Ads Top

Αλέφαντος: «Της πλάκας παίκτης, να τον δώσει ο Μαρινάκης»



Ποια είναι η γνώμη μου για Σεμπά, Μασούντ, Κουτρουμπή, Πίσπα.


Ο Μαυροπάνος του ΠΑΣ Γιάννενα ψηλός και γρήγορος είναι. Ξέρουν στον Ολυμπιακό τι θα κάνουν.

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάζει θέαμα αντάξιο των παικτών που έχει. Εγώ πιστεύω ότι είναι και θέμα προπονητή. Οι αλλαγές που κάνει ο Λεμονής μέσα στο ματς είναι καλές. Το έχω διαπιστώσει σε πολλά ματς, κάνει έξυπνες αλλαγές και τα γυρίζει. Και χθες έβγαλε πολύ σωστά τον αργό Ταχτσίδη και έβαλε τον Πάρντο.

Ο προπονητής όμως δεν είναι μόνο κοουτσάρισμα ή κουβέντα. Ο προπονητής είναι προπόνηση καθημερινά τι δουλειά κάνει. Ο Σισέ για παράδειγμα. Εγώ ήμουν ο πρώτος που όταν δεν υπολογιζόταν και τον είδα σε ένα ματς, βγήκα και είπα «αυτός μπορεί να αφήσει εποχή! Έχει όλα τα προσόντα. Ψηλός είναι, γρήγορος είναι, και ξέρει μπάλα». Θέλει όμως δουλειά το παιδί στο Ρέντη. Θέλει ειδική δουλειά για να εξελιχτεί.

Όταν δεν έχεις πάει στο εξωτερικό να κάτσεις μήνες τον καιρό που δεν δουλεύεις κοντά σε μεγάλους προπονητές να δεις πώς δουλεύουν αυτοί, αλλά κάθεσαι στον καναπέ και βλέπεις τα ματς από την τηλεόραση όπως τα βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι, πώς να βελτιωθείς ως προπονητής.

Με αργό Ταχτσίδη και Ρομαό να μην ξέρει την πολλή μπάλα και μπροστά τους Οφόε με Ανσαριφάρντ και Μαρίν-Φορτούνη, από την αρχή του ματς δεν υπήρχαν εξτρέμ. Το ποδόσφαιρο για να είναι ωραίο θέλει ταχύτητα πάνω απ' όλα.

Ο Ερυθρός Αστέρας λέει θέλει τον Μπεν. Δώστε τον! Της πλάκας σέντερ φορ είναι. Η Σερβία είναι ποδοσφαιρικά πεθαμένη. Δεν βλέπετε τον Τζούρτζεβιτς που ήταν βασιλιάς εκεί, πώς είναι εδώ; Μπήκε μέσα και δεν υπήρχε. Δεν έχει ταχύτητα.

Εγώ είμαι υπέρ της απόφασης Μαρινάκη να διώξει πολλούς. Και δεν τα λέω τώρα, τα έλεγα και όταν έπαιζαν. Όπως ο Σεμπά. Δρόμο. Τι πρόβλημα έχεις ρε Σεμπά που σηκώνεσαι και φεύγεις από το γήπεδο; Βραζιλιάνος δίχως τεχνική, που 2 χρόνια σε έκανε ο Ολυμπιακός να παίζεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και κάνεις γκολ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. 2 μέτρα παλικάρι και δεν σε νιώθουν οι αμυντικοί.

Με ρωτάει για τον Μασούντ ο Σινάνογλου που τον θέλει η ΑΕΚ, αν θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός. Δεν μου αρέσουν εμένα αυτοί οι παίκτες. Είναι τεχνίτες, αλλά αργοί και τεμπέληδες. Τα ίδια έλεγα και για τον Μπακασέτα.

Και έχουν κάνει Θεούς τον Λιβάγια με τον Αραούχο. Αν μου πεις να έχω στον Ολυμπιακό μπροστά Λιβάγια με Αραούχο, θα πέσω μέσα στο λιμάνι!

Δεν είναι παικταράδες αυτοί. Και με τον ΠΑΟΚ που μας έλεγαν για παικταράδες. Με τα πιτσιρίκια κατέληξε να στηρίζεται σε αυτά. Δεν βλεπόταν με τον Πλατανιά.

Το καλύτερο ποδόσφαιρο το παίζει ο Ατρόμητος! Όταν είχα βγει και είχα πει ότι μου θυμίζει σε μικρογραφία Μάντσεστερ Σίτι φέτος, κάποιοι θα γελάγανε. Βλέπετε ότι κρατάει ψηλά, έληξε ο πρώτος γύρος και είναι μόνο 2 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Και έχει παίξει στον πρώτο γύρο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό!

Δείτε τώρα σύνθεση Παναθηναϊκού στην Ξάνθη:

Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Άλτμαν, Πίσπας.

Τι κριτική να κάνεις. Μόνο η φανέλα θυμίζει Παναθηναϊκό. Τον βλέπεις και τον λυπάσαι. Αν λένε καλύτερο παίκτη τον Βιγιαφάνες που δεν μπορεί στα δεξιά, καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Ο Πίσπας ο μικρός είδα ότι είναι γρήγορος. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Να τον ξαναδώ πάντως θέλω.

Κάποιος με ρώτησε στο δρόμο για τον Κουτρουμπή. Τι να τον κάνεις. Δεν είναι καλύτερος από τον Σισέ και τον Ένγκελς ή τον Μποτία. Έχεις και τον πιτσιρικά τον Νικολάου που έχει τα σωματικά προσόντα αλλά θέλει πολλή δουλειά στις ταχύτητες για να μη μοιάζει με τυροκόμο.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.