Ads Top

Κ19 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Ο νόμος του Χρήστου Τζόλη!


Η Κ19 του ΠΑΟΚ με δυο γκολ του Χρήστου Τζόλη επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού, παρέμεινε αήττητη, και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ19 υποχρεώνοντας τους πράσινους στην πρώτη φετινή τους ήττα και τον προσπέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 23 βαθμούς και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα έναντι του τριφυλλιού που έχει 22 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν ο 17χρονος επιθετικός του, Χρήστος Τζόλης, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο νεαρός στράικερ (σ.σ. γεννημένος το 2002) και πριν επτά μήνες όταν αγωνιζόταν στην Κ17 του ΠΑΟΚ είχε επίσης σκοράρει δυο τέρματα εις βάρος των πράσινων στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Κ17 στο Αγρίνιο αποκλείοντας τότε το τριφύλλι από τον τελικό του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι κυριολεκτικά διαφήμιση για την Super League K19 οι δυο ομάδες πρόσφεραν αρκετό θέαμα καθώς εκτός των δυο γκολ οι δυο ομάδες είχαν τρία δοκάρια, δύο ο ΠΑΟΚ, ένα ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πίεσε για να πετύχει πρώτος γκολ και στο 9' το σουτ του Καλομοίρη βρήκε στο δοκάρι. Ενώ στο 14' ο Σερπέζης απείλησε αυτή τη φορά αλλά ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τζόλη να βγάζει τη σέντρα και τον Πανίδη να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Χριστογεώργο. Στο 20' ο Δούμτσης για τον ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με σουτ εξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35' όταν ο Δούμτσης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζόλης από κοντά με προβολή έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 2-0 στο 54'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε δυο ποδοσφαιριστές, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει αλλά τα σουτ από τους Σούλτσε και Ηλιάδη στο 60’ και 70’ αντίστοιχα μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης. Ενώ και στο 74' το τριφύλλι έφτασε κοντά στο 1-1 αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε το πλασέ του Αθανασακόπουλου.

Οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" τη νίκη στο 82' όταν ο Τζόλης και πάλι έγινε αποδέκτης της μπάλας και νίκησε για δεύτερη φορά τον Χριστογεώργο.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε δυο ακόμη καλές στιγμές αλλά και πάλι ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε και τις δυο φορές.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης, Τάχατος, Μιχαηλίδης, Παναγιώτου, Τσιγγάρας, Γρόσδης, Δούμτσης (76′ Θεοδωρίδης), Πουρναράς (46′ Τσοπούρογλου), Πανίδης (79′ Κούτσιας), Τζόλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος):  Χριστογεώργος, Σαμαράς, Σπίνος (81′ Καραγιάννης), Σαντικάι, Ζαγαρίτης, Ηλιάδης, Αθανασακόπουλος, Τζαβίδας (81′ Καρβούνης), Σερπέζης, Καλομοίρης (67′ Νιάρχος), Σούλτσε

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΦΕΡΕΪΡΑ, ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ... ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Στις εγκαταστάσεις που διεξήχθη το παιχνίδι βρέθηκε αρκετός κόσμος ενώ ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν τόσο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, με όλο το επιτελείο του αλλά και ο Δημήτρης Σαραβάκος από πλευράς Παναθηναϊκού ο οποίος είχε ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα.

Στο γήπεδο ήταν επίσης και ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν συνήθιζε να χάνει ματς της Κ19 του τριφυλλιού και δη ντέρμπι. Από τη στιγμή όμως που εδώ και δυο εβδομάδες έχει λύσει τη συνεργασία του με τους πράσινους πήγε προκειμένου να δει την αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της φετινής Super League.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.