Ads Top

«Στο Διαιτητικό ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, αν η Λίγκα κάνει πραξικόπημα!»


Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί κι αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta τι θα γίνει με την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στο απευκταίο ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά η σεζόν.
Αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεση της ποδοσφαιρικής κοινωνίας πανευρωπαϊκά είναι να ολοκληρωθεί, με «κάποιο τρόπο», η φετινή σεζόν, έτσι ώστε να υπάρξει μία ομαλότητα σε αγωνιστικό επίπεδο και να μην χαθούν χρήματα από τηλεοπτικά και άλλα δικαιώματα.
Το καλό σενάριο μοιάζει να είναι το εξής: ξεκινούν προπονήσεις οι ομάδες αρχές Μάη, ξεκινάνε οι αγώνες προς τα τέλη Μάη και ολοκληρώνεται η σεζόν αρχές Ιούλη. Η δε συνέχεια θα έχει ολιγοήμερες διακοπές των παικτών μέσα στον Ιούλη, μίνι προετοιμασία έως τις 15 με 20 Αυγούστου κι έναρξη της νέας σεζόν τέλη Αυγούστου.

Τα κακά σενάρια φτάνουν δυστυχώς έως και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Εξ ου κι έχει προκύψει, στην Ελλάδα από πλευράς ΠΑΟΚ, άλλοτε με έμμεσο (αρθρογραφία) κι άλλοτε με άμεσο (δηλώσεις παραγόντων του ερασιτέχνη και δικηγόρων), το θέμα τι μέλει γενέσθαι με την ανάδειξη πρωταθλητή, σε μία τέτοια περίπτωση.

Κατ΄ αρχάς, να έχουμε πάντοτε υπόψιν μας ότι πρέπει η ΕΠΟ μέσα στον Ιούλιο να δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν του χρόνου στα Κύπελλα Ευρώπης. Κι εκεί, αν δεν υπάρξει…πραξικόπημα, πρέπει να δηλωθούν ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ για το μονοπάτι των πρωταθλητών, ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ για το μονοπάτι των δευτεραθλητών, η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ με το καλό εισιτήριο κι ο Άρης με τον ΟΦΗ στο Γιουρόπα Λιγκ για τις άλλες δύο θέσεις. Εάν ο Παναθηναϊκός ξετιμωρηθεί από την UEFA, τότε πρέπει να δηλωθεί αυτός κι ένας εκ των Άρη, ΟΦΗ, πιθανότατα ο ΟΦΗ, λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ έρχεται και λέει, προς το παρόν ανεπίσημα, ότι δεν πρέπει να ανακηρυχθεί πρωταθλητής, επειδή δεν θα γίνουν τα πλέϊ οφ-δηλαδή, αποδέχεται τη διαμορφωθείσα βαθμολογία για τη δεύτερη θέση που θα τον βγάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν δέχεται την ίδια βαθμολογία για την ανάδειξη πρωταθλητή και θέλει να μπει…παύλα δίπλα στη σεζόν 2019-20 (!)-να λέτε να μην ζητήσει κιόλας να γίνει μόνο το Κύπελλο!!!...

Ποιος θα πάρει την απόφαση για την ανάδειξη του πρωταθλητή 2020; Επειδή η ΕΠΟ κατάφερε να μη ρυθμίζεται το θέμα από τους κανονισμούς, δεν λένε τίποτα δηλαδή οι κανονισμοί για την περίπτωση μη ολοκλήρωσης της σεζόν, προφανώς θα ενεργοποιηθεί ένας σχετικός κανονισμός που λέει ότι αποφασίζει το ΔΣ της Λίγκας για τέτοιου είδους μη προβλεπόμενα ζητήματα. Κατ΄ άλλη ερμηνεία, μπορεί να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, κάτι που θα είναι για γέλια, να μην αποφασίσει δηλαδή η διοργανώτρια αρχή, η Λίγκα, αλλά η ομοσπονδία.

Τέλος πάντων, εάν το ΔΣ της Λίγκας, στο οποίο λογικά θα καταλήξει το ζήτημα, αποφασίσει πραξικοπηματικά (με τα κουκιά των δορυφόρων κι άλλων ομάδων που έχουν…υποχρεώσεις δανεικών κι όχι μόνο..) ότι δεν πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλητής, τότε ο Ολυμπιακός  πολύ απλά θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Θα προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο και θα ζητήσει να ακυρωθεί η απόφαση της Λίγκας (η, της ΕΠΟ, αν γίνει το γελοίο και φτάσει στην ΕΠΟ) και να ανακηρυχθεί αυτός πρωταθλητής, με βάση τη διαμορφωθείσα βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της σεζόν, με τις 26 αγωνιστικές, και τη διαφορά των 14 πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (η, των εφτά πόντων, εάν η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κάνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ και του επιστρέψει τους βαθμούς!!!).

Το δε Διαιτητικό δικαστήριο θα είναι κι αυτό που τελεσίδικα αποφασίσει, καθώς σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις δεν μπορεί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να πάει στο CAS, αν δεν δικαιωθεί εδώ. Πάντα δε σύμφωνα με τις ίδιες νομικές εκτιμήσεις, το Διαιτητικό δικαστήριο με βάση την λογική, το δίκαιο και το πνεύμα του κανονισμού, που θέλει τα έπαθλα να δίνονται με βάση την βαθμολογική κατάταξη, θα χρίσει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε όλη η Ελλάδα ξέρει ότι πρέπει να γίνει για το 2019-20.

Επαναλαμβάνω ότι το σωστό και το ωραίο είναι να ολοκληρωθεί, έστω κουτσά στραβά η σεζόν, και να πάρει τον τίτλο η ομάδα που στο τέλος των πλέϊ οφ θα είναι πρώτη, όπως άλλωστε προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εδώ εγώ εξηγώ κι αναλύω τι (πρέπει) να γίνει στην απευκταία περίπτωση που λόγω του ιού δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Παρεμπιπτόντως, και να μην ολοκληρωθεί η σεζόν, το -7 του ΠΑΟΚ δεν μεταφέρεται για τη νέα σεζόν. Ήδη, η ποινή για το -7 έχει εκτελεστεί. Του έχουν αφαιρεθεί οι εφτά βαθμοί.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.