Ads Top

Απίθανος Κόλκας για Κλάους: «Εντάξει, μπορείτε να ηρεμήσετε. Έφυγε το... παλτό!»


Ο Κλάους Αθανασιάδης δε θα φοράει πλέον τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Κόλκας δεν... κρατιέται!

Η εικόνα με το πράσινο κασκόλ περασμένο στο λαιμό του Στέφανου Αθανασιάδη, ήδη κάνει βόλτα στο διαδίκτυο. Πλέον όλοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι που έφυγε το… παλτό. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Έδωσε χαρές και δικαιώματα. Αυτή είναι σε μία πρόταση όλη η ιστορία του Κλάους στον ΠΑΟΚ. Όμως θα είναι πάντα «ένας από εμάς», κάτι που θα προδίδει η 20ετής καριέρα του στον ΠΑΟΚ και το 1926 στα χείλη του.

Είναι ένα διαζύγιο που πολλοί άκουγαν πως έρχεται και κανένας δεν πίστευε. Γιατί η εικόνα του πήγαινε παράλληλα με αυτή του κλαμπ. Όμως η αίσθηση δεν επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα.

O Στέφανος Αθανασιάδης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ έχοντας 295 συμμετοχές με 106 γκολ και 36 ασίστ. Δηλαδή γκολ ή συμμετοχή σε γκολ σε μία στις δύο συμμετοχές. Και όλα αυτά, χωρίς στα πρώτα του χρόνια να είναι βασικός.

Σημασία έχει το πώς φτάσαμε εδώ. Και όχι τόσο το γιατί έφυγε μετά την περυσινή κακή σεζόν, αλλά γιατί ήρθε αυτή. Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Το περασμένο καλοκαίρι, πριν τον περιβόητο αγώνα με τον Άγιαξ, ο Κλάους ενημερώνεται από τους υπευθύνους της ομάδας πως πρέπει να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Μετά τον Άγιαξ όπου και σκοράρει – αλλά χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια – ξεκινά η κατακραυγή. Εκεί, ο ΠΑΟΚ που αν λειτουργούσε σοβαρά θα τον κάλυπτε όσο ήταν εφικτό αυτό, τον αφήνει στη μοίρα του προφανώς σε μία προσπάθεια να τον πιέσει να βρει ομάδα για να φύγει. Παρά αυτή την πρακτική, ο ΠΑΟΚ δεν πάει για φορ και τελικά ανακοινώνει τον Μάμε Τιάμ δανεικό από τη Γιουβέντους.

Ο Αθανασιάδης πλέον αισθάνεται ξένος στο σπίτι του. Μετά από 19 χρόνια παρουσίας στο κλαμπ, καταλαβαίνει πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Του πάνε όλα ανάποδα αν εξαιρεθεί εκείνο το βράδυ στο Λίμπερετς όπου και σκοράρει δις. Στο πρωτάθλημα το κοντέρ γράφει μηδέν, με τον φίλο του και γενιά του Φώτη Κουτζαβασίλη να του στερεί ακόμη και εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα της Κέρκυρας. Ο κατήφορος είχε δρομολογηθεί και ο Κλάους ήταν εμφανές πως δεν είχε άλλες δυνάμεις για να το γυρίσει. Το είχε κάνει τρεις φορές ήδη στη καριέρα του. Πλέον είχε αδειάσει.

Δίνει και δικαιώματα, με αποτέλεσμα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη να χάνει ακόμη και τα τελευταία του στηρίγματα. Η φωτογραφία στα γενέθλια του Χάρη Σιανίδη το βράδυ της ήττας, εκνευρίζει τους πάντες. Και τον ξέρει τον ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να πεις πως δεν μπορούσε να προβλέψει τις αντιδράσεις.

Γενικά είχε δώσει δικαιώματα. Με τσιγάρο σε παραλία, κάποια βράδια στο Μαρκίζ έστω κι αν τα περισσότερα ήταν με ρεπό στην επομένη ή ήταν σε άδεια, στα γενέθλια του Χαρίση όταν και του πήραν το περιβραχιόνιο γιατί ήταν έξω από το σπίτι εκτός ωραρίου. Ήταν 1.00 το βράδυ βέβαια και όχι 6 και 7 το πρωί. Ο κανονισμός όμως είναι κανονισμός και έπρεπε να τον σεβαστεί.

