Ads Top

Τουρσουνίδης - Σαπουντζής θυμούνται πως τρέλαναν κόσμο στα ντέρμπι!


Λατρεύτηκαν όσο λίγοι για τις επιδόσεις τους στα ντέρμπι και το metrosport.gr δίνει την... πάσα σε Γιώργο Τουρσουνίδη και Αντώνη Σαπουντζή και τους απολαμβάνει...

Οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μίλησαν για ερχόμενο ντέρμπι  της αγωνιστικής, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο Βικελλίδης, ενώ θυμήθηκαν τα χρόνια που ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε αυτά τα παιχνίδια. «Φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, κοντά στα ποδοσφαιρικά μου στοιχεία ο Πέλκας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τουρσουνίδης, «δεν υπάρχει φαβορί, ξεχωρίζω τον Μπρούνο Γκάμα» είπε ο Αντώνης Σαπουντζής.



Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φόρεσε την φανέλα της ομάδας από το 1988 ως το 1999, έχοντας 260 συμμετοχές και 35 τέρματα. Από την άλλη, ο πρώην παίκτης του Άρη αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη 84 φορές, έχοντας 12 γκολ.

PAOK FC Official Store!!!  Eπίσημο e-shop του ΠΑΟΚ!!! Όλα τα επίσημα προϊόντα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δύο παλαίμαχοι άσοι δήλωσαν:



Αν πρέπει να θυμηθείτε ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, που ήσασταν και εσείς πρωταγωνιστής, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;



Τουρσουνίδης: «Χαρακτηριστικό παιχνίδι ήταν εκείνο του 1994/95, το 0-4 στο Χαριλάου που είχα βάλει δύο τέρματα. Ήταν μία  μεγάλη νίκη. Μία τόσο μεγάλη νίκη έδωσε χαρά και σε εμάς και στον κόσμο του ΠΑΟΚ».





Σαπουντζής: «Ξεχωρίζω το πρώτο μου ντέρμπι, το 1993/94 που πήγα στον Άρη. Μέσα στο Βικελίδης κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ με γκολ δικό μου, ήταν σημαντικό για εμένα, αλλά και η νίκη ήταν ένα σημαντικό στοιχείο».





Τι σας έλεγε ο κόσμος της ομάδας και πως ζούσατε αυτό το παιχνίδι;



Τουρσουνίδης: «Ο κόσμος ζητάει πάντα νίκες κόντρα στον Άρη, υπάρχει μία κόντρα μεταξύ των ομάδων. Υπάρχει και το γόητρο, ο ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσει την χαρά και την ικανοποίηση στους οπαδούς. Όταν πλησιάζει ένα τέτοιο παιχνίδι, ο κόσμος ασχολείται περισσότερο. Θέλει τη νίκη, απαιτεί από τους παίκτες το πάθος. Το ίδιο ίσχυε και παλαιότερα, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό. Υπήρχε μια μεγαλύτερη οικειότητα με τον κόσμο παλαιότερα και έτσι μπαίναμε στο πνεύμα ενός τέτοιου παιχνιδιού. Πλέον δεν υπάρχει τόση μεγάλη οικειότητα, υπάρχουν περισσότεροι ξένοι παίκτες, άλλαξε η νοοτροπία. Παλαιοτέρα ήμασταν οι περισσότεροι Έλληνες και καταλάβαμε την νοοτροπία του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο κοντά με τον κόσμο. Θα ήθελα σε τέτοια ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με περισσότερο πάθος, να πάρουν την νίκη και να δώσουν χαρά στον κόσμο».



Σαπουντζής: «Διαφορετική όλη η εβδομάδα πριν το ντέρμπι. Είχαμε κόσμο στις προπονήσεις που στήριζε την ομάδα, είτε ήμασταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση είτε όχι. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι που έχει ντόρο και καζούρα όλη την χρονιά μεταξύ των οπαδών. Ζούσαν έντονα το  ντέρμπι και ζητούσαν την νίκη».



Τι σήμαινε για έσας ένα γκολ, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο;



Τουρσουνίδης: «Πάντα αυτά τα παιχνίδια κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και των ποδοσφαιριστών. Εγώ  το έβλεπα διαφορετικά, ζούσα τον παλμό ενός τέτοιου παιχνιδιού και τον παλμό του κόσμου του ΠΑΟΚ, έβγαζα περισσότερη «τρέλα» και πάθος».



Σαπουντζής: «Το γκολ μου κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν καλό και για εμένα, αλλά και για τον κόσμο. Πήραμε την νίκη και από εκεί και πέρα ο καθένας θέλει ένα γκολ σε ένα τοπικό ντέρμπι».



Υπάρχει φαβορί για το ντέρμπι της Κυριακής;



Τουρσουνίδης: «Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, σε όλα τα επίπεδα είναι καλύτερος. Αυτό βέβαια πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει και έχει τον πρώτο λόγο και για το πρωτάθλημα. Είναι μία έδρα δύσκολη, ο Άρης επέστρεψε στην superleague, έχει μία καλή ομάδα. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες το παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ παραμένει το φαβορί συνολικά».



Σαπουντζής: «Θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί. Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά του Άρη στην Superleague μετά από αρκετά χρόνια, είναι σε καλή κατάσταση και είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα. Σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες στο παιχνίδι, αλλά με κατάμεστο το γήπεδο και το πάθος των Αρειανών δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά. Μέχρι στιγμής τα παιχνίδια που έδωσε ο Άρης ήταν με μικρομεσαίες ομάδες και αυτό είναι το πρώτο δυνατό παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι στο πρωτάθλημα».



Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ/Άρη που του θυμίζει τον εαυτό του όταν έπαιζε ποδόσφαιρο;



Τουρσουνίδης: «Ο Πέλκας είναι παιδί με περίσσιο ταλέντο και θυμίζει τα δικά μου ποδοσφαιρικά χαρακτηρίστηκα. Μπορεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ομάδα. Πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να γίνει πιο ηγετική φυσιογνωμία μέσα στην ομάδα, έχει τα προσόντα για να το καταφέρει».





Σαπουντζής: «Δεν θέλω να συγκρίνω, αλλά ξεχωρίζω τον Ματέο Γκαρσία και ο Μπρούνο Γκάμα. Πιστεύω ότι έχουμε κοινά χαρακτηρίστηκα».

metrosport
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.