Ads Top

Ρεσιτάλ Κόλκα μετά την τριάρα του ΠΑΟΚ: «Τώρα όλοι μας τρέμουν γιατί...»



Δεν είναι το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Λάρισα. Είναι ο τρόπος που κερδίζει την Λάρισα και την κάθε Λάρισα. Είναι η παράσταση που δίνει μία καλοκουρδισμένη μηχανή που συνδυάζει πλέον όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα που προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Όση λάσπη και να δεχτεί ο ΠΑΟΚ, όταν καθίσεις να τον δεις, αρκεί να καταλαβαίνεις ποδόσφαιρο, ξεχνάς όλες τις επικοινωνιακές φανφάρες που πετάγονται δεξιά κι αριστερά από τους ποδοσφαιρικά αδύναμους. Ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου, είναι μία ομάδα που συνδυάζει τακτική παιδεία, ποιότητα, αθλητικά χαρακτηριστικά, συγχρονισμό και φαντασία.

Το κάνει μάλιστα από το πρώτο λεπτό. Είναι προετοιμασμένος εγκεφαλικά να ξεκινήσει την παράσταση από το μηδέν. Δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν, ειδικά στη Τούμπα, να πιστέψει πως θα φύγει με κάτι από τον αγωνιστικό χώρο.

Η Λάρισα, μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη που έχασε 3-0. Και σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε τόσο ορμή, αλλά ποδοσφαιρικό κυνισμό. Η ΑΕΛ, όπως και όλες οι ομάδες αυτού του επιπέδου, θέλουν να φύγει από το πρόγραμμα αυτό το παιχνίδι. Το παρατάνε, πριν το παίξουν.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα σε σχέση με άλλα παιχνίδια, είχε την παρουσία στο αρχικό σχήμα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός, έδειξε πολύ σωστή νοοτροπία όσο έμεινε εκτός βασικού κορμού, αθλητικά είναι στη καλύτερη φάση της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα των Μακ, Λημνιού, ο Λουτσέσκου τον χώρεσε παρά την παρουσία του Πέλκα στο αρχικό σχήμα.

Κάποιος θα πει ότι δεν έκανε και κάτι σημαντικό, όμως για εμάς που ζούμε τον Λουτσέσκου, ξέρουμε πως και η πραγματική πινελιά, είναι προγραμματισμένη με κάθε λεπτομέρεια. Και μετά το πρώτο δείγμα και εφόσον στα ντέρμπι δεν πάμε με το δίδυμο Αζεβέδο – Βιεϊρίνια στα αριστερά, ο μπακ Άντρε θα έχει τον Ολλανδό μπροστά του.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που χρίζουν συγχαρητηρίων και σήμερα. Για μένα ο Πέλκας κάνει άλλη μία εμφάνιση που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως κοιμάται και ξυπνά με το πως θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Δύο ασίστ, αρκετά κλεψίματα, πολλές key passes, ομαδικός και με πολλά τρεξίματα με ένταση.

Από την στιγμή που έχει βρει ρυθμό και εμπιστοσύνη από τον προπονητή του, τα χαρακτηριστικά του είναι ικανά να καλύψουν πολλές ανάγκες μίας ομάδας υψηλού επιπέδου.

Ο Πρίγιοβιτς για ακόμη ένα παιχνίδι είχε γκολ και ασίστ, ο Βαρέλα πέτυχε το γκολ που άξιζε τόσο καιρό κάνοντας μία τεράστια εμφάνιση, ενώ έχει πλάκα πλέον να βλέπεις Μάτος – Βιεϊρίνια. Μόνο μπακ δεν είναι. Θα τους δεις εξτρέμ, θα τους δεις στον άξονα, καμιά φορά θα πάνε και στη θέση τους. Όμως αυτή η θεωρητική αναρχία, έχει κάλυψη και τίποτα δεν υπάρχει κενό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο Σάκχοφ, που φέτος που αντιμετωπίστηκε ορθολογικά και δεν είχε τίποτα εξασφαλισμένο, αντέδρασε, βρήκε χρόνο γιατί τον άξιζε και πάλι σήμερα πέτυχε γκολ και ήταν πολύ σοβαρός για 90 λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε στη κορυφή και πηγαίνει το Σάββατο στη Λαμία. Αντιλαμβάνομαι πως το γήπεδο είναι μικρό, πως δεν διαθέτει βασικούς κανόνες ασφαλείας και πως η Λαμία δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να αναστατωθεί η πόλη.

Σεβόμενος τις δυσκολίες που υπάρχουν, απλά θα καταγράψω πως από του χρόνου δεν θα πρέπει να αδειοδοτείται κανένα γήπεδο που δεν μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς άλλης ομάδας.

ΥΓ Το τέλος της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών, δεν είναι κάτι που με αιφνιδιάζει. Όταν αναφερόμαστε σε έναν συνεταιρισμό που θυμάται πως είναι τέτοιος μόνο όταν είναι να γίνει η μοιρασιά των τηλεοπτικών, είναι αστείο για την κάθε NOVAνα πληρώνει χωρίς να βλέπει κάποια προσπάθεια αναβάθμισης του προϊόντος.

Χωρίς κεντρική διαχείριση, σε βάθος χρόνου θα αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα μόνο ομάδες που έχουν εμπορική δυναμική ή σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση. Σήμερα, κακά τα ψέματα, έχουν ομάδες με 500 εισιτήρια. Όσα θα μαζέψω εγώ αν κάνω μίαstand up comedy. Αν παντρευτώ θα μαζέψω κανά πεντοχίλιαρο.

Ο καθένας τον δρόμο του λοιπόν, εμείς άλλωστε είμαστε εκτός εδώ και καιρό, να δούμε αν θα σοβαρευτεί ο συνεταιρισμός ή αν θα συνεχίσει να κοιτάει ο καθένας το κωλαράκι του. Δεν θα βρίσκεται να πληρώνει μία ζωή κάποιος ένα προϊόν που δεν το σέβονται πρώτα απ όλα αυτοί που τους ανήκει.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.