Ads Top

«Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας το απόγευμα!»


Ανακοινώσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι εικόνες με τους πολίτες να αγνοούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναγκάζουν την κυβέρνηση να πάρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται το απόγευμα ανακοίνωση  πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ , φαρμακείο κλπ) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσαεις κι εξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Εισήγηση Κικίλια να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των πολιτών

Χαρακτηριστική είναι και η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλια στην τηλεδιάσκεψη με το Μέγαρο Μαξίμου που ξεκίνησε στις 11:00.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας φέρεται να εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορονοϊού.
Επίσης, φέρεται να εισηγήθηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, υιοθετώντας επί της ουσίας τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σημειωτέον, το πλαίσιο για την απαγόρευση κυκλοφορίας ορίζεται στο άρθρο 68 παρ. 3 της ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Παρασκευή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τρία σενάρια στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε συνεχείς συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς, για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ένα βήμα πιο κοντά σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον κορονοϊό φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο OPEN TV ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο για την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ του ανοιχτού καναλιού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που τελικά θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τα εν λόγω μέτρα.

«Όλες οι κυβερνητικές πηγές τις τελευταίες ώρες, από την Παρασκευή και μετά αναφέρουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν η μεγάλη δοκιμασία προτού ληφθούν αποφάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Και όπως αναφέρουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες πλέον είμαστε κοντά στο να ανακοινώσει και το εν λόγω μετρό» ανέφερε ο δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του OPEN TV.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο τραπέζι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή τρία διαφορετικά σενάρια

  • Η αναστολή των πτήσεων, η οποία συζητιέται έντονα στα κυβερνητικά γραφεία
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους, καθολική    
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες
Τις επόμενες ώρες, λοιπόν, θα φανεί τελικά ποιες θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Μαξίμου.

Πέτσας για lockdown: «Ενημερώνεται και αποφασίζει ο πρωθυπουργός»

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη χώρα μίλησε το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι «πάμε καλά» αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δυο εβδομάδες «είναι πολύ κρίσιμες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να ακούσουν τις οδηγίες των ειδικών και να μείνουν στα σπίτια τους. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για διακοπές, αλλά δεν είναι έτσι.

«Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης της έκτακτης στήριξης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθεί όποιος έχει ανάγκη αλλά αυτό δεν σημαίνει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε και όποιος περνάει απ’ έξω θα πετάμε χρήματα φορολογουμένων».

ethnos.gr, pagenews.gr, reader.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.