Ads Top

Κίνηση-ματ από Σαββίδη - Έρχεται ο παικταράς στον ΠΑΟΚ και «τρελαίνει» τον Λουτσέσκου!



O Κώστας Βασιλόπουλος αναλύει τα οφέλη που θα έχει για τον ΠΑΟΚ η επικείμενη απόκτηση του Πόντους Βέρνμπλουμ, αλλά και τον… πονοκέφαλο που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.


Αν υποθέσουμε ότι το φλερτ –επιτρέψτε μου την έκφραση- ΠΑΟΚ-Βέρνμπλουμ εξελιχθεί σε γάμο, οι επιτελείς του Δικεφάλου θα αποκτήσουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν ότι έλυσαν πολλά προβλήματα με μια κίνηση. Ποια είναι τα προβλήματα; Θεωρώ ότι έχει γίνει πολύς λόγος για το πόσο πολύ χρειάζεται η ομάδα ένα παίκτη box to box με τα χαρακτηριστικά του Σουηδού.

Είναι ορατό –και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι- ότι από τον ΠΑΟΚ λείπει ένα χαφ με την εμπειρία, την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Βέρνμπλουμ. Για να προλάβω καταστάσεις, πρέπει να σημειώσω ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με τον Μαουρίτσιο. Είναι εντελώς διαφορετικό το στυλ τους και το πιθανότερο είναι να τους δούμε ως δίδυμο στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και σε καμία περίπτωση διεκδικητές της ίδιας θέσης.

Ο διεθνής με το συγκρότημα της Σουηδίας μέσος, συγκεντρώνει τα στοιχεία του παίκτη που μπορεί να απογειώσει την μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Συμπέρασμα που εύκολα προκύπτει από την παρουσία του Βέρνμπλουμ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η προσθήκη του Σουηδού στο ρόστερ, θα προσφέρει ασφάλεια τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού όσο και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας ενώ διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η άνεση με την οποία τοποθετεί τον εαυτό του στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαφ που «πατάει» στην περιοχή του αντιπάλου, ψάχνει το γκολ και πολλές φορές το πετυχαίνει καθώς ξέρει πως να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Με την ενδεχόμενη απόκτηση του, ο ΠΑΟΚ προσθέτει στον ποδοσφαιρικό του οργανισμό ένα πολύεργαλείο με πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Αγοράζει ποιότητα σε ώριμη ηλικία που θα προκαλέσει ασφάλεια στην ομάδα και σεβασμό στους αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή το θέμα του Σουηδού στην προσπάθεια να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα. Ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισε είναι αυτός που έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο που δεν είναι η μόνη ομάδα που θέλει να αποκτήσει τον Βέρνμπλουμ. Είναι σίγουρα όμως η ομάδα που έχει κερδίσει την εκτίμηση της οικογένειας του Σουηδού που θα πάρει την τελική του απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ολοκλήρωση αυτής της κίνησης θα αποδειχθεί... ΜΑΤ κατά την εκτίμηση μου. Είναι γνωστό ότι τα κενά του ΠΑΟΚ δεν είναι πολλά. Αν ο Σουηδός ντυθεί στα χρώματα του Δικεφάλου, απομένει η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός αμυντικού. Αυτές είναι οι προτεραιότητες που έχει θέσει ο Λουτσέσκου, έχουν γίνει δεκτές από την ιδιοκτησία και εργάζεται με στόχο την υλοποίηση τους ο Λούμπος Μίχελ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο ομογενής από την Ουκρανία Ευγένιος Χατσερίντι έχει προβάδισμα για να καλύψει την θέση του αμυντικού. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και μόνο κάτι απρόοπτο μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Να προσθέσω επίσης ότι ψηλά στη λίστα για τον επιθετικό που αναζητά ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται το όνομα του Φινλανδού Τεέμου Πούκι.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει και άλλες προσθήκες στο ρόστερ. Το καλοκαίρι είναι μακρύ, οι ααπιτήσεις της νέας περιόδου αυξημένες κι αυτό θα δημιουργήσει την ανάγκη για επιπλέον προσθήκες. Όχι πολλές και σίγουρα όχι πρωτοκλασάτες. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες 11αδας στις θέσεις που προανέφερα και προσθήκες σε άλλες θέσεις (όπως στο δεξί ή στο αριστερό άκρο της άμυνας) ανάλογα με το ποιοι θα αποχωρήσουν.

Ένα μεγάλο... βάσανο για τον Λουτσέσκου που μαζί με τους δανεικούς που επιστρέφουν και το σύνολο των γκολκίπερ, έχει ένα ρόστερ που ξεπερνά τους 35 παίκτες. Μόνο εύκολη δεν θα είναι λοιπόν η απόφαση για τα ονόματα των παικτών που δεν θα κερδίσουν θέση στον ΠΑΟΚ της περιόδου 2018 – 2019.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.