Υπήρχαν και πολλά που του χρεώθηκαν χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Θυμάμαι μία προσωπική εμπειρία σε καφέ του κέντρου όπου και καθόμουν μεσημέρι, μπήκε να πιει καφέ, καθόταν μόνος περιμένοντας την παρέα του, τον φώναξα να έρθει για να μη κάθεται μόνος και αυτό το σκηνικό μεταφράστηκε πως ήμασταν στα μπουζούκια και πως κάνει παρέα με δημοσιογράφους και τέτοιες αηδίες. Το πήραν ανώνυμες σελίδες που για πέντε κλικ μπορούν να σκοτώσουν τη Μητέρα Τερέζα και το τέντωσαν στο ψέμα. Υποθέτω πως έγιναν και άλλα τέτοια πολλά.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Κλάους ήρθε με την υπογραφή του κανονικού συμβολαίου του. Έχοντας τρία χρόνια διψήφια γκολ, αμειβόμενος με 150 χιλιάδες ευρώ, ο Σαββίδης του έδωσε 700. Από τους ελάχιστους που έλαβαν αυτό το νούμερο στον ΠΑΟΚ – μπορεί και ο μοναδικός – αφού το κέρδισαν μέσα από αυτόν. Νούμερο που έλαβαν στην εποχή Σαββίδη ουκ ολίγοι απίθανοι που πέρασαν την τελευταία πενταετία από την ομάδα.

Στην ομάδα μέσα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Ήταν ο παλαιότερος και αυτός που προσπαθούσε να βοηθήσει στην προσαρμογή όλων των καινούργιων. Είτε ήταν Έλληνες, είτε ξένοι. Κανένας προπονητής του ποτέ δεν έθεσε θέμα συμπεριφοράς του στις προπονήσεις. Ο μύθος του δεν δούλευε στις προπονήσεις είναι ο μεγαλύτερος όλων, μιας και πάντα ήταν στα κόκκινα. Και η βελτίωσή του στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο ήταν εξαιρετική τα τελευταία χρόνια. Απλά το έχασε με το γκολ.

Αυτό που δεν είχε, ήταν έντονη προσωπικότητα. Να επιβάλλει τις αξίες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια. Ως αρχηγός είχε στοιχεία αλλά δεν είχε όλο το πακέτο. Και χρόνο με τον χρόνο, με τους Έλληνες να χάνουν τα αποδυτήρια, το κενό φαινόταν ολοένα και περισσότερο.

Ο Κλάους θα μπορούσε να πετύχει αυτό που κανένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Να ξεκινήσει και να τελειώσει στην αγαπημένη του ομάδα. Όμως αυτή δεν τον ήθελε και αυτός άδειασε και δεν το πάλεψε.

Εμένα προσωπικά παρότι του έχω αδυναμία, δεν με απασχολεί ο Κλάους αλλά ο ΠΑΟΚ. Σήμερα, 21 του μηνός, αναζητά και την κάλυψη του Αθανασιάδη.

Είμαι περίεργος να την δω λοιπόν και όχι του Αθανασιάδη της περυσινής σεζόν. Χειρότερα δεν θα μπορούσε να πάει. Περιμένω κάλυψη του παλιού καλού Αθανασιάδη. Μέσα στα κενά που δεν καλύφθηκαν ενώ είναι γνωστά εδώ και έναν χρόνο, προστέθηκε και αυτό. Περιμένω με αγωνία να μάθω τα νέα.

Και κλείνοντας, αυτό που πρέπει να καταγραφεί ιστορικά, είναι πως αυτόν τον παίκτη με ρεκόρ καριέρας 1 γκολ ή ασίστ ανά 2 παιχνίδια, τον πουλήσαμε μηδέν ευρώ. Ο τρόπος που απαξιώθηκε ήταν χυδαίος και για την ιστορία του στην ομάδα αλλά και για το ταμείο της.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.