Ads Top

Τα πρόγραμμα για το αήττητο πρωτάθλημα!


Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και βάζει πλώρη όχι απλά για το Πρωτάθλημα, αλλά και για να το κατακτήσει χωρίς ήττα!

Η τελευταία ομάδα που το πέτυχε ήταν ο Παναθηναϊκός το μακρινό 1964. Από τότε, ακόμα και στις εποχές κυριαρχίας του Ολυμπιακού, κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο του τίτλου χωρίς να χάσει πουθενά. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει «βγάλει» μια σειρά από ντέρμπι και δύσκολες έδρες, δείχνει φέτος περισσότερο κοντά από κάθε άλλη ομάδα! Ήδη συμπλήρωσε ιστορικό αήττητο 20 αγώνων στο φετινό πρωτάθλημα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 19 σε μια αγωνιστική χρονιά και ετοιμάζεται να βάλει τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Μετά την νίκη του επί του Ολυμπιακού ο «δικέφαλος του βορρά» άνοιξε στο +9 τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» και με δεδομένο ότι τους «έχει» και στην ισοβαθμία, πρέπει κυριολεκτικά να αυτοκτονήσει για να χάσει τον τίτλο. Το θέμα του αήττητου σιγοψυθιριζόταν από τους φίλους του ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν την τρελή φετινή πορεία του, όμως είναι δεδομένο ότι πλέον, μετά και την ξεκάθαρη νίκη επί των Πειραιωτών, οι συζητήσεις θα γίνουν πιο έντονες.

Ας δούμε τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ έχει «βγάλει» τα ματς με την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ μετρώντας μια νίκη και μια ισοπαλία. Στην Τούμπα επικράτησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2-0 χάρη σε δυο γκολ του Πρίγιοβιτς, ενώ δεν λύγισε ούτε στο ΟΑΚΑ, όπου πήρε το 1-1 παρότι έπαιζε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες. Σε μια ακόμα πολύ δύσκολη έδρα, ίσως την δυσκολότερη παραδοσιακά για τον ΠΑΟΚ, το «Γ. Καραϊσκάκης», οι ασπρόμαυροι πέρασαν με νίκη έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της πρωταθλήτριας, χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Και στη ρεβάνς της Τούμπας που πήρε ουσιαστικά τον χαρακτήρα «τελικού Πρωταθλήματος», έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και πήγαν το ματς εκεί που το ήθελαν προκειμένου να μην υπάρξει έξτρα πίεση για να διαχειριστούν. Έχουν «αέρα» δέκα βαθμών στην κορυφή.

Στην έδρα του Ατρόμητου, όπου επίσης απειλήθηκε το σερί, ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στο ντέρμπι της πόλης με τον Άρη πέρσε με νίκη από το «Κλεάνθης Βικελίδης», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το δεύτερο μόλις λεπτό.

Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις δύο ισοπαλίες, στο Περιστέρι και στο ΟΑΚΑ και από εκεί και πέρα μόνο νίκες, έχοντας βγάλει τις δυσκολότερες έδρες. Έχει να χάσει μέσα στο γήπεδο από το παιχνίδι της Τρίπολης στις 4 Μαρτίου του 2018 και αυτό παίζει το δικό του ρόλο στην ψυχολογία για μια ομάδα που συχνά ο τρόπος που καλούταν να διαχειριστεί τα εκτός έδρας παιχνίδια της αποτελούσε ίσως το μεγαλύερο ζήτημα. Τι απομένει; Το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη και κάποια εκτός έδρας ματς στην επαρχία, τα οποία όμως έχει δείξει πως έχει τον τρόπο να τα πάρει, ή τουλάχιστον να μην τα χάσει!

Τα παιχνίδια με τους «κίτρινους» και τους «πράσινους» μάλιστα είναι back to back, οπότε αν καταφέρει να μην χάσει σε αυτά τότε οι πιθανότητες ανεβαίνουν κατακόρυφα! Από εκεί και πέρα θα είναι θέμα διαχείρισης και αγωνιστικότητας, καθώς ο στόχος του πρωταθλήματος θα έχει ουσιαστικά κλειδώσει και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει τα ψυχικά αποθέματα για να το πάει ακόμα πιο μακριά και να ολοκληρώσει ένα ιστορικό επίτευγμα. Ο τρόπος που διαχειρίζεται φέτος την πίεση η ομάδα του Λουτσέσκου, καθώς και τα ξεκάθαρα αγωνιστικά της πλεονεκτήματα κάνουν τους φίλους της ομάδας να πιστεύουν ότι ο στόχος είναι εφικτός. Η ενίσχυση που έγινε τον Ιανουάριο θεωρητικά γεμίζει το ρόστερ με λύσεις για κάθε περίσταση και συγγυρία και βάζει τα θεμέλια για συνέχεια της εξέλιξης την επόμενη σεζόν. Έχοντας φυσικά και την αυτοπεποίθηση από φέτος, πόσω μάλλον αν συνεχίσει αήττητος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα δέκα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής Super League:

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.