Ads Top

Πόσα θα δώσει ο Ολυμπιακός για Μορ!


Μεγάλο το μπλέξιμο της μεταγραφής του Τούρκου μπαλαδόρου στον Ολυμπιακό!
Στα deals το σοφότερο, είναι να μην ψάχνονται οι όροι. Μπερδεύουν. Τα πάντα μπορεί να παίξουν ρόλο και τα πάντα μπορεί να διαφοροποιήσουν όρους συμφωνιών, οι οποίοι στα μάτια της κοινής γνώμης δεν βγάζουν νόημα.


Για τις ομάδες όμως, για τη φορολογία, τους τρόπους πληρωμής ποδοσφαιριστών, ομάδων και προμηθειών, τα πάντα έχουν σημασία και είναι ικανά να μεταβάλλουν τους όρους ενός deal.

Συγκεκριμένα λοιπόν, πάμε να δούμε αυτό του δανεισμού του Εμρέ Μορ στον Ολυμπιακό. Κατ’ αρχάς, ο δανεισμός του Τούρκου δεν γίνεται από τη Γαλατασαράι, αλλά από τη Θέλτα. Οι Γαλιθιάνοι, το καλοκαίρι, είχαν συμφωνήσει στον αντίστοιχο στην "τσιμ-μπομ" με τους συγκεκριμένους όρους: ενοίκιο 600.000 ευρώ, buy-out 8 εκατ. και η Γαλατά να καλύπτει το 100% του συμβολαίου του Τούρκου διεθνούς, ήτοι 725.000 ευρώ.

Αν υποθέσουμε (χοντρικά, γιατί πάντα δεν ισχύει) πως ο Oλυμπιακός τον δανείζεται για το υπόλοιπο της σεζόν, τότε η Γαλατά θα έχει καλύψει τις 300.000 ευρώ του ενοικίου στη Θέλτα και τις 365.000 ευρώ του συμβολαίου του 23χρονου εξτρέμ. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν σε Ελλάδα και Ισπανία, οι "ερυθρόλευκοι" πληρώνουν τα "λιοντάρια" 410.000 ευρώ για τον δανεισμό του Μορ, δίνοντας επιπρόσθετα και ένα ποσό στη Θέλτα, που ανεβάζει το συνολικό κόστος του δανεισμού του Μορ στο 1 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Για τη μισή δηλαδή χρονιά, ο Ολυμπιακός θα πληρώσει ποσό αυξημένο κατά 65% σε σχέση με αυτό που θα κόστιζε για ολόκληρη τη χρονιά ο δανεισμός του Μορ στη Γαλατά; Επισημαίνεται παράλληλα, πως η Γαλατά θα καλύψει από την πλευρά της ποσό 290.000 ευρώ για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή. Μα, τόσο (πάνω κάτω) είναι το υπόλοιπο των απολαβών του Μορ για την τρέχουσα χρονιά!

Δηλαδή, η Γαλατά για έναν παίκτη που δεν της ανήκει πληρώνει το υπόλοιπο του συμβολαίου του, εισπράττοντας ένα ποσό για έναν δανεισμό που έχει τερματίσει και που αντιστοιχεί κοντά στο 70% του συνολικού ενοικίου που κλήθηκε να πληρώσει όταν συμφώνησε να τον δανειστεί το καλοκαίρι;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του... μπερδεμάτος και της ασάφειας, της αδυναμίας για λογική εξήγηση των αριθμών που συνοδεύουν ένα deal το συγκεκριμένο. Γι’ αυτό, καλό θα είναι, επειδή αυτά συμβαίνουν, αλλά για λόγους που δεν διαρρέονται από τους συλλόγους, να μένουμε στην ουσία. Στην ουσία που είναι κατανοητή από όλους: το buy-out του Μορ έχει πέσει στο μισό για τον Ολυμπιακό σε σχέση με αυτό που είχε η Γαλατά το καλοκαίρι (4 εκατ. ευρώ) και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τη δυνατότητα αν δεν θέλουν να το εξασκήσουν να "παρκάρουν" τον Τούρκο στην εξέδρα στο τέλος της σεζόν προκειμένου να μην αγωνιστεί στα μισά από τα εναπομείναντα παιχνίδια τους (άλλο ένα ερωτηματικό: το ίδιο λογίζεται αν ο Μορ αγωνιστεί ένα λεπτό ή 46;) κάτι που αυτομάτως θα μετατρέψει το buy-out σε υποχρεωτικό.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.