Ads Top

Δώνης: «Πολύ σημαντικό το επόμενο διάστημα, δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερη εξέλιξη για τον ΠΑΟ»


Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ξανά ευχαριστημένος από την πρόοδο του Παναθηναϊκού και τόνισε πως στα πλέι οφ πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη, ενώ στάθηκε στο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και τον κόσμο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Όταν έχεις έναν τέτοιο σκορ το πρώτο ματς που ήταν πολύ δύσκολο για να ανατραπεί, υπάρχουν κάποια σενάρια στο μυαλό μας που μπορούν να οδηγήσουν, είτε σε ένα καλό, είτε σε έναν δύσκολο δρόμο. Το σενάριο πήγε στο χειρότερο για εμάς. Προηγήθηκε νωρίς ο ΠΑΟΚ, επηρέασε την σταθερότητα στο μυαλό μας, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και δεν κάναμε καλό ματς. Είναι φυσιολογικό να επηρεαστείς ως έναν βαθμό, όμως από την άλλη, όλο το διάστημα αυτό, με τέσσερα πολύ δυνατά ματς σε 10 μέρες, θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο σκληροί, πιο δυνατοί. Κάνουμε πάντα την αυτοκριτική μας. Αυτό που είπα στα παιδιά, ήταν ότι μπορεί να μην φτάσαμε εκεί που θα θέλαμε, αλλά το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γινόμαστε καλύτεροι και μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουμε εξελιχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό».

Για το αν ήταν ένα μάθημα που αφήνει απογοήτευση: «Όχι δεν το βλέπω έτσι. Είμαστε ρεαλιστές. Ναι με την εικόνα που είχαμε το τελευταίο διάστημα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση. Και σήμερα είχαμε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούμε με τον Χατζηθεοδωρίδη όμως και η τετράδα μας στην άμυνα δεν ήταν καλά. Μπορεί να υπάρχει στεναχώρια, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθούν σωστά οι παίκτες, να αποκτήσουν προσωπικότητα και μαζί και η ομάδα».

Για το πόσο εύκολο είναι να βγάλει την απογοήτευση εν όψει πλέι οφ από την ομάδα, αλλά και ένα σχόλιο για τον Πέλκα και την απόδοσή του: «Για τους δικούς μου τους παίκτες δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όλα αυτά θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν με το σωστό τρόπο. Δεν πρέπει να κοιτάς τι έγινε πίσω, αλλά να το αναλύεις και να γίνεσαι καλύτερος. Ο Δημήτρης ήταν πολύ νέο παιδί όταν τον βρήκα στον ΠΑΟΚ. Παραμένει ένας πολύ καλός χαρακτήρας και είναι σημαντικό ότι παραμένει. Έχει πολλά περιθώρια ακόμα».
Για τον έλειπε ο Ινσούα και ήταν πιο σημαντική η απουσία του: «Δεν έχει νόημα αυτό, ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτή η ευκαιρία που παίρνει ο Χατζηθεοδωρίδης και σήμερα μας δείχνει ότι είναι δίκαια στο πλάνο και διεκδικεί πράγματα. Άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Ινσούα».

Για την παρουσία του κόσμου μέσα σε δέκα ημέρες και αν μπορεί να τον κρατήσει ζεστό: «Πρέπει να έχουμε έναν ρεαλιστικό στόχο, ακόμα κι ο κόσμος που ήρθε δεν ήρθε με τη λογική του φαβορί και της πρόκρισης αλλά για να στηρίξει γιατί βλέπει κάτι θετικό εδώ και μια εβδομάδα. Αν η ομάδα παίζει καλά και παλεύει σε οποιοδήποτε ματς στα πλέι οφ»

Για τη χρησιμοποίηση του Αγιούμπ: «Όλα τα ματς είναι Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, είχαμε λοιπόν ένα μειονέκτημα. Δεν μπορεί να γίνει προπόνηση σε μεγάλους χώρους. Μας δείχνει ότι έχει ποιότητα στην προπόνηση. Θέλαμε κι έναν χειριστή ακόμα, νομίζω ότι ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά στο κομμάτι της έκρηξης, της έντασης και των τρεξιμάτων».

Για το αν είναι πρόβα πλέι οφ η σημερινή 11άδα: «Πάντα μελετάμε και γίνεται σύγκριση με τον Παναθηναϊκό παλιών ετών. Μπορεί να γίνει πλέον. Όταν κατεβαίνουμε σε ντέρμπι με πέντε νέους και είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτό δείχνει και την εξέλιξη της ομάδας. Πρέπει σε κάποια κομμάτια να τα βελτιώσουμε. Είναι ένα κομμάτι και στοίχημα για εμάς. Πρέπει να το πάμε πιο πάνω το επόμενο διάστημα ακόμα και στα ντέρμπι».

Για το αν η απουσία από τους τίτλους σταθερά δημιουργεί άλλοθι: «Σε ότι κάνεις πρέπει να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Εξαρτάται πιο είναι το μέτρο σύγκρισης. Αυτή την στιγμή είμαστε στους 18-19 μήνες και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη εξέλιξη για την ομάδα. Το πρόβλημα το έχουνε αυτοί που συγκρίνουν με τις ομάδες του Παναθηναϊκού που έπαιρνε πρωταθλήματα. Σήμερα αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που δείχνει ότι 2-3 χρόνια είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Όχι όπως πέρσι με τη Λαμία. Το προβλημα το έχει αυτός που συγκρίνει, όχι εμείς».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.