Ads Top

Αφιερώματα Άρχοντας: Συγνώμη αλλά άλλο μπάσκετ αγάπησα



Στα εβδομαδιαία αφιερώματα του arxondasbet.com, σήμερα έχουμε για το Ελληνικό μπάσκετ που όλοι αγαπήσαμε, από εποχές Γκάλη και Γιαννάκη.
Εποχές με σεβασμό στο άθλημα και στον αντίπαλο, ενώ μπορείται να διαβάζετε εδώ ταπρογνωστικά μπάσκετ Άρχοντας.
Για μια ακόμα φορά δείχνουμε ότι πάμε σαν χώρα εκατό χρόνια πίσω, καθώς ένα ακόμα κεφάλαιο παραπαίει. Αυτή τη φορά αυτό το κεφάλαιο ονομάζεται αθλητισμός.
Από τις 13/2 και μετά προσθέσαμε άλλη μια μαύρη μέρα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετκαι του αθλητισμού.
Βλέπετε είμαστε η χώρα που από τη μία έχουμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, την Άννα Κορακάκη, την Κατερίνα Στεφανίδη, παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους και από την άλλη έχουμε το ποδόσφαιρο (ξυλοδαρμούς σε Έλληνες διαιτητές, επεισόδια) και το μπάσκετ (όσα έλαβαν χώρα στο τελευταίο χρονικά ντέρμπι).
Εδώ και καιρό ακούγαμε πολλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι δύο πλευρές ακολουθούσαν διαφορετικές κατευθύνσεις και προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να περάσουν τα δικά τους μηνύματα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Γενικότερα από το τελευταίο παιχνίδι της Euroleague έως και σήμερα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και όπως φάνηκε δεν ηρέμησε ποτέ.
Πλέον το μεγάλο ερώτημα μετά και τα όσα αντικρίσαμε στο ΟΑΚΑ είναι τι αναμένεται να δούμε και στις επόμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Να θυμίσουμε ότι βάση της λογικής οι «αιώνιοι αντίπαλοι» θα αναμετρηθούν για τους τελικούς της Basket League.
Μετά απ’ όσα έγιναν, ειλικρινά τι άλλο μπορεί να συμβεί; Φοβάμαι πως έχει χαθεί η λογική, το μέτρο και ολοένα φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού. Προσωπικά άλλο μπάσκετ αγάπησα.
Ένα άθλημα που έχει βγάλει παίκτες όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Αμερικάνος, ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Ζήσης, ο Σπανούλης (εν ενεργεία), πλέον μέρα με τη μέρα αρρωσταίνει όλο και περισσότερο με τις ευθύνες να βαραίνουν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό.
Δύο ομάδες που έχουν δώσει άπειρα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ.

