Ads Top

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0


Με χατ-τρικ του Ελ Αραμπί και ένα του Χασάν ο Ολυμπιακός, σκόρπισε στην επανάληψη τον Ατρόμητο με 4-0 και έκανε το τρία στα τρία εντός έδρας, περνώντας στην 2η θέση.
Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να πέταξαν και πάλι ένα ημίχρονο απέναντι στον Ατρόμητο που έπαιζε με δέκα από το 30’ λόγω αποβολής του Μάτιτς με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Καμαρά, αλλά ο Ελ Αραμπί που μπήκε στο 40’ είχε πολλά κέφια και με γκολ στο 51’, στο 82’ και στο 87’ έβαλε την υπογραφή του, σκοράροντας μαζεμένα τέρματα απέναντι στους Περιστεριώτες με τους οποίους δεν είχε σκοράρει ποτέ. Το 2-0 έκανε ο Χασάν στο 65΄.

Με τα τέσσερα γκολ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την υψηλότερη νίκη απέναντι στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων και με αυτό το τρίποντο έφτασε στην 2η θέση με ματς λιγότερο έχοντας δέκα βαθμούς. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, λύγισε στην επανάληψη, αφού δεν μπορούσε να αντισταθεί στην ορμή των Πειραιωτών. Είναι εντυπωσιακό, πως μετά τα τρία πρώτα ματς της σεζόν στην έδρα του, ο νταμπλούχος δεν έχει σκοράρει ακόμα στο πρώτο μέρος, στα ματς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Πώς έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με 4-2-3-1 και τον Φορτούνη να παίζει πίσω από τον Χασάν, ενώ ο Βαλμπουενά με τον Μασούρα ήταν στα άκρα. Μετά το 38’ και την είσοδο του Ελ Αραμπί ο σχηματισμός έγινε 4-4-2. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 3-5-2 για να γίνε στη συνέχεια 3-5-1 με την είσοδο του Μπουσούλαζιτς και τον Κωτσόπουλο μετά την αποβολή, μοναδικό προωθημένο.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» κατανοώντας τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα και με δεδομένα στο μυαλό τους, όσα είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς για την κρισιμότητα του ματς και τις δυσκολίες του αντιπάλου, μπήκαν φουριόζοι στο ματς. Στο 4’ σουτ του Βαλμπουενά θα φύγει λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 6’ ο Χασάν θα σουτάρει λίγο άουτ από το ημικύκλιο.

Ο Ολυμπιακός, κάνοντας αρκετή ανάπτυξη από δεξιά θα βγάλει την καλύτερή του φάση στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την ωραία πάσα του Βαλμπουενά στον χώρο για τον Ραφίνια που έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Μασούρας από πολύ καλή θέση, θα αστοχήσει με κεφαλιά. Στο 18’ καλό σουτ του Χολέμπα από μακριά θα φύγει πάνω από την εστία, ενώ στο 21ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ ο Σεμέδο θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά πάνω στην εστία ο Γούτας θα απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Σε μια φάση που χρειάστηκε επανεξέταση, αλλά η τελική απόφαση ήταν η σωστή, ο Μάτιτς θα πάει στον αστράγαλο του Καμαρά και θα δει την κόκκινη κάρτα. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ευκαιρία, ρίχνει πριν κλείσει το πρώτο μέρος και τον Ελ Αραμπί στο ματς, την ώρα που λίγο νωρίτερα ο Νταμίρ Κάναντι, έβγαλε τον Μουνίθ, για να ρίξει στο ματς έναν πιο κλασσικό κόφτη.

Ένα σουτ του Νάτσου που κατέληξε άουτ και μια κεφαλιά του Γούτα που μπλόκαρε ο Σα ήταν οι δύο επισκέψεις του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος. Ο Ελ Αραμπί στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, θα στρώσει στον Εμβιλά που θα αστοχήσει απελπιστικά, για να μείνει το ματς στο 0-0, για 3ο σερί ματς στο Φάληρο, σε φετινό ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Ολυμπιακός, θα βρει γρήγορα το γκολ στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Μια έμπνευση του Καμαρά να παίξει κάθετα στον άξονα, για τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, που παρά το κακό κοντρόλ, πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη για να μοιράσει στον Ελ Αραμπί με τον Μαροκινό να γράφει το 1-0, παρά μια μικρή ασυνεννοησία που αρχικά έφερε το γκολ να μην μετρά, αλλά τελικώς να πιστώνεται κανονικά στον λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πλέον ο δρόμος για τους «ερυθρόλευκους» για το εντός έδρας τρία στα τρία είχε ανοίξει.

Στο 61’ ο Λάζαρος και ο Ενσικουλού πέρασαν στο παιχνίδι, σε μια προσπάθεια του Κάναντι να δώσει νέα πνοή στον Ατρόμητο, όμως ένα τραγικό λάθος του Σάλομον στο 65’ έφερε το 2-0 και το «κλείδωμα» του ματς, αφού από το λάθος κοντρόλ του Αυστριακού, η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί που έδωσε στον Εμβιλά και αυτός πέταξε με μία στον Χασάν που από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0.

Ενόψει Μαρσέιγ, ο Μαρτίνς μετά την εξασφάλιση του ματς, φρέσκαρε την ομάδα με τέσσερις αλλαγές, ανάμεσα σε αυτούς και ο Σουντανί που επέστρεψε στα γήπεδα μετά τον Φλεβάρη, όταν είχε υποστεί τον σοβαρότατο τραυματισμό που τον άφησε σχεδόν οκτώ μήνες εκτός γηπέδων. Ο Ελ Αραμπί θα βάλει στο 82’ και δεύτερο γκολ, όταν ο Λοβέρα θα πάρει την μπάλα πίσω από το κέντρο και θα βγει στην κόντρα, θα περάσει τον Γιαννιώτη και θα πάει πλάγια δεξιά, για να γυρίσει στον Ελ Αραμπί, αυτός φέρνει την μπάλα άψογα στο αριστερό, ανάμεσα από δύο αμυντικούς, για να τελειώσει εντυπωσιακά τη φάση με το αριστερό και να στείλει την μπάλα στο παραθυράκι για το 3-0. Στο 87’ από εκτέλεση του Λοβέρα, ο Σεμέδο βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και ο Μαροκινός από κοντά έγραψε το 4-0, για να ισοφαρίσει την ευρύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Εμβιλά (76’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Φορτούνης (70’ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (76’ Σουντανί)

Ατρόμητος (3-5-2): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κιβρακίδης (69’ Ούμπιντες), Νάτσος, Χαρίσης (61’ Λάζαρος), Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Μουνίθ (35’ Μπουσούλαζιτς), Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.