Ads Top

«Eκτόξευση Κουγιατέ - Κοντός ο Ντιαλό - Πρόκειται για...μικρό Βαλμπουενά!»


Μία σούπερ ανάλυση για τους παίκτες από τη Γαλλία που βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού.
Πολλοί παίκτες από τη Γαλλία έχουν συνδεθεί ξανά με τον Ολυμπιακό, λόγω της παρουσίας των Ανιγκό και Μοντεστό στο Λιμάνι, καθώς παραδοσιακά οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια ξεψαχνίζουν την αγορά της β΄ Γαλλίας.
Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Ντίνο Ανδριανόπουλο, βαθύ γνώστη του γαλλικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μάθουμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά και πώς βλέπει την προοπτική να προχωρήσει το deal ου Βαγγέλη Μαρινάκη με την Τρουά.

"Αλματώδης εξέλιξη ο Κουγιατέ - Κοντός ο Ντιαλό"

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του 4 παίκτες από τη Γαλλία. Πάμε να μας πεις δύο λόγια για τον καθένα: Ποια είναι η άποψή σου για τον Κουγιατέ; Σε ποιες θέσεις μπορεί να παίξει - Μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό;

"Να θυμίσω το εξής: το ότι ένας παίκτης αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας, δεν σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να σταθεί με αξιώσεις σε ομάδα της Α’ ή ακόμη να κάνει και τη διαφορά. Παράδειγμα αποτελεί ο Σισέ, που είχε έρθει από την Αζαξιό κι όμως «έπιασε» αμέσως στον Ολυμπιακό, αλλά και δεκάδες άλλοι ποδοσφαιριστές, που έχουν πάρει μετεγγραφή για μεγάλες ομάδες. Ας θυμηθούμε και τον Γκεντουζί που πήγε από τη Λοριάν στην Άρσεναλ, το Καλοκαίρι του 2018. Όσον αφορά τον Κουαγιατέ, ο 22χρονος στόπερ από το Μάλι, 1,93 ύψος, που χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια. Ήρθε στην Τρουά το Γενάρη του 2019, από τη Β’ ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στο Μαρόκο. Η εξέλιξή του θεωρείται αλματώδης. Η Τρουά, που διεκδικεί την άνοδό της στην Α’, διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της Β’ κατηγορίας. Πάντως, έχει κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Σίγουρα θα μπορούσε να σταθεί στον Ολυμπιακό, δύσκολα όμως θα τον έβλεπα βασικό. Θέλει δουλειά (κι εμπειρία) για να πάρει θέση στην 11άδα".

Ο 23χρονος αμυντικός Ίσμαελ Ντιαλό;

"Παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας κι αν χρειαστεί και στο κέντρο της άμυνας (από αριστερά). Από τα σημαντικά στελέχη της Αζαξιό, που όμως, πήρε φανέλα βασικού από το Δεκέμβρη και μετά. Το παράδοξο είναι πως, ενώ θεωρητικά πρόκειται για «καθαρό» αριστερό μπακ, φέτος δεν έχει παίξει ούτε μία φορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά αγωνίζεται ως αριστερό στόπερ. Για τη θέση του, μειονέκτημα αποτελεί το ύψος του (1,78)".

"Μόνο τρέχει ο Ιντρισί - Μου αρέσει ο Τραμονί"

Ο μεσοεπιθετικός Μουνάιμ Ελ Ιντρίσι;

"21χρονος επιθετικός, γεννημένος στο Μαρόκο, αλλά με γαλλικό διαβατήριο. Μετράει 5 γκολ φέτος, όμως πρόκειται για έναν παίκτη που έρχεται από τον πάγκο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι μετράει 21 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά μόνο σε πέντε ματς ήταν βασικός και μόνο σε ένα (στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι, με τη Λοριάν), έπαιξε σε όλο το 90λεπτο (ήταν τιμωρημένος ο 1ος σκόρερ της ομάδας). Είναι εξαιρετικός όταν βρίσκει χώρο και τρέχει, αλλά μπορεί να κάνει μόνο αυτό. Αν έρθει στον Ολυμπιακό, θα είναι 4η ή 5η επιλογή, για βοήθεια από τον πάγκο".

Ο εξτρέμ Ματέο Τραμονί;

"20χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, που όμως μπορεί να παίξει και ως «10άρι», πίσω από το φορ. Γέννημα θρέμμα Κορσικανός, δεν έχει φύγει ποτέ από το νησί της Κορσικής κι από την Αζαξιό και παραμένει άγνωστο το πώς θα συμπεριφερθεί σε άλλη ομάδα (ακόμη και της Γαλλίας). «Μαμούνι», καλός στο «ένας εναντίον ενός» και με πολύ καλή κάθετη πάσα. Ακόμη ένας μικρός Βαλμπουενά (1,75 ύψος). Θεωρείται εξελίξιμος, αλλά θέλει πολλή δουλειά.

Από τους τέσσερις, εμένα μου αρέσει πιο πολύ ο Τραμονί. Για τη σχέση Ολυμπιακού – Αζαξιό: από αυτήν πήρε τον Σισέ, ενώ της είχε δώσει τον Λάτσι, που τον είχε στα τμήματα υποδομής από το 2015. Πλέον, έχει καθιερωθεί και θεωρείται ως ένα από τα βασικότερα στελέχη της. Φέτος, της έδωσε δανεικούς τον Αμπντουλάιγ Κεϊτά και τον Ούγκο Κάιπερς. Ο πρώτος δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής, ο δεύτερος ξεκίνησε πολύ δυνατά, όμως στη συνέχεια είχε πτωτική πορεία (22 συμμετοχές, 5 γκολ, 5 «ασίστ»). Έβαλε τέσσερα γκολ στα τέλη Σεπτέμβρη κι ένα στα μέσα Φλεβάρη".

Τέλος, θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει θέμα με την Τρουά και την αγορά της από τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

"Για ενδεχόμενη αγορά της Τρουά από τον Ολυμπιακό: μία ομάδα «ασανσέρ», ανάμεσα στη Β’ και την Α’ κατηγορία. Οι Γάλλοι προς το παρόν δεν γράφουν κάτι ιδιαίτερο, οπότε από εκεί δεν βρίσκω κάποια ξεχωριστή ενημέρωση για το θέμα".
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.