Ads Top

Αυτοί «τελειώνουν» από τον Ολυμπιακό - Οι πρώτες μεταγραφές!


Μεγάλες εκκαθαρίσεις έρχονται στο λιμάνι, ενώ υπάρχει έτοιμο πλάνο ενίσχυσης. Ρεπορτάζ με ονόματα. 

Μέρες και εποχή αξιολόγησης στον Ολυμπιακό. Των πάντων. Προπονητή, παικτών, αξιωματούχων. Με τη σεζόν πρόωρα ολοκληρωμένη, έχοντας ξεμείνει από στόχους, οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν σε διαδικασία προετοιμασίας της επόμενης χρονιάς. Κατ’ αρχάς αξιολογώντας την... τρέχουσα και θέτοντας προτεραιότητες.
Στο θέμα προπονητή, γνωστά από προχθές τα δεδομένα, τα καταγράψαμε έγκαιρα στο sportdog. Κανείς δεν παραγνωρίζει την καλή δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς, κανείς δεν την ακυρώνει, κανείς δεν δείχνει διάθεση να κάνει βήμα πίσω στην εξέλιξη του πρότζεκτ που από πέρυσι, τέτοια εποχή, καταρτίστηκε και εκτελείται.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο Πορτογάλος είναι πλέον στο απυρόβλητο. Κάθε άλλο. Όπως είπαμε και χθες, τα "κανονάκια" του εξάντλησε. Ένα του μένει. Αν το ξοδέψει στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν (π.χ. αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), λογικά, δε θα επιβιώσει. Διαφορετικά, θα παραμείνει σε διαδικασία κρίσης, έστω κερδίζοντας κάποιο έδαφος, μέχρι και το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν και την υλοποίηση των πρώτων, καλοκαιρινών στόχων.

Στο θέμα των αξιωματούχων που τίθεται σε σημερινά δημοσιεύματα και στέκεται στους Καρεμπέ, Μοντεστό. Ο πρώτος, έτσι κι αλλιώς, είναι ο Νο1 υποστηρικτής του προπονητή. Εύλογο είναι πως αν προκύψει το οτιδήποτε οδηγήσει σε απομάκρυνση τον Πορτογάλο, τότε και ο Γάλλος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Όσο για τον Μοντεστό; Μοιάζει δύσκολο. Εχει αποθεωθεί για τη δουλειά του στο scouting, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ασχολούμενος ουσιαστικά και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Δεδομένα, ακόμη και αν "χρεωθεί" καταστάσεις στον Ολυμπιακό (επαναλαμβάνουμε, δύσκολο), αυτό μάλλον θα σηματοδοτήσει τη "μονιμοποίησή" του στον αγγλικό σύλλογο.

Όσο για το έμψυχο δυναμικό. Το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Κόκκινου Πρωταθλητή"  καταγράφει τάσεις. Πρώτα, αυτό που και πέρυσι -σε σαφώς μεγαλύτερη ένταση και ευρύτητα-είχε ακουστεί, το "Έξω όλοι οι αδιάφοροι". Για να επισημαίνεται, σημαίνει πως υπάρχουν τέτοιοι. Μένει να δούμε ποιοι είναι, γιατί ομολογουμένως, μέχρι στιγμής, δείγματα αδιαφορίας στο φετινό ρόστερ, δεν είχαν καταγραφεί.

Πάμε και στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Σε ανύποπτο χρόνο έχουμε καταγράψει πως η Νο1 αναζήτηση του Ολυμπιακού το προσεχές καλοκαίρι θα αφορά έμπειρο στόπερ, "ηγέτη" στην άμυνα των "ερυθρόλευκων". Και ενδεχομένως, να  μην είναι μια η προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση.

Επίσης, γίνεται λόγος για εξτρέμ, κάτι που είναι επίσης προφανές. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν οι Ποντένσε, Μασούρας, ως μόνοι καθαροαίμοι ακραίοι, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Λάζαρος από τον τραυματισμό του, ενώ ο Ντίας είναι δανεικός, χωρίς να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορούν οι "ερυθρόλευκοι" να τον αποκτήσουν.

Προφανώς λοιπόν, η αναγκαιότητα για βασικό εξτρέμ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, και κυρίως, να πατάει περιοχή και να έχει το γκολ, είναι προτεραιότητα.

Χαρακτηριστικό που αναζητάται και στον φορ. "Γκολτζής" το ζητούμενο. Και για να καταγράφεται ως ανάγκη, προφανώς και αυτό το κριτήριο δεν το καλύπτει ούτε ο φορμαρισμένος Χασάν. Καλός ο Αιγύπτιος,  αλλά όπως λένε στον Ρέντη χρειάζεται πολλές τελικές για να σκοράρει, ενώ φέτος, ένα μήνα μόνο έχει παίξει. Και σίγουρα εκτιμάται πως τα 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του μπορούν (αν και εφόσον αποφασιστεί να διατεθούν) να πάνε σε σαφώς ποιοτικότερο, εμπειρότερο, παραγωγικότερο και κυρίως αποτελεσματικότερο ποδοσφαιριστή.

Τέλος, γίνεται λόγος για την προσθήκη ενός ακόμη χαφ. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Νάτχο δεν έχει ικανοποιήσει, ο Μπουχαλάκης είναι συγκεκριμένης χρησιμότητας και δυναμικής ποδοσφαιριστής, ενώ και ο Καμαρά, τελευταία, ακολουθεί πτωτική πορεία, χωρίς πάντα να αποκλείεται το ενδεχόμενο πώλησης του το καλοκαίρι.

Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα η λογική του Ολυμπιακού είναι να βρεθεί ένας... Σέρτζιο Ολιβέιρα, ένας παίκτης δηλαδή εγνωσμένης εμπειρίας και ποιότητας, που θα πλαισιώσει τον Γκιλιέρμε ανεβάζοντας επίπεδο τη μεσαία γραμμή των "ερυθρόλευκων".

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επειδή οι πωλήσεις πάντα παίζουν ρόλο στον Ολυμπιακό και προφανώς (πρέπει να) αναμένονται το καλοκαίρι, όποιος αποχωρεί, θα αντικαθίσταται. Είτε αυτός είναι ο Σισέ, είτε ο Καμαρά, είτε ο Κούτρης, είτε ο Ομάρ, είτε ακόμη ακόμη οι Ποντένσε και Φορτούνης (οι δυο τελευταίοι εννοείται πως θα αλλάξουν ριζικά το μεταγραφικό πλάνο και τις προτεραιότητες σε περίπτωση που έρθουν προτάσεις δελεαστικές για την παραχώρησή τους).

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.