Ads Top

Εναντίον… 15 με «αβάντζο» τους Σαραϊδάρηδες θα παίζει φέτος ο Ολυμπιακός!


O Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί γιατί γκέλαραν οι Πειραιώτες στα Πηγάδια, ποιος ήταν ανύπαρκτος και ποιος τον εντυπωσίασε και σχολιάζει το «40-60» της διαιτησίας.  


Παραμονές έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Ξάνθη έπιασε μολύβι και στυλό, κάθισε τον Ολυμπιακό στο ποδοσφαιρικό θρανίο και είπε να του «μάθει» τρία από τα βασικά κεφάλαια που θα κληθεί να… αποστηθίσει στο καινούργιο πρωτάθλημα και στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Champions League.

-         ΖΗΤΗΜΑ 1:Άμα κλοτσάς σωρηδόν τις ευκαιρίες, να είσαι προετοιμασμένος, ότι στα παιχνίδια με έναν άλφα βαθμό δυσκολίας, θα κλοτσήσεις και τις νίκες. Όπως έγινε στα Πηγάδια.

-         ΖΗΤΗΜΑ 2:Όταν σε χαρακτηρίζει απόσπαση προσοχής, έστω και για κλάσματα δευτερολέπτων, θα υποστείς τις συνέπειες. Ο «απέναντι» - ειδικά όταν θα κληθούν οι πρωταθλητές να αντιμετωπίσουν τους επιθετικούς μιας Μπαρτσελόνα και μιας Γιουβέντους, ακόμα και, την Τρίτη, τους φορμαρισμένους κυνηγούς της Σπόρτινγκ, που την «τρέχουν» από νίκη σε νίκη στην εκκίνηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος – δεν πρόκειται να σου χαριστεί. Θα το «φας» το γκολ και… άντε βγάλε το μετά. Όπως δεν το κατάφερες στα Πηγάδια.

-         ΖΗΤΗΜΑ 3:Θα φωνάξεις, θα χτυπηθείς κάτω, πολλές φορές φέτος, το θέμα είναι ποιος θα σε ακούει; Όχι το αμφισβητούμενο χέρι του Εμενίκε στο 1-2, γκολ που δεν μέτρησε ποτέ, που είναι φάση η οποία μπορεί και να σηκώνει αμφισβήτηση, πολλή κουβέντα και ανάγεται, εδώ που τα λέμε, στη θεωρία του «μισό-άδειου», «μισό-γεμάτου» ποτηριού, αναλόγως με το οπτικό πρίσμα που τις προσεγγίζεις, ούτε τα κλασικά σφυρίγματα, εκείνα που τα αποκαλούμε «ορισμούς παράβασης», σαν το χέρι-πέναλτι και αποβολή του Λισγάρα, στη φάση με το Φορτούνη στο 10’, «χλωμό» θα είναι να παίρνεις από δω και μπρος.

Γιατί, μεταξύ αστείου και σοβαρού – αφού πολλά υπονοούμενα, εκφράζονται με… χαριτωμενιές, σαν που το συνηθίζει του λόγου του ο πρωθυπουργός, κάθε που δεν τον παίρνει στη βουλή να κάνει χωρατά, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό – μήπως θα συμβούν πολλά στην πορεία, αν τελικά: «Πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα»;

Η διαιτησία προϊδέασε τους ερυθρόλευκους στο Περιστέρι, στη 2η κιόλας αγωνιστική. Ιδίως, εκεί, στο ματς με τη Λαμία, οι υποδείξεις των πλάγιων «διαβεβαίωσαν» τον Ολυμπιακό για το minimum, στην… καλύτερή του, «40-60», που θα τον παίζουν στην «εποχή κάθαρσης» της νέας ΕΠΟ.

Για το πώς θα του συμπεριφέρονται, ρέφερι, βοηθοί και παρατηρητές, σαν τον Σαραϊδάρη, που λίγο μετά τα «αριστεία» που μοίρασε στο τρίο του αγώνα με την Λαμία, έπιασε δουλειά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Άρα, όχι μόνο στα Πηγάδια, οπουδήποτε μάλλον και οπωσδήποτε, καλείσαι να νικάς όχι 11, αλλά… 15 (με τον 4ο στο άθροισμα) και να δίνεις… αβάντζο και τον παρατηρητή, που τους δίνει πασαπόρτι για να σε ξανά-στριμώξουν όπου σε πετύχουν!..

