Ads Top

«Πράσινος» περίπατος με σούπερ Τόμας στο Παγκράτι!


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε έναν... ξεκούραστο περίπατο στο Παγκράτι (100-66) στην πρεμιέρα του για την νέα σεζόν, με τον ΝτεΣόν Τόμας να ξεχωρίζει.
Εύκολη νίκη για τους «πράσινους» στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την σεζόν 2018-2019. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είδε το Παγκράτι να προσπαθεί να του αντισταθεί στο πρώτο μέρος και ο Τσάβι Πασκουάλ φώναξε αρκετά στους παίκτες του, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι στην επανάληψη. Έτσι, έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση, παρά το γεγονός πως οι Νικ Καλάθης, Κιθ Λάνγκφορντ και Στεφάν Λάσμε έμειναν εκτός δωδεκάδας, για να πάρουν λεπτά οι υπόλοιποι αθλητές του ρόστερ.

Μετά την νίκη - πρόκριση, η οποία είχε την υπογραφή του ΝτεΣόν Τόμας (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ), οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Καλές εντυπώσεις και από την... νεανική τριάδα των φιλοξενούμενων (Γιώργος Καλαϊτζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης). Μάλιστα, ο «PapaG» είχε double double (14π., 11ρ.).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στο ανοιχτό γήπεδο και ο Τσάβι Πασκουάλ έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, για την περιφερειακή τους άμυνα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (10-10 στο 5'). Οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν και έφτασαν... σβηστά στο +8 του δεκαλέπτου (15-23).

Στη δεύτερη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδας είδαν τον ΝτεΣόν Τόμας να νικάει σε όλες τις «μονομαχίες» στη ρακέτα και «έχτισαν» διαφορές γύρω στους 15 πόντους. Όμως, το Παγκράτι με διαδοχικές προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. «ροκάνισε» την απόσταση ξανά σε μονοψήφιο (39-48 στο 18' με τρίποντο του Γιάννη Τζιβελέκα). Τα νέα... γκάζια του Πασκουάλ και τα εύστοχα καλάθια του Τόμας (15π.) διαμόρφωσαν το 39-52 του ημιχρόνου. Πάντως, ο Καταλανός τεχνικός, που είχε ξεκάθαρη διάθεση να ανοίξει το ροτέισιον, είχε πολλά παράπονα από την αμυντική λειτουργία των παικτών του (24π. παθητικό στο δεύτερο δεκάλεπτο).

Η επανάληψη ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι, «διάβασαν» πιο ψύχραιμα το παιχνίδι, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με τον Γιώργο Παπαγιάννη και με ένα επιμέρους 2-17 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +28 (41-69 στο 26'). Ο Τόμας συνέχισε να είναι... ορεξάτος και στο 30' το σκορ ήταν 49-75.

Με το ματς να έχει κριθεί το Παγκράτι προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, ενώ ο Πασκουάλ συνέχισε να δίνει χρόνο στον Γιώργο Καλαϊτζάκη και τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, ανακατεύοντας την τράπουλα. Στην τελική ευθεία τίποτα δεν άλλαξε (53-86 στο 33' και 58-94 στο 36'), με το «τριφύλλι» να φτάνει στην επικράτηση δια περιπάτου (66-100).

Τα Δεκάλεπτα: 15-23, 39-52, 49-75, 66-100

Ο MVP: Ο ΝτεΣόν Τόμας. Έβγαλε διάθεση στο παρκέ ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, που νίκησε σε όλες τις προσωπικές του «μάχες» και έδωσε σκορ στον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Σκληρός: Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν θετικοί για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, σε μια βραδιά με πολλούς πρωταγωνιστές. Ο «PapaG» μάζεψε με ευκολία τα ριμπάουντ, ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ βοήθησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ο νεαρός γκαρντ πήρε χρόνο και άφησε καλές εντυπώσεις.

Ο Πεσμένος: Οι παίκτες του Παγκρατίου προσπάθησαν και δεν υπήρξε κάποιος... πεσμένος, αφού όλοι έκαναν τη δική τους «κατάθεση» στο κλειστό του Μετς. Αντιθέτως, ο Λούκας Λεκαβίτσιους δεν ήταν τόσο καλός, όσο στο πρόσφατο φιλικό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Η Στιγμή: Το «πράσινο» 2-17 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο η διαφορά... ξέφυγε και οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» και τυπικά το παιχνίδι και την πρόκριση.

Η Γκέλα: Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 24 πόντους στο εν λόγω δεκάλεπτο, με τον Πασκουάλ να μην σταματάει να φωνάζει στους παίκτες του.

Η Εξέδρα: Είχε... παλμό το Μετς. Ο κόσμος πανηγύριζε τα καλάθια των παικτών του Δημήτρη Λιόγα, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δίνουν ένα πράσινο χρώμα στις εξέδρες.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.