Ads Top

Ο Ολυμπιακός μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη!


Η αποψινή ήττα της Λίβερπουλ μείωσε περαιτέρω τη «δεξαμενή» των συλλόγων της «Γηραιάς Ηπείρου» που ακόμη δεν έχουν χάσει στην πρώτη κατηγορία των Εθνικών τους πρωταθλημάτων. 
Οι «ερυθρόλευκοι» και η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι οι μόνες από τις χώρες του Top20 της ΟΥΕΦΑ.



Διανύουμε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης βρίσκονται πλέον στο απόγειό τους. Μόνο στα Βόρεια (Σουηδία, Λευκορωσία, Εσθονία, Ν. Φερόε, Φιλανδία, Ισλανδία, Καζακστάν,Λετονία, Λιθουανία και Νορβηγία) δεν έχουμε μπάλα. Παντού οι πρώτες κατηγορίες μετρούν 20 plus αγωνιστικές και αυτόματα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας για κάποια ομάδα να συνεχίζει αήττητη.

Πριν από λίγο... έπεσε το «κάστρο» της Λίβερπουλ, καθώς οι Reds έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Βίκαρατζ, απόρροια του 3-0 που επικράτησε η Γουόρφορντ. Αυτό ήταν το πρώτο τους χαμένο παιχνίδι στην Premier League και αυτόματα βγήκαν από το «κλειστό κλαμπ» των ομάδων που ακόμη δεν έχουν χάσει στο πρωτάθλημά τους, πάντα σε ότι αφορά το top level. Οπου δεσπόζει και το όνομα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από 25 αγωνιστικές στη Super League μετρούν ρεκόρ 19-6-0 και είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που δίπλα στο «Ηττες» υπάρχει το μηδέν (0).

Κάτι ανάλογο ισχύει για την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ (17-2-0), την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ (19-7-0), τη Λουντογκόρετς (15-7-0) από τη Βουλγαρία και την Εουρόπα (15-1-0) από το Γιβραλτάρ, Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται επίσης η Τρε Φλόρι και η Σολγκόρε από το Σαν Μαρίνο, όμως έχουν λίγες αναμετρήσεις στο ενεργητικό τους και το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Την ίδια στιγμή με μόλις μία ήττα συναντούμε, εκτός πλέον της Λίβερπουλ, την Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), τον Ερυθρό Αστέρα (Σερβία), την Μπριζ (Βέλγιο), την Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), την Σλάβια Πράγας (Τσεχία), την Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) και την Ιντερ Κλαμπ Ντεσκάλνες (Ανδόρα).

Ετσι οι Πειραιώτες και η Σαχτάρ είναι οι μόνες ομάδες από την πρώτη κατηγορία των 20 πρώτων χωρών της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, που παραμένουν αήττητες, επίτευγμα που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.