Ads Top

Η UEFA «μπλοκάρει» τη μεταγραφή Γιαννούλη!


Πώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει φρένο στα όποια σενάρια πώλησης του Έλληνα μπακ.
Η σεναριολογία αναφορικά με το μέλλον του Δημήτρη Γιαννούλη και το ενδιαφέρον που έχει προξενήσει ο διεθνής αριστερός μπακ με τις φετινές εντυπωσιακές εμφανίσεις του σε ΠΑΟΚ και Εθνική ομάδα, συνεχίζονται.




Τόσο ο ίδιος όσο και ο μάνατζέρ του, σε χθεσινές δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν μεν την ύπαρξη πολλών ομάδων που εκτεταμένα τσεκάρουν τον παίκτη, χωρίς όμως κανείς τους να ξεφύγει από τη "γραμμή" της... πολιτικής ορθότητας, κάνοντας λόγο για κάτι περισσότερο.

Ο μάνατζερ μάλιστα του ποδοσφαιριστή φρόντισε ουσιαστικά να "κάψει" την προοπτική της Φενερμπαχτσέ, επιβεβαιώνοντας το προ εβδομάδας ρεπορτάζ του sportdog, όταν τα πρώτα σενάρια περί παρακολούθησης των "καναρινιών" είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Μπορεί να παραδέχθηκε το αυτονόητο, το ενδιαφέρον δηλαδή του τουρκικού συλλόγου, τονίζοντας όμως πως λόγω της οικονομικής του κατάστασης είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί για τον πελάτη του, κατέγραψε την πραγματικότητα.

Φυσικά, ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός. Λανθασμένα έχει μεταφερθεί στην ελληνική κοινή γνώμη πως η Φενέρ τελεί υπό καθεστώς περιορισμού μεταγραφών λόγω παραβίασης του Financial Fair Play. Τα "καναρίνια" έχουν από τον περασμένο Μάιο τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ εν όψει μελλοντικών συμμετοχών τους στις διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 2 εκατ. ευρώ από τα έσοδα και τα  μπόνους που προσφέρει η ΟΥΕΦΑ σε όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος στις διοργανώσεις της και επιπρόσθετα, ξεκαθαρίστηκε πως σε αυτήν ακριβώς τη συμμετοχής τους θα είναι υποχρεωμένα να παρατάξουν ρόστερ με μειωμένο αριθμό ποδοσφαιριστών.

Αυτή είναι η "τιμωρία" που έχει επιβληθεί στη Φενέρ, τιμωρία υπό καθεστώς εξέτασης, αφού όπως ξεκαθαρίστηκε από τη στιγμή που επιβλήθηκε, αυτή θα επανεξεταστεί (μπορεί για το καλύτερο, μπορεί για το χειρότερο), τουλάχιστον δύο φορές ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και θα κριθεί η ισχύς της ανάλογα την πρόοδο του τουρκικού συλλόγου και τη συμμόρφωση του με τα ισχύοντα.

Αυτό για να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο των όσων λέγονται για την τιμωρία και πως αυτή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον Δημήτρη Γιαννούλη. Το δεδομένο είναι πως τα "καναρίνια" έτσι κι αλλιώς, εκ των πραγμάτων, έχουν μπει σε καθεστώς περιστολής εξόδων και δεν κάνουν μεταγραφές. Προσφέρουν ακόμη μεγάλα συμβόλαια, αλλά μόνο σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποκτήσουν ελεύθερους ή δανεικούς.

Δεν αγοράζουν πλέον και αν το κάνουν δεν ξοδεύουν ποσά που απαιτούνται για την αγορά του Έλληνα άσου. Κι ένα τέτοιο ποσό αν δεν επιβάλλεται να καλύπτει το buy-out του διεθνούς μπακ (8 εκατ. ευρώ), τουλάχιστον να το προσεγγίζει, είναι τελείως απαγορευτικό για τη Φενερμπαχτσέ.

Και παρότι ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή δεν κλείνει τελείως την πόρτα, αυτό το κάνει για λόγους "αβρότητας" αλλά και πολιτικής. Τον πελάτη του θέλει να προωθήσει, γνωρίζοντας πάντως την πραγματικότητα. Και αυτή είναι πως ούτε η Φενέρ μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του Δικεφάλου, αλλά ούτε και ο ίδιος ο παίκτης γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ομάδες που ενδιαφέρονται γι' αυτόν δεν θα άφηνε ποτέ τον ΠΑΟΚ για να μετακομίσει στην Τουρκία…

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.