Ads Top

Του έκοψε τα φτερά…


Πρώτη ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα και δη μέσα στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό(99-75).
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άντεξαν, δεν είχαν την ενέργεια και την προσήλωση στο αμυντικό τους παιχνίδι ώστε να ανατρέψουν τα πολλά επιθετικά όπλα της Μιλάνο και σταδιακά χαλούσαν και το μυαλό τους στην επίθεση, όντας πιο στατικοί, αργοί και προβλέψιμοι στις αποφάσεις τους.

Ηττήθηκαν με 99-75 από τη Μιλάνο που πέτυχε μόλις την 2η νίκη της στο ΣΕΦ στην Ευρωλίγκα, πήγαν στο 2-1 το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα και… συνεχίζουν. Παιχνίδι το παιχνίδι…
Ο κόσμος του Ολυμπιακού στο τέλος χειροκρότησε την ομάδα θερμά.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα του Ολυμπιακού. Σε πλήρη αντιδιαστολή με Μόσχα και Κίμκι και κάπου ήταν αναμενόμενο. Η ενέργεια λεπτό το λεπτό λιγόστευε να αποτέλεσμα να χαλάσει και το μυαλό και να ανέβει η διαφορά.

MVP: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

ΟΣΚΑΡ Β’ ΡΟΛΟΥ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 41% στα τρίποντα η Μιλάνο, 15% ο Ολυμπιακός.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Όλη η ομάδα.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν- που ξεκίνησε 5άδα με Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ- σαν σε συνέχεια από τη Βιτόρια, προηγήθηκε με τον Σέρβο σέντερ να μαζεύει ότι δεν… έβαζε ο Τίμα, ενώ στην άμυνα ο Γκος πήγαινε καλά τον Τζέιμς που δυσκολεύονταν να πάρει τη μπάλα στα χέρια του. Δεν ίσχυσε το ίδιο με τον Μίτσοφ βέβαια ο οποίος μπήκε επιθετικά στο ματς, ωστόσο ο Ολυμπιακός κρατούσε κεφάλι στο σκορ με inside game για το 10-8. Ο Μίτσοφ συνέχισε να έχει επαφή με το καλάθι, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι πάει να αποσπαστεί με τους Γκος-Πρίντεζη (17-13) έχοντας 61.5% στα δίποντα με 8/13 (μόλις 0/2 τρίποντα), αλλά Μίτσοφ και Ταρζέφσκι έβγαλαν αντίδραση.

Το τάιμ άουτ του Μπλατ ωφέλησε τους «ερυθρόλευκους» με τον Μάντζαρη να δίνει βοήθειες επιθετικά και τον Λεντέι να δείχνει καλύτερα απ’ ότι στη Βιτόρια, για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο ψηλά με 26-24.

Ο Μπλατ ξεκίνησε στο 2ο δεκάλεπτο με Τουπάν στο «2» και Παπανικολάου στο «3», με τον Γάλλο να έχει πρόβλημα στις αλλαγές με τον Κουζμίνσκας, αλλά τον Μάντζαρη στον αντίποδα να έχει συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι για το 29-29. Ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις που έκρυψε τη μπάλα, βγήκε στο τρανζίσιον, το ίδιο όμως έκανε και η Μιλάνο που είχε ισχνό προβάδισμα με τρίποντο του Μπέρτανς στο τρανζίσιον. Σπανούλης και Τουπάν με ντράιβ διαμόρφωσαν το 37-36, ωστόσο η αμυντική ανισορροπία του Ολυμπιακού επέτρεψε ένα μίνι σερί για τους Ιταλούς με τρίποντα τον Τζέιμς και Ντέλα Βάλε για το 37-44. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ακαριαία, ο Μπλατ ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα έχοντας γρήγορες κινήσεις από τον πάγκο και η συνεργασία Γκος-Μιλουτίνοφ έκλεισε την ψαλίδα για το 41-44 του ημιχρόνου (15-20 επιμέρους).

Η διαφορά ήταν 7/16 τρίποντα της Αρμάνι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε 11 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ αλλά είχε δώσει και 9 από λάθη του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 3ο δεκάλεπτο μπήκαν με ένταση και έτρεξαν ένα 7-2 επιμέρους για να κάνουν το 48-46, με τον Τίμα να παίζει καλή άμυνα και τον Γκος να τρέχει την ομάδα στο τρανζίσιον. Συν τη δουλειά του Πρίντεζη στο ποστ. Ο Νέντοβιτς βέβαια ξεκίνησε να προβληματίζει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ευστόχησε σε τρίποντο, σε σουτ από κοντά, μοίρασε για τον Γκουντάιτις, με αποτέλεσμα η Μιλάνο να κάνει το 53-55 και το 55-58 (8 πόντους και 1 ασίστ σε αυτό το διάστημα) την ώρα που ο Ολυμπιακός πορεύονταν με την ασφαλή συνεργασία του Σπανούλη με τον Μιλουτίνοφ, την μπούκα του Γκος αλλά και στο… 7/15 των βολών. Σα να μην έφτανε η αστάθεια στην άμυνα και το 2/10 τρίποντα, ήρθαν και τα λάθη που έδωσαν εύκολους πόντους (12 το σύνολο) στη Μιλάνο για να ανεβάσει σε 57-66. Η διαφορά ανέβηκε και στους 12 πόντους (59-71) με τρίποντο του Τζέρελς με τον Βεζένκοφ να μειώνει από επιθετικό ριμπάουντ στη λήξη του χρόνου σε 63-73 (22-29 επιμέρους στο 3ο).

Ο Ολυμπιακός ήθελε πολλά για να αλλάξει την κατάσταση, αλλά δεν του έβγαιναν στο παρκέ. ΟΙ Μίτσοφ με τρίποντο αύξησε στους 14 τη διαφορά για την Αρμάνι (65-79). Η άμυνα δεν κρατούσε και είχε χαλάσει το παιχνίδι μπροστά. Επιθέσεις στο τέλος των 24΄΄ και δύο αιφνιδιασμοί της Μιλάνο για το 69-85 με 5΄να απομένουν για τη λήξη. Πρίντεζης και Βεζένκοφ μείωσαν στη συνέχεια σε 73-91. Τελικό σκορ 75-99 με τον Τζέιμς να κάνει καραγκιοζιλίκια αλλά όταν στο τέλος πήγε ο Μάντζαρης και του ζήτησε τον λόγο… έκανε πίσω.
 

Τα Δεκάλεπτα: 26-24, 41-44, 63-73, 75-99.


gavros.gr

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.