Ads Top

«Τρελά» σενάρια για τον Ολυμπιακό - Οι απίθανες μεταγραφές, η «βόμβα» Βαλβέρδε και τα 20 «μύρια»



«Φωτιά» έχουν πάρει τα μεταγραφικά θέματα στον Ολυμπιακό, καθώς στο Λιμάνι φαίνεται πως έχουν εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να προχωρήσουν τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Τα σενάρια, ωστόσο, που κυκλοφορούν στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται όλα στην πραγματικότητα, καθώς αρκετά απ’ αυτά αποτελούν «παιχνίδια» των μάνατζερ, που προφανώς προωθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα.


«Έκλεισαν» οι τερματοφύλακες

Μία τέτοια υπόθεση μοιάζει κι αυτή του Ορέστη Καρνέζη, που ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο ξανά για τον Ολυμπιακό, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως, στο Λιμάνι δεν «καίγονται» σε αυτή τη φάση για την απόκτηση πορτιέρε. Το «ερυθρόλευκο» πλάνο προβλέπει την ανανέωση του Σίλβιο Προτό, ο οποίος θεωρείται το «Νο1», ενώ για δεύτερος προορίζεται ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος κάνει σούπερ σεζόν στον Ατρόμητο. Όπως γίνεται, επομένως, αντιληπτό είναι πολύ δύσκολο -έως απίθανο- οι Πειραιώτες να κινηθούν για την περίπτωση του τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας.

Πόσους αριστερούς μπακ;

Παράλληλα, παράλογο μοιάζει και η μεταγραφή αριστερού μπακ στο Λιμάνι, με τουλάχιστον τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν ως πρώτη επιλογή τον Λεονάρντο Κούτρη, ως δεύτερη τον Εχσάν Χατζισαφί, που αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Γενάρη, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι θα γίνουν προσπάθειες επιστροφής και του Κωνσταντίνου Τσιμίκα, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εύκολη, καθώς η Βίλεμ διατηρεί οψιόν αγοράς και θέλει να τον αγοράσει, όπως σας έχουμε αποκαλύψει. Επομένως, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές κοιτάζουν τις περίπτωση του Ρόναλτ Ματαρίτα, μάλλον δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.

Ακόμα κι αν ο Κοσταρικανός άσος ενδιέφερε όντως τους Πειραιώτες, πρόκειται για έναν παίκτη που είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί, καθώς παίζε στο MLS σε ομάδα θυγατρική της Μάντσεστερ Σίτι και το καθεστώς μεταγραφών στις αμερικανικές ομάδες είναι πολύπλοκο. Το πιο πιθανό είναι, άλλωστε, ο νεαρός άσος να «προωθεί» κάποια στιγμή σε ομάδα της Αγγλίας, μέσω τις Σίτι, που ήδη υπάρχει το «κανάλι».

Νικολάου όπως Ρέτσος;

Την ίδια στιγμή, σενάριο «επιστημονικής φαντασίας» μοιάζει και το ενδεχόμενο να πουλήσει ο Ολυμπιακός στη Λεβερκούζεν τον Δημήτρη Νικολάου, ακολουθώντας τον δρόμο του Παναγιώτη Ρέτσου, μέσω του μάνατζερ Αποστόλου. Κάτι το οποίο, όμως, δεν μπορεί να συμβεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς για να «περάσει» Έλληνας παίκτης στη Γερμανία, θα πρέπει στην υπόθεση να εμπλέκεται ο Πολ Κουτσολιάκος, κάτι το οποίο δε συμβαίνει, ενώ έτσι κι αλλιώς η γερμανική ομάδα δε φαίνεται να έχει στη λίστα της τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων».

Το «μπαμ» από Μπαρτσελόνα

Πάντως, από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πρόθεση από τον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να «χτυπήσει» παίκτη από την Μπαρτσελόνα, προφανώς με τη μορφή του δανεισμού, όπως επιχείρησε να κάνει και τον περασμένο Γενάρη με την περίπτωση του Ζεράρντ Ντεουλοφέου. Έχει καλή βάση, δηλαδή, το σενάριο που αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Πέρες από τη δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα», χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως αυτός θα είναι ο παίκτης που θα πιάσει λιμάνι από την Μπαρτσελόνα.

Τα 20 εκατ. του Μαρινάκη

Στο μεταξύ, αρκετά... αισιόδοξο φαίνεται πως είναι το σημερινό ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκοπεύει να δαπανήσει περί τα 20 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι για μεταγραφές. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως το «ερυθρόλευκο» πλάνο για τη νέα σεζόν προβλέπει περιορισμό του μπάτζετ, ελληνοποίηση του ρόστερ και μεταγραφές από το εξωτερικό παικτών νεαρών και εξελίξιμων.

Βεβαίως, επειδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να «σπρώξει» και φέτος το καλοκαίρι αρκετά χρήματα για μεταγραφές, ειδικά αν προκύψει παράλληλα στο Λιμάνι και κάποια μεγάλη πώληση. Ωστόσο και πάλι, δύσκολα οι Πειραιώτες θα φτάσουν σε τόσο μεγάλα νούμερα, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχουν, όπως φαίνεται,  τα εγγυημένα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.