Ads Top

Αυτόν κοιτάζει ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός έχει βγει εδώ και αρκετές μέρες στην αγορά, όμως ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν ψάχνει άσο. 
Είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες για την ακρίβεια, πως ο Ολυμπιακός έχει ανάψει τις μηχανές, έχει ενεργοποιηθεί για να βρει έναν ποιοτικό περιφερειακό που θα μπει άμεσα στο ροτέισον και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους υπάρχοντες γκαρντ. Βασίλης Σπανούλης, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Γιάνις Στρέλνιεκς είναι οι τρεις στους οποίους στηρίζεται ο Ντέιβιντ Μπλατ στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, με τον Λετονό να έχει αντιμετωπίσει σημαντικούς τραυματισμούς και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να μη μπορεί να λειτουργήσει -τουλάχιστον προς το παρόν- ως τρίτη ή τέταρτη επιλογή.

Η ανάγκη για μια ακόμη λύση είναι μεγάλη, καθώς οι αγώνες διαδέχονται ο ένας τον άλλο με αποκορύφωμα τις "διαβολοβδομάδες" που έχουν τέσσερις αναμετρήσεις σε διάστημα οκτώ ημερών (οι Πειραιώτες έπαιξαν με Φενέρμπαχτσε εντός, Παναθηναϊκό εκτός, Μπάγερν Μονάχου εκτός και Ρεάλ Μαδρίτης εντός).

Το 2-2 με τα σημαντικά αποτελέσματα απέναντι σε Μπάγερν και Ρεάλ έδωσε χρόνο στον Μπλατ και τους παράγοντες της ομάδας για να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή, δεν έκρυψε τις αδυναμίες στο ρόστερ, αντιθέτως έπεισε τους πάντες πως με μια καλή προσθήκη που θα μπορεί να καλύψει και ενδεχόμενη απουσία εξαιτίας τραυματισμού, είναι ικανή στο τέλος της σεζόν ν' αποδειχθεί καθοριστική για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κι αυτή η κίνηση έχει "βαρύ" ονοματεπώνυμο: Μπράντον Πολ!


Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως ο Μπλατ δεν ψάχνει -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον και πιθανότατα δεν θα αλλάξει στόχευση- "καθαρό" άσο, καθώς σκοπεύει να αφήσει εκεί τους Βασίλη Σπανούλη - Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (παίζει στο δύο όταν βρίσκεται στην ίδια πεντάδα με τον "Kill-Bill"), ενώ ξέρει ότι σαν πλέι μέικερ μπορεί να λειτουργήσει και ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Αμερικανοισραηλινός είναι άριστος γνώστης της αγοράς, δεν έφτιαξε λίστες τις τελευταίες εβδομάδες, άλλωστε κάθε προπονητικό team αυτού του επιπέδου ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιοι είναι οι διαθέσιμοι παίκτες και -κυρίως- ποιοι έχουν το δικαίωμα/ευκαιρία/διάθεση να αποδεσμευθούν για να προχωρήσουν σε μια αλλαγή στην καριέρα τους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Πως ο Μπλατ και οι συνεργάτες του κοίταξαν και ελεύθερους αλλά και δεσμευμένους με συμβόλαια παίκτες. Και στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη, ακόμη και στην Κίνα. Αυτή τη στιγμή είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα ονόματα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά, δεν βρίσκεται ανάμεσά τους όμως "κλασικός" άσος όπως ο Τζόρνταν Θίοντορ (δεν έχει απελευθερωθεί από την Αρμάνι Μιλάνο και δεν έχει λόγο να το κάνει όσο δεν βρίσκει την πρόταση που ονειρεύεται) που τους απασχόλησε πριν από δέκα μέρες. Η περίπτωσή του εγκαταλείφθηκε καθώς κρίθηκε σοφό να αναζητηθεί κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει πλέον η περίπτωση του Μπράντον Πολ που συγκεντρώνει τα στοιχεία που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός: ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, μέγεθος και σκληράδα στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, φιλοδοξία, αξιόπιστο μακρινό σουτ, απουσία ιστορικού σοβαρών τραυματισμών, καλή ηλικία και χαρακτήρας νικητή.

Ο Πολ έπαιξε πέρυσι στους Σαν Αντόνιο Σπερς με το minimum που στη δική του περίπτωση ήταν το... πραγματικό minimum (815.615 δολάρια), φέτος προσπάθησε να "χωρέσει" στο ΝΒΑ, αλλά η αγορά ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς υπήρχαν πολλοί ποιοτικοί παίκτες και λίγες θέσεις. Ξέμεινε, έτσι, στη δεξαμενή των free agents και τις τελευταίες εβδομάδες περιμένει μια ευκαιρία.

Υπήρξαν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν γι' αυτόν (όπως για παράδειγμα η Μπουντούτσνοστ), ωστόσο ο Πολ περίμενε κάτι καλύτερο. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως έχει ήδη γίνει επαφή με τον εκπρόσωπό του, γεγονός που καταδεικνύει τη στόχευση του Ολυμπιακού σε παίκτη που δεν θα έχει συμπληρωματικό, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίθεση με τους Ντορόν Πέρκινς (2013), Μάρντι Κόλινς (2014), Ντάριους Τζόνσον-Όντομ (2016), Ντόμινικ Γουότερς (2017), Μπόμπι Μπράουν (2018) που ήταν μεν καλοί παίκτες, όχι όμως του επιπέδου του Πολ.

Ο Αμερικανός έχει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς τη σεζόν 2013/14 έπαιξε στη Νίζνι Νόβγκοροντ, τη σεζόν 2015/16 ήταν μέλος της Μπανταλόνα και την περίοδο 2016/17 έκανε καλή χρονιά με την Αναντολού Εφές καθώς σε 23 αγώνες της EuroLeague είχε 8.6 πόντους με 41.5% στο τρίποντο και κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις (19 πόντοι στη Γαλατασαράι, 16 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 25 στη Μπαρτσελόνα με 6/12 τρίποντα, 21 με τη Νταρουσάφακα με 5/9 τρίποντα) πριν πάρει έναν πολύ πιο αμυντικογενή ρόλο στη σειρά των playoffs με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και αντιμετωπίσει αρκετά τους σκόρερ Βασίλη Σπανούλη - Έρικ Γκριν (5.2 πόντοι, 41.7% στο τρίποντο ανά 13.3 λεπτά σε πέντε αγώνες).

Ακόμη κι αν δεν είναι στο τέλος αυτός ο "εκλεκτός", η διάθεση του Μπλατ να αποκτήσει έναν περιφερειακό του δικού του... διαμετρήματος, δείχνει πως στον Ολυμπιακό θέλουν να στηρίξουν τις επενδύσεις που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι με τον εξαιρετικό προπονητή και τα διετή συμβόλαια που δόθηκαν στους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Γιάνις Τίμα, Αξέλ Τουπάν, Ζακ ΛεΝτέι. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να κρατήσει κανείς.



sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.