Ολυμπιακός: Έψαχνε την εύκολη λύση, δεν ήθελε να παίξει

Ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό ψαχνόταν να φύγει από το ΟΑΚΑ. Ειδικότερα μετά τον ορισμό των τριών διαιτητών τα μηνύματα που πέρναγε η κόκκινη ΚΑΕ ήταν ξεκάθαρα. Θα αδικηθούμε και θα φύγουμε.
Οι ερυθρόλευκοι στην πραγματικότητα δεν κατέβηκαν ποτέ να παίξουν στο ΟΑΚΑ. Κατέβηκαν για… βόλτα!
Από την πρώτη στιγμή και τις καρδιές που έστελνε ο Γιώργος Μπόγρης στον πράσινο κόσμο έως και τη διάρκεια του ματς, όταν ο Παπανικολάου χτυπιέται και νιώθει αδικημένος για ένα πεντακάθαρο φάουλ που έκανε στον Παπαπέτρου.
Μπορεί τα τρία φάουλ σε 28 δευτερόλεπτα να ήταν εκτός λογικής και να μην υπάρχουν, όμως η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω κουβέντες.
Από την μία πλευρά οι γηπεδούχοι να πέφτουν με μπλονζόν για την κατοχή και από την άλλη οι άνευροι παίκτες του Ολυμπιακού. Παίκτες των 12 λαθών σε 20 λεπτά παιχνιδιού, παίκτες δίχως φαντασία στην επίθεση (2 φάουλ) και παίκτες απροετοίμαστοι ψυχολογικά και αγωνιστικά γι’ αυτό το ματς.
Η απόφαση της ΚΑΕ να αποχωρήσει δεν ήρθε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, προϋπήρχεκι αυτό μαρτυράει τα πάντα κατ’ εμέ. Ο Ολυμπιακός που απέχει δύο χρόνια από τους τίτλους αντί να μασήσει σίδερα κόντρα στον χειρότερο Παναθηναϊκό της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον, ο οποίος ήταν και λαβωμένος, είχε το μυαλό του να γυρίσει νωρίτερα στον Πειραιά.
Τα ειρωνικά γέλια του Βενζέκοφ, η αντίδραση του Παπανικολάου σε φάουλ που υπάρχει, η προσέγγιση του Μπλατ και οι προκλήσεις του Μπόγρη αυτό δείχνουν. Ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ με το μυαλό του να είναι αλλού.
Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια που δεν αδικήθηκε ο Ολυμπιακός και κανείς δεν ανέφερε πως όλα είναι άριστα στο ελληνικό μπάσκετ. Όμως το νόμισμα έχει δύο όψεις. Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, για ένα τέτοιο μπασκετικό club, τότε η αντιμετώπιση από πλευράς διοίκησης οφείλει να είναι διαφορετική.
Οι αποχωρήσεις (έχουν γίνει και από άλλες ομάδες στο παρελθόν) δεν αρμόζουν στους μεγάλους συλλόγους.

Παναθηναϊκός: Συσπειρώθηκε αλλά μικραίνει από τον ισχυρό άνδρα του

Ο Παναθηναϊκός θέλει να σώσει τη χρονιά, παλεύει γι’ αυτό, καθώς αλλιώς τα είχε σχεδιάσει κι αλλιώς του έρχονται τα πράγματα. Έτσι, συσπειρώθηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά ο ισχυρός άνδρας του τον μικραίνει συνεχώς.
Από το παιχνίδι της Euroleague και μετά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μας υπενθύμιζε συνεχώς την ημερομηνία του συγκεκριμένου αγώνα, 13/2 δηλαδή. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δε σταμάτησε στιγμή να ασχολείται με το ματς, προειδοποιώντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό για μια πιθανή ήττα του.
Να θυμίσουμε ότι η κόντρα είχε φουντώσει, όταν ένας φίλαθλος των ερυθρολεύκων, έφτυσε τον Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ.
Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι εντελώς λάθος για έναν σύλλογο με το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει να ενδιαφέρεται πως θα κερδίσει τον Ολυμπιακό και όχι πως θα επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.
Προχωράει στο ένα λάθος πίσω από το άλλο με παρεμβάσεις στο ρόστερ της ομάδας (ερχομός Λάσμε το καλοκαίρι), με αποφάσεις όπως το πούλμαν και άλλα πολλά. Στις 13/2 μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο, προχώρησε σε ακόμα μια άσεμνη ενέργεια.
Η τοποθέτηση ενός γυναικείου εσώρουχου σε χρώμα κόκκινο στον άδειο πάγκο των ερυθρολεύκων δεν μεγαλώνει αλλά ντροπιάζει τον σύλλογο που πάνω στη φανέλα του έχει ραμμένα έξι ευρωπαϊκά αστέρια. Που στην τροπαιοθήκη του μετράει αμέτρητα πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος.
Ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποι του οφείλουν να διδάσκουν ανωτερότητα και να σέβονται τον αντίπαλο.
Η συγκεκριμένη ενέργεια μαρτυράει το ακριβώς αντίθετο, την ίδια ώρα που ο κόσμος της ομάδας τη χειροκρότησε. Θα πρέπει όμως να βάλει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού κάτι βαθιά μέσα στο μυαλό του.
Ο Παύλος δημιούργησε ομάδα-στολίδι με οργάνωση, σοβαρότητα και σεβασμό στον αντίπαλο. Δεν θα έκανε ποτέ τη σημερινή ενέργεια του γιου του κι αυτή είναι η τεράστια διαφορά τους.
Ηττήθηκε για μια ακόμα φορά το ελληνικό μπάσκετ
Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε για 15 πόντους (40-25) στο ημίχρονο... διαβάστε όλο το άρθρο στοστοίχημα Άρχοντας
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.