Ads Top

Τα σημεία-κλειδιά για να μείνει ο Ολιβέιρα


Πού ποντάρουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο ζήτημα της παραμονής του Πορτογάλου, πώς σκοπεύουν να πιέσουν την Πόρτο και πώς θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο πρότασης για ανταλλαγή του με τον Λέο Ζαμπά.
Η παραμονή του Σέρτζιο Ολιβέιρα στο ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή του Δικέφαλου Μάριο Μπράνκο.

Το πρόσφατο ταξίδι του στο Πόρτο για συζητήσεις με τους Δράκους δείχνει αν μη τι άλλο ότι στην Τούμπα θέλουν να είναι έτοιμοι. Και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όταν θα εκπνέει το συμβόλαιο δανεισμού του Πορτογάλου μέσου, να είναι σε θέση να μπουν σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα που έχει τα δικαιώματα του.

Για να το πετύχουν, ποντάρουν σε τρεις προϋποθέσεις για την παραμονή του Ολιβέιρα στην Τούμπα:

1. Το συμβόλαιο του Σέρτζιο Ολιβέιρα με την Πόρτο εκπνέει το καλοκαίρι του 2020. Το Γενάρη οι Δράκοι συμφώνησαν να τον παραχωρήσουν δανεικό στο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι εφόσον επιστρέψει μετά τον Ιούνιο, θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις του 26χρονου μέσου με την Πόρτο δεν θα είναι και τόσο ισχυρές μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό ατού στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο αν πείσουν και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ότι ο Δικέφαλος αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να συνεχίσει την καριέρα του.

2. Η συμφωνία που προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει με τον Ολιβέιρα μπορεί να φέρει την Πόρτο σε δύσκολη θέση. Οι άνθρωποι του Δικέφαλου δεν περιορίζουν την προσπάθειά τους να πείσουν τον Πορτογάλο να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα, προσφέροντας του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και στη διαβίωση του, αλλά και ως ποδοσφαιριστής. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητούν ήδη μαζί του και τους οικονομικούς όρους ενός συμβολαίου που θα τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι του προσφέρεται ένα συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στην Πόρτο, κάτι που μοιάζει λογικό και ικανό να τον πείσει να πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ήδη στο συμβόλαιο του δανεισμού του ο Δικέφαλος καλύπτει το 100% των αποδοχών που είχε στην Πορτογαλία, αλλά και ένα επιπλέον ποσό. Το θέμα είναι να συμφωνήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την Πόρτο θα έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας ακόμη και με μια ενδεχόμενη συνιδιοκτησία.

3. Στην Πορτογαλία, η συνιδιοκτησία ποδοσφαιριστών είναι μια μάλλον συνηθισμένη τακτική. Στην περίπτωση του Ολιβέιρα, με την προϋπόθεση ότι ο 26χρονος μέσος έχει πειστεί ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή που θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Από την μια πλευρά ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει στην Τούμπα έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να έχει στο ρόστερ του από την πρώτη στιγμή που τον απέκτησε ως δανεικό. Από την άλλη πλευρά η Πόρτο θα διατηρήσει μεγάλο ποσοστό δικαιωμάτων σε έναν παίκτη που το καλοκαίρι του 2020 μένεις ελεύθερος και φαίνεται ότι τουλάχιστον τώρα δεν ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή της.

Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να μειώσει τη ρήτρα που συμφώνησε το Γενάρη για το buy out του Πορτογάλου. Η Πόρτο αξιολόγησε τα δικαιώματα της  τον Ολιβέιρα, στα 12 εκατομμύρια και το 50% από αυτά στα 6 εκατομμύρια. Ήδη οι πρώτες συζητήσεις του Μάριο Μπράνκο με τους Δράκους αποσκοπούσαν στο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να διαπραγματευθούν οι δύο ομάδες για ποσά μικρότερα από τις ρήτρες που υπάρχουν στο συμβόλαιο του δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ

Ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική στιγμή, θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του με την Πόρτο το όνομα του Λέο Ζαμπά. Το ζήτημα είναι πώς θα αποφύγε  αυτό το ενδεχόμενο, την ώρα που ήδη η περίπτωση του νεαρού Βραζιλιάνου αρχίζει να συζητιέται πολύ στην Πορτογαλία.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν από που έχει προκύψει η ιδέα ανταλλαγής με την Πόρτο του Ολιβέιρα με τον Ζαμπά, συνοδευόμενη από αντίστοιχα οικονομικά ανταλλάγματα και ότι προωθείται από τους εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου. Δεν σκοπεύουν όμως να τη συζητήσουν και ήδη στέλνουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Λέο Ζαμπά δεν πρόκειται να παραχωρηθεί φέτος του καλοκαίρι, παρά μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα καταβάλει τα 20 εκατομμύρια της ρήτρας του για να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Και αυτό θα κάνει σαφές και στην Πόρτο στην περίπτωση που οι Δράκοι θελήσουν να τον βάλουν στο παιχνίδι των συζητήσεων για τον Ολιβέιρα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το πρόσφατο ταξίδι του Ζαμπά στην Πορτογαλία, μαζί με τον εκπρόσωπο του, δεν το είδαν με καλό μάτι.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.