής του, για το στήσιμο και τις κινήσεις της αμυντικής γραμμής. Ακόμη, το παιχνίδι “ένας εναντίον ενός” αλλά και οι ταχύτατες επιστροφές του από την επίθεση στην άμυνα, είναι δύο ακόμη χαρακτηριστικά της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του νεαρού, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μιλάνε για ένα παιδί με εξαιρετική και υποδειγματική πειθαρχία, το οποίο δουλεύει ακατάπαυστα.


Το παρόν και το… μέλλον

Ενόψει της φετινής χρονιάς, η U19 του Ολυμπιακού θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά από τρία χρόνια, εκθρονίζοντας τα φοβερά… παιδιά του ΠΑΟΚ. Σε αυτή τη προσπάθεια, ο Κεραμίδας θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του να επιτύχει τους στόχους της, με τον κορωνοϊό, όμως, να στέκεται εμπόδιο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές για ακόμη μια φορά. Πριν όλη η χώρα μπει σε καραντίνα, ο Κεραμίδας βρέθηκε μία φορά στην αρχική σύνθεση της ομάδας του και πλέον, περιμένει πώς και πως προκειμένου η αγωνιστική δράση να επιστρέψει και να παλέψει για μια θέση, που τόσο πολύ θέλει.



Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.