Ads Top

«Χαιρέτησε» ο βασικός χορηγός της Basket League ελέω Ολυμπιακού!


Η απουσία των Ερυθρόλευκων από την Α1, η χαμένη εμπορικότητα του πρωταθλήματος και η αβεβαίοτητα των ομάδων της κατηγορίας, οδήγησαν την εταιρεία στην διακοπή της συνεργασίας.
 Η πτώση του Ολυμπιακού στην Α2 μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, φαίνεται πως είναι θηλιά στο λαιμό για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Οι Ερυθρόλευκοι είναι ομάδα Ευρωλίγκας, ιστορική που δίνει άλλη αίγλη στην Basket League και ο διαφαινόμενος υποβιβασμός τους ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα έσοδα αναμένεται να μειωθούν δραματικά, ειδικά μετά την διακοπή της συνεργασίας του ΕΣΑΚΕ με την Betshop. Ο περσινός βασικός χορηγός της μεγάλης κατηγορίας, απέστειλε επιστολή στην διοργανώτρια αρχή, η οποία την ενημέρωνε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την συνεργασία, ακυρώνοντας ουσιαστικά τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου της.

Πλέον ο ΕΣΑΚΕ είναι ελεύθερος να ψάξει νέο χορηγό, την ώρα που την προηγούμενη χρονιά είχε δει το ποσό των 870 χιλιάδων ευρώ να έρχεται στα ταμείο του από την στοιχηματική εταιρεία.

Μεγάλο ρόλο για αυτήν την απόφαση έπαιξε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν θα είναι στην Α1, πράγμα που μειώνει δραματικά την ποιότητα του προϊόντος και την εμπορικότητά του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός παίζει… μόνος του για πρωταθλητής και οι υπόλοιποι ψυχορραγούν. Είναι δεδομένο πως το… αλισβερίσι των ΑΦΜ των ομάδων, σε συνδυασμό με τα έντονα οικονομικά προβλήματα ήταν επιπλέον λόγος για να προχωρήσει η εν λόγω εταιρεία σε αυτήν την κίνηση, την ώρα που δεν βλέπουν με καλό μάτι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι επενδυτές την συνεργασία τους με την λίγκα.

Τις ίδιες ανησυχίες έχει και η ΕΡΤ αναφορικά με την απουσία του Ολυμπιακού, η οποία λέγεται πως σκέφτεται σοβαρά να επανέλθει με πρόταση αρκετά μειωμένη σε σχέση με εκείνη τη σεζόν 2018-19.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.