Ads Top

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1: Εκείνα τα καταραμένα εκατοστά στο σουτ του Βλάοβιτς... (vid)


Πριν από 18 χρόνια, τέτοια μέρα, η Βαρκελώνη και η Καταλονία θα βίωναν στιγμές τεράστιας ανησυχίας και φόβου από τον... Panathinaikos. 
Η τεράστια βραδιά του «τριφυλλιού» συνοδεύτηκε από πικρό, αλλά περήφανο αποκλεισμό κι ένα μεγάλο «γιατί»...

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Ήταν 9 του Απρίλη του 2002. Επαναληπτικός προημιτελικός του Champions League. Τοποθεσία: «Καμπ Νόου».

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τεράστια νίκη με σκορ 1-0 στο πρώτο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της Λεωφόρου και είχε επισκεφθεί την Καταλονία για να γράψει μια ολόχρυση σελίδα ιστορίας. Ακόμα μια, για την ακρίβεια.

Εκείνη τη νύχτα, τα δάκρυα στο φινάλε για τον αποκλεισμό, πέρα από πόνο είχαν κυρίως αίσθημα υπερηφάνιας από τους πρωταγωνιστές και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για ό,τι είχε αντικρίσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στον αγωνιστικό χώρο.

Τρομερό γκολ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με δεξί σουτ από απόσταση, μπροστά οι «πράσινοι», ανάγκη για τρία τέρματα από τους «μπλαουγκράνα» αν ήθελαν να προκριθούν.

Δυο γκολ του Λουίς Ενρίκε κι ένα του Σαβιόλα διαμόρφωσαν το 3-1, έπειτα από το οποίο είχε... πράσινη καταιγίδα. Ο Panathinaikos όχι μονάχα δεν τα παράτησε, αλλά πάλεψε σαν αγρίμι για να πάρει αυτό που θα ήταν δίκαιο και του άξιζε.

Πέναλτι πάνω στον Ολιζαντέμπε που δεν δίνεται ποτέ, προβολή του Μιχάλη Κωνσταντίνου με απομάκρυνση του Πουγιόλ πάνω στη γραμμή, ευκαιρίες, ασφυκτική πίεση στα καρέ των Καταλανών κι εκείνο το σουτ του Βλάοβιτς στο φινάλε...

Εκείνα τα καταραμένα εκατοστά που όλη η Ελλάδα κράτησε την αναπνοή της για να δει την πορεία της μπάλας και ο χρόνος σταμάτησε στη Βαρκελώνη που τρόμαξε όσο ελάχιστες φορές στο ποδοσφαιρικό παρελθόν της...

Η αντίδραση όλων που έπεσαν στο χορτάρι, είναι ενδεικτική. Η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη στον τρομερό Παναθηναϊκό της Ευρώπης.

Και μέσα σε όλα αυτά, θα ήταν παράλειψη να μην υπάρξει μνεία στον τυπάρα, Γιώργο Καραγκούνη, τον μαχητή που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με κομμένο χιαστό παρά το γεγονός πως είχε καταλάβει τη ζημιά στο γόνατό του...


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.