Ads Top

Φοβερό σχόλιο για Ολυμπιακό: «Αυτός έπαιξε σαν ΝΒΑer - Φέτος τους έβαλε στα καλάθια»!


Μπλατ και παίκτες, μάλλον εκπλήττουν και τους εαυτούς τους.
Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το νέο θρίαμβο του Ολυμπιακού καθώς και για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που χθες όντως έπαιξε σαν NBAer.

Πολλές φορές γινόμαστε κουραστικοί, τετριμμένοι. Οταν μας ρωτάνε, δηλαδή, τι βλέπεις για το ένα ή το άλλο πράγμα, και απαντάμε με ανούσιο τρόπο. Είναι βλέπετε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Ολυμπιακού, που θέλουμε να αποφύγουμε. Τι εννοούμε; Πόσοι από μας και από σας θα λέγατε ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν περίπατο στην Μόσχα με την Χίμκι και περίπου περίπατο στην Βιτόρια απέναντι στην Μπασκόνια; Ελάχιστοι είπατε; Μάλλον κανείς.

Ο Ολυμπιακός, όμως, καταστρατήγησε την λογική, κατέρρευσε τα προγνωστικά και ήδη μετράει δύο θριάμβους σε έδρες, που πέρυσι είχε καταποντιστεί. Πέρυσι στην Βιτόρια και την Μόσχα, τα παιχνίδια είχαν τελειώσει από το δεκάλεπτο. Μετά το 10' γυρίζαμε κανάλι για να δούμε τα άλλα ματς της Ευρωλίγκας ή καμμιά ελληνική ταινία.

Και φέτος το ίδιο έγινε, από την αντίστροφη όμως. Δεν συγκρίνουμε ομάδες και πορείες, δεν συγκρίνουμε παίκτες και προπονητές, απλά παραθέτουμε τι έγινε στα ίδια ματς πέρυσι και φέτος.

Το πέρυσι είναι πέρυσι. Πάει τελείωσε. Το φέτος θα το δούμε στο τέλος. Μέχρι τώρα, όμως, ο Ντέιβιντ Μπλατ με τους παίκτες του μάλλον εκπλήττουν και τους εαυτούς τους ακόμη.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα, ασίσταντ του Μπλατ, είπε ότι δεν νοιώθει καμία έκπληξη για αυτά, που έγιναν σε Βιτόρια και Μόσχα. Δεν το πιστεύουμε αυτό. Δεν μιλάμε για αυτές καθ' αυτές τις νίκες, που πάνω, κάτω κρίνονται λογικές. Μιλάμε για τον τρόπο, που ήρθαν. Τέτοια ευκολία μάλλον δεν είναι φυσιολογική, αν και ο Ολυμπιακός και στα δύο ματς της Ευρωλίγκας ήταν έτσι, όπως έπρεπε. Ισως και κάτι παραπάνω.

Και είναι έκπληξη αυτή η απόδοση των «ερυθρόλευκων», γιατί είναι καινούρια ομάδα. Με παιδιά, που δεν το έχουν ξανακάνει. Δεν λέγαμε ότι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό κάποια στιγμή. Τόσο γρήγορα, όμως, δεν το περιμέναμε.

Στην Βιτόρια ο Ολυμπιακός έκανε αυτό, που έκανε και στην Μόσχα. Μετέφερε γρήγορα την μπάλα, ήταν διαβασμένος, στην άμυνά του ήταν κάτι παραπάνω από προσεκτικός. Τουλάχιστον μέχρι την αντεπίθεση των Βάσκων.

Ευτύχησε, όμως, να έχει και δύο σπουδαία του στελέχη σε μεγάλη βραδιά. Τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σπανούλης την Κυριακή δεν πήγε στην Χαλκίδα, λόγω διαβολοβδομάδας. Ο Μπλατ αποφάσισε να τον ξεκουράσει και το ματς της Βιτόρια δικαίωσε την επιλογή του. Ο V-Span ήταν φρέσκος, έπαιξε 26 λεπτά και η διαφορά έγινε από το ότι ήταν καταλυτικός στην τελική ευθεία του παιχνιδιού. Οι πάσες-καλάθια, που έδωσε, ήταν τρομερές.

Οπως τρομερός ήταν και ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος μάλλον πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Οι Σπερς ήταν στις εξέδρες της FERNANDO BUESA ARENA και ο Σέρβος σέντερ τους έστειλε μήνυμα ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο «Μίλου» έκανε νταμπλ-νταμπλ (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ), αλλά την διαφορά την έκανε, γιατί «μίλησε» στο τέλος. Στο φινάλε δεν είναι εύκολο για τους ψηλούς παίκτες να «καθαρίζουν». Ο Σέρβος, όμως, το έκανε και με το παραπάνω.

Οι Ολυμπιακοί είναι ενθουσιασμένοι για το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Δικαιολογούνται υπό την έννοια ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε, όμως, όλοι ότι το τέλος είναι εκείνο, που μετράει. Και αυτό, που λείπει από τον Ολυμπιακό τα δύο τελευταία χρόνια, είναι το ιδανικό φινάλε. Ετσι δεν είναι;

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.