Ads Top

Έτσι θα παίξουν Λουτσέσκου-Ουζουνίδης


Η πρώτη σέντρα του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πλησιάζει και το SDNA καταγράφει το πλάνο των Ραζβάν Λουτσέσκου και Μαρίνου Ουζουνίδη.
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ συμπεριλαμβάνεται σε μια σειρά δύσκολων και απαιτητικών παιχνιδιών για τον ΠΑΟΚ που συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις. Από το ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, σε αυτό κόντρα στην πανίσχυρη Τσέλσι και στο ντέρμπι της Κυριακής με την Ένωση. Η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην συμπεριλάβει στην αποστολή της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League τους Καρέλη και Ακπόμ και να αγωνιστεί με τον Πέλκα σε έναν πιο προωθημένο ρόλο, έχοντας από πίσω του τον Σάκχοφ, ήταν ενδεικτικό της προσέγγισης του Ρουμάνου τεχνικού αυτής της σειράς αγώνων που είχε μπροστά του.

Θεωρητικά από το ματς με την Τσέλσι, ο ΠΑΟΚ στόχευε στις λιγότερες - δυνατές - απώλειες. Η Τσέλσι φαντάζει ακλόνητο φαβορί όχι μόνο του ομίλου που βρίσκεται ο Δικέφαλος αλλά και γενικά της διοργάνωσης. Από την άλλη, το πρωτάθλημα είναι ο Νο1 στόχος των «ασπρόμαυρων» την φετινή σεζόν και η... προϊστορία των δύο «μονομάχων» της Κυριακής σφραγίζει με απόλυτο τρόπο την έννοια του ντέρμπι που τους ακολουθεί. Ο 49χρονος προπονητής του Δικεφάλου είχε στην διάθεσή του ουσιαστικά μία μόλις ημέρα προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο γήπεδο της Τούμπας.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Λέο Μάτος να επανέρχεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Κρέσπο - Βαρέλα με τους Μαουρίσιο -  Βέρνμπλουμ (δοκιμάστηκε και ο Κάνιας) στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Πέλκα μπροστά τους. Στις πτέρυγες προβάδισμα έχουν οι Μπίσεσβαρ και Λημνιός έναντι των Ελ Καντουρί - Ζαμπά που πήραν με την σειρά τους χρόνο συμμετοχής και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ του ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρας από θλάση α΄βαθμού, ωστόσο, φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού, κάτι που έδειξε και στα λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς με την Τσέλσι.

Το 4-2-3-1 του Ουζουνίδη και τα «ερωτηματικά»
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ, λίγες μόνο ημέρες μετά την ήττα από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Το μικρό διάστημα που μεσολάβησε δεν άφησε πολλά περιθώρια για δουλειά και όπως είπε ο Έλληνας τεχνικός και στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι το απόγευμα της Παρασκευής για εκείνον ιδιαίτερη σημασία έχει οι παίκτες να έχουν την Κυριακή στην Τούμπα καθαρό μυαλό. Από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και μετά το σύνθημα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι «κοιτάμε μπροστά». Κούραση, άλλωστε, δεδομένα θα έχουν και οι δύο ομάδες από την στιγμή που μεσοβδόμαδα κλήθηκαν να δώσουν άκρως απαιτητικά παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη για το ντέρμπι της Τούμπας, δεν σκοπεύει να αλλάξει το δουλεμένο 4-2-3-1, ενώ λίγα είναι και τα ερωτηματικά που υπάρχουν ως προς την κατάρτιση της ενδεκάδας. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βασίλης Μπάρκας, ενώ στην τετράδα της άμυνας θα διατηρήσουν την θέση τους οι Μπακάκης, Οικονόμου και Λαμπρόπουλος. Από την στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος η μόνη αλλαγή που ενδέχεται να γίνει είναι του ξεκούραστου Λόπες αντί του Χουλτ. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα αποτελείται από τους Σιμόες και Γαλανόπουλο. Το κύριο δίλημμα για τον προπονητή της ΑΕΚ έχει να κάνει με δύο θέσεις στην επίθεση.

Ο Λιβάγια όντας ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτης Ένωσης αλλά και φρέσκος μιας και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Τετάρτης θα βρίσκεται δεδομένα στην ενδεκάδα, ενώ σε αυτήν θα βρίσκεται ο επίσης φρέσκος Τάσος Μπακασέτας και ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως «παίζουν» δύο ενδεχόμενα καθώς υπάρχει περίπτωση ο Μπακασέτας να αγωνιστεί στα δεξιά και ο Πόνσε με τον Κλωναρίδη να διεκδικήσουν μία θέση στο πλευρό του Λιβάγια, ενώ πιθανότητες έχει και ο Γκάλο να ξεκινήσει στο δεξί «φτερό» με τον Έλληνα άσο να πηγαίνει δίπλα στον Κροάτη.

*sdna.gr


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.