Ads Top

Αλέφαντος: «Τα δύο μεγάλα «εγκλήματα» του Γκαρσία - Μου άρεσαν πολύ τρεις της ΑΕΚ»


Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το Ολυμπιακός - ΑΕΚ με ατάκες που θα...συζητηθούν! 


Καλά, πόσες φορές θα το πούμε, δεν το καταλαβαίνετε;

Ποδοσφαιρικά θα μιλήσω. Είδα ένα ματς στο οποίο προπονητικά έγιναν δύο "εγκλήματα" από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός με καλούς παίκτες απέναντι στην ΑΕΚ που έχει εξαντλήσει το ταβάνι της σε σχέση με το υλικό που έχει. Μέτριοι παίκτες, μικρών δυνατοτήτων, αλλά έχουν γίνει ομάδα από τον προπονητή τους, τον Χιμένεθ.

Και τον χτυπάνε κάποιοι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ, όπως χτύπαγαν τον Λουτσέσκου άλλοι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ. Κι έβγαινα και τους έλεγα "τι νομίζετε ρε ΠΑΟΚτσήδες ότι έχετε ως ομάδα και χτυπάτε τον Λουτσέσκου. Έχετε τρελαθεί που θα αλλάξετε τον Λουτσέσκου για τον Ουζουνίδη;". Να ο Λουτσέσκου πώς τον έφτιαξε τον ΠΑΟΚ και πάει σε τόσες νίκες σερί. Τον Λουτσέσκου τον γούσταρα από την Ξάνθη και το έλεγα ότι πρέπει να πάει σε μεγάλη ομάδα, Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο ματς και έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά που τις έβγαλε μέσα από το τέρμα ο Μπάρκας. Κι αυτόν τον γούσταρα από τον Ατρομητο που ήταν νέος και έλεγα ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Μπορεί να παίξει στην Εθνική. Έσωσε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Μετά από τις ευκαιρίες αυτές στην αρχή, δεν είδα Ολυμπιακό. Ο Σεμπά δύσκολος, βαρύ κορμί, δεν ξέρει μπάλα, είναι μακριά από το γκολ. Ο Τζούρτζεβιτς το έχω πει, δεν μου αρέσει, θεωρώ τον Ανσαριφάρντ κλάση ανώτερο σέντερ φορ. Ο Μάριν εντάξει ξέρει μπάλα. Ο Φορτούνης ήταν πεσμένος.

"Έγκλημα" ποδοσφαιρικό που δεν έβαλε τον Ανσαριφάρντ σε αυτό το ματς ο οποίος ερχόταν από καλά παιχνίδια και από γκολ, μην του κόβεις τη φόρα! Δηλαδή τι κουράστηκε, δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, διψάει για μεγάλα ματς, μην τον κόβεις. Στην Αγγλία πώς παίζουν οι βασικοί κάθε 3 μέρες.

Μετά, το δεύτερο "έγκλημα". Ενώ είσαι 0-0 και παίρνει η ΑΕΚ αυτό που θέλει, βγάζεις τον Μάριν και βάζεις τον Ανδρούτσο. Καλά, πόσες φορές θα το πούμε, δεν το καταλαβαίνετε; Δεν μπορεί ο Ανδρούτσος να παίξει στα άκρα.

Έχουν περάσει εκατοντάδες παίκτες απο τα χέρια μου, βλέπω τα στοιχεία σε κάθε παίκτη και δεν μιλάω στην τύχη. Δεν μπορεί ο Ανδρούτσος να παίξει στα άκρα, πόσες φορές θα το πούμε. Για να βάλεις τον Ανδρούτσο εκεί, πρέπει να έχεις αντίπαλο τον... Ρομπέρτο Κάρλος να τον κυνηγάει ο Ανδρούτσος να κάνει χαμαλοδουλειά. Εσύ όμως παίζεις στην έδρα σου και είναι το σκορ 0-0, να βάλεις γκολ χρειάζεσαι. Και έχεις απέναντι τον Μπακάκη και τον Γκάλο, τέτοια μπακ έχεις.

Ανοικτή τώρα η ρεβάνς. Θα πάνε πολλοί ΑΕΚτσήδες στο ΟΑΚΑ, θα το κάνουν κόλαση. Εκεί θα βάλεις την κανονική ομάδα ή θα πεις ότι ήταν κουρασμένοι οι παίκτες από το προγενέστερο ματς με την ΑΕΚ; Δεν μου άρεσε το κοουτσάρισμα στον Ολυμπιακό.

Από την ΑΕΚ μου άρεσε πολύ ο Λαμπρόπουλος και ο Τσινγκρίσκι, τα στόπερ. Ο Λαμπρόπουλος για το όνομα που φέρει, μεγάλη εμφάνιση έκανε. Και επίσης μεγάλο ματς για τις δυνατότητές του έκανε ένα νέο παιδί στο κέντρο ο Γαλανόπουλος.

Αυτήν την ΑΕΚ έπρεπε να την πάρει ο Ολυμπιακός. Αν αποκλειστεί από αυτήν την ΑΕΚ, χάσει δηλαδή το Κύπελλο, χάσει και το πρωτάθλημα αφού είναι δύσκολο φέτος, δεν μένει με τίποτα αυτός ο προπονητής. Για εμένα το υλικό του Ολυμπιακού είναι καλύτερο και πρέπει να πάει με Ανσαριφάρντ στο ΟΑΚΑ και να τους καρφώσει το γκολ.

ΠΑΟΚ- Ατρόμητος να σας πω την αλήθεια, δεν είδα. Ήθελα να δω το Άρσεναλ-Τσέλσι, τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Προκρίθηκε η Άρσεναλ ενώ έχανε 0-1. Το έκανε 1-1, το γύρισε και το έκανε 2-1, πίεσε η Τσέλσι αλλά άντεξε η Άρσεναλ και πήγε στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Να βλέπετε ξένο ποδόσφαιρο, είναι πάντα μπροστά από το ελληνικό. Και δεν καταλαβαίνω τους Έλληνες προπονητές που δεν πάνε στο εξωτερικό να δουν πώς γίνεται η πραγματική δουλειά στις προπονήσεις. Εκεί που δεν κουράζονται οι παίκτες και μπορούν να παίζουν κάθε 3 μέρες αγώνες. Διότι δεν κάνουν διπλάκια της πλάκας στην προπόνηση.  
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.