Ads Top

«Ιδανικός ως φουλ μπακ, χαρακτηριστικό του η ταχύτητα»


Ο ρεπόρτερ της Μάλαγα στο Radio Marca Malaga, Σέζαρ Σουάρεζ, σκιαγράφησε το προφίλ του Χουανκάρ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα. Τι είπε για τα δυνατά του χαρακτηριστικά αλλά και για τον χαρακτήρα του.
Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, πλέον μένουν μόνο τα… τυπικά  για να ολοκληρωθεί η συμφωνία του Χουανκάρ με τους πράσινους.
Τι είπε για το ταλέντο του, για το πέρασμα του από την Μάλαγα, αλλά και για τα χαρακτηριστικά του, τα οποία τον κάνουν ξεχωριστό.

Όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Θα ήθελες να μου πεις δύο λόγια για την μέχρι τώρα καριέρα του;

 «Κάθε παίκτης που έχει βρεθεί στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι δυνατόν να μην είναι πολύ καλός. Τον βοήθησε πολύ το πέρασμα του από εκεί, ώστε να γίνει ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Έχει πολλά προσόντα, έχει κάνει μια αρκετά καλή καριέρα μέχρι τώρα, η οποία βέβαια θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη. Αφότου έφυγε από την Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σε καλές ισπανικές ομάδες όπως η Σαραγόσα, η Μπέτις και η Μάλαγα».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

 «Ο Χουάνκαρ είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα. Έχει ένα τρομερό αριστερό πόδι, με το οποίο μπορεί να μοιράσει ασίστ και να πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταβιβάσεις. Είναι ένας επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα. Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης».

Ποια είναι η θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα;

«Στην Μάλαγα ήρθε ως ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται από την μέση και μπροστά. Ο προπονητής του στην Μάλαγα άρχισε να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ. Έχει βελτιωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα δεν είναι ένας παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί «βράχος» στην άμυνα, αλλά σίγουρα είναι ένας ιδανικός φουλ μπακ. Μπορεί να παίξει πολύ καλά μόνος του όλη την πλευρά. Τα επιθετικά του χαρίσματα είναι μοναδικά και με τις ικανότητες του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Φυσικά δεν αποδίδει άσχημα και στο 4-4-2 ως αριστερός μπακ».

Σε τι κατάσταση είναι; Έχει ξεπεράσει τους τραυματισμούς του;

«Όπως ξέρεις ο Χουανκάρ έχει υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο του. Τους έχει ξεπεράσει και τους δύο με επιτυχία. Είχε πολλές συμμετοχές την περσινή σεζόν και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Το καλοκαίρι έπαιξε κάποια φιλικά με την Μάλαγα, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε να προπονείται με την ομάδα, καθώς  θα αποτελούσε παρελθόν. Οπότε θεωρώ ότι χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να επανέλθει στο 100%».

Μπορεί να βοηθήσει, ώστε ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστήσει ξανά;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω το επίπεδο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ξέρω ότι είναι προπονητής ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Χουανκάρ είναι ένας παίκτης ομάδας, που μπορεί να βοηθήσει αν φυσικά ο προπονητής ξέρει να τον χρησιμοποιήσει σωστά και η αλήθεια είναι ότι ο Πογιάτος τον ξέρει καλά».

Πως είναι σαν χαρακτήρας;

«Ο Χουανκάρ είναι ένα πολύ καλό παιδί, είναι φιλικός και έχει χιούμορ. Είναι πολύ συμπαθής και όλοι οι συμπαίκτες του λένε τα καλύτερα για τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια. Σίγουρα θα του πάρει ένα χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί, καθώς έρχεται σε μια νέα χώρα. Θα του πάρει λίγο χρόνο να «ανοιχτεί», αλλά όταν το κάνει θα είναι πολύ καλός. Είναι άνθρωπος που έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του».

Τέλος κατέληξε λέγοντας: 

«Όταν ήρθε στην Μάλαγα ήταν απεγνωσμένος, καθώς δεν είχε βρει το… λιμάνι του. Μετά τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στην Μπράγκα, όπου δεν κατάφερε να παίξει, καθώς η πορτογαλική ομάδα τον έδινε συνεχώς δανεικό σε ισπανικούς συλλόγους. Όταν έγινε επίσημα παίκτης της Μάλαγα μας είπε: «Θα παίξω για χρόνια στην Μάλαγα». Η αλήθεια είναι ότι αυτό έκανε. Έπαιξε για πολλά χρόνια εδώ. Στην Μάλαγα ήταν πολύ χαρούμενος, αλλά οι καταστάσεις τον οδήγησαν στο να αποχωρήσει».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.