Ολυμπιακός είσαι…

Πέρα από το «διδακτικό χαρακτήρα» του αγώνα της Ξάνθης και τα σημεία που έφταιξε και… του έφταιξαν του Ολυμπιακού στις πρώτες φετινές βαθμολογικές απώλειες του, στους ερυθρόλευκους αξίζει να αναγνωρίσει κανείς, το στρωτό, ορθόδοξο, οργανωμένο, δημιουργικά επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα επί των ημερών του Χάσι. Βγήκαν πολλοί συνδυασμοί, υπήρξαν αυτοματισμοί, αρκετούτσικες εμπνεύσεις προκλήθηκαν πολλές καλές ευκαιρίες με ποικιλία στην ανάπτυξη.

Μη λησμονούμε ότι μέχρι… χθες οι ερυθρόλευκοι ενισχύονταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι με νέες προσθήκες, στάνταρ ενδεκάδα δεν υφίσταται ακόμα, ο κορμός φτιάχνεται και ο προπονητής έχει να διαχειριστεί ένα σούπερ οπλοστάσιο, ακριβοδίκαια και επωφελώς για την ομάδα.

Για τον Μπέσνικ Χάσι φαίνεται ήδη και, μπράβο του, πως δεν υπάρχει «μη ήττα». Ολυμπιακός είσαι, μπαίνεις μόνο για να κερδίζεις στο γήπεδο. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αντιπάλου και εξέλιξης αγώνα. Πριν το τελευταίο τέταρτο του ματς, ο προπονητής – που έδειξε διαύγεια πνεύματος στο κοουτσάρισμα και δεν είναι η πρώτη φορά, θυμηθείτε τις αντιδράσεις του, στη Ριέκα, όταν «έγερνε» από αριστερά το γήπεδο, που έκλεισε την τρύπα βγάζοντας Κούτρη και τοποθετώντας εκεί Φιγκέιρας και Σεμπά μαζί για να «κλειδώσει» την ευαίσθητη πτέρυγα -  είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, με τις δύο από αυτές κολλητά σε ένα 5λεπτο. Που ήταν και ολόσωστες.

*** Λίγες οι καλές στιγμές του Φορτούνη,κουράστηκε κιόλας αφού έπαιξε δύο ματς με την Εθνική την περασμένη εβδομάδα και έρχεται και η πρεμιέρα των Ομίλων την Τρίτη.

*** Ανύπαρκτος ο Μάριν, η χειρότερη φετινή του εμφάνιση, μέσα στις φάσεις, με γρήγορη σκέψη, κίνηση στον κενό χώρο.

*** Μια συνεχής απειλή για τους αντιπάλους του, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, αλλά και πολύ αγχωμένο για μένα το παιδί. Το τετ α τετ που έχασε, το είχε για… πρωινό το σκοράρισμα σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεκάδες φορές με την Παρτιζάν. Είχε «βαρίδια» στην πρεμιέρα του στα ερυθρόλευκα. Φαινόταν.

*** Το πρώτο δείγμα γραφής του Ένγκελς ήταν ανώτερο και από… το δεύτερο και απ’ το τρίτο του Βούκοβιτς. Δεν έδειξε βαρύς, αν και είναι «όρθιο χιλιόμετρο» κι αυτός! Άνετες οι κινήσεις του, σαν να παίζει καιρό στον Ολυμπιακό. Θετικό ξεκίνημα για τον Βέλγο.

*** Τι έξοδος Μεσολογγίου ήταν αυτή, βρε Στέφανε! Κάτω από τα δοκάρια πλησιάζει συχνά το «εύγε» στις επεμβάσεις του. Στις εξόδους του, όμως, ψηλά, στην «αεροπορία», είναι… «βγαίνω και όποιον πάρει ο χάρος»! Πού πήγαινε ο Καπίνο – ανεξάρτητα από την ολιγωρία Κούτρη και στόπερ εκεί – στη φάση της ισοφάρισης!

Θα πείτε, βέβαια, ότι ο Λισγάρας δεν έπρεπε καν να βρισκόταν εκεί, αλλά από το 10ο λεπτό να είχε… μπανιαριστεί και να καθόταν στην εξέδρα, αν του έδειχνε ως όφειλε ο Καλογερόπουλος την κόκκινη για το μακρύ χέρι της καταφανέστατης παράβασης πέναλτι στο σουτ του Φορτούνη…

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.