Ads Top

Αδιανόητα λεφτά για να έρθουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς!


Το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών σε όλα τα ματς έπεσε στο τραπέζι, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Πριν λίγες ημέρες οι διαιτητές είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε αποχή. Μάλιστα, είχαν ενημερώσει σχετικά, την ΕΠΟ, αλλά και την ΚΕΔ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει το καλεντάρι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Η Super League συνεδρίασε σήμερα και κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αναβολής.




Από τη στιγμή που οι διαιτητές δεν παίρνουν πίσω την απόφαση τους να μην κατέβουν, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Να γίνουν όλα τα παιχνίδια με ξένους διαιτητές ή να μη γίνει κανένα ματς. Το πρώτο ενδεχόμενο έπεσε στο τραπέζι. Μάλιστα, αυτό στηρίχθηκε από το γεγονός ότι πολλά πρωταθλήματα, κυρίως της Βόρειας Ευρώπης έχουν διακοπή και οι διαιτητές τους είναι διαθέσιμοι. Όμως στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάζονται δύο μεγάλα «αλλά».

Το πρώτο έγκεινται στο κόστος. Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, μία αναμέτρηση με αλλοδαπούς διαιτητές θα κοστίσει περίπου 18.000 ευρώ. Τα πάντα. Εισιτήρια, διαμονή κτλ. Ας μην ξεχνάμε πως πλέον υπάρχουν και οι VARιστες, ενώ το νούμερο θα παρουσιάζει, κατά πάσα πιθανότητα, αυξητικές τάσεις. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο με εγχώριους υπολογίζεται σε 5.500 με 6.000 ευρώ. Άρα μιλάμε για τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο κόστος.

Ακόμα και αν οι άνθρωποι της Λίγκας πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν παρά το οικονομικό κόστος τότε δεν είναι σίγουρο ότι οι ξένοι διαιτητές θα δεχθούν. Όταν στο παρελθόν είχε τεθεί ανάλογο ζήτημα, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που οι διαιτητές μίας χώρας προχωρούν σε αποχή (κεκαλυμμένη, απεργία όπως θέλετε μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε), δύσκολα από άλλη χώρα δέχονται να τους αντικαταστήσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.