Ads Top

Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος του Ολυμπιακού πλέον λόγω... Πάρντο!


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε χθες το βράδυ από την Σπόρτινγκ, όμως αυτό είναι το... λιγότερο!


Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τα λάθη που δεν πρέπει να επισκιαστούν από το τελικό σκορ.

Δεν έχω σκοπό να πρωτοτυπήσω στην «ανάγνωση» του αγώνα στο Καραΐσκάκη και την ήττα του Ολυμπιακού με «κάτω τα χέρια» από την Σπόρτινγκ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις… πολύ μπάλα για να κατανοήσεις ότι το βράδυ της Τρίτης τα έκαναν όλοι λάθος στον Ολυμπιακό. Από τον Μπέσνικ Χάσι έως και τον τελευταίο παίκτη. Η «αιχμαλωσία» του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο από την Σπόρτινγκ ήταν άνευ προηγουμένου για τους πρωταθλητές Ελλάδας σε όλα τα εντός έδρας ματς που έχουν δώσει στις 18 συμμετοχές τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Εξαιρετική ομάδα η Σπόρτινγκ, το ξέραμε και το νοιώσαμε για τα καλά στο Καραΐσκάκη, αλλά όταν τόσα και τόσα χρόνια παίζεις με κορυφαίες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και με μεγαθήρια χωρίς να έχεις ζήσει τέτοια «τραγωδία» σε ένα ημίχρονο, χωρίς να έχει «παραδοθεί» με το καλημέρα τότε είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα. 

Ο Ολυμπιακός παρότι ήταν έτοιμος για τις καλοκαιρινές «μάχες» για την πρόκριση στους ομίλους, κόντρα στην Σπόρτινγκ παρουσιάστηκε «άδειος». Ανεξήγητα και από όλες τις απόψεις. 

Και κυρίως «άδειος» στο ψυχολογικό κομμάτι. Ναι μεν το σοκ στο 2΄με το γκολ του Ντουμπιά είναι ισχυρός αλλά από αυτό το σημείο έως τα τρια γκολ, τα δύο δοκάρια και δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ από τους Πορτογάλους που έμοιαζαν… Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει τεράστια απόσταση. 

Τι έφταιξε για όλα αυτά; Πρωτίστως ο Μπέσνικ Χάσι. Ο 46χρονος τεχνικός πιστώθηκε την επιτυχία του καλοκαιριού όμως πήγε σαν το… πρωτάκι στο σχολείο να παίξει ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα που «σκοτώνει» όταν βρει χώρους. Η επιλογή της ενδεκάδας με την συνύπαρξη Μάριν-Φορτούνη που δεν τραβάει αλλά ο Χάσι για κάποιο λόγο δεν το πιστεύει αυτό σε συνδυασμό με την δεδομένη παρουσία του Οτζίτζα έβαλε τον Ολυμπιακό να παίζει απέναντι στην Σπόρτινγκ (και όχι την Λαμία, με όλο το σεβασμό στην συμπαθέστατη ομάδα) με τρία «10αρια» ουσιαστικά! 

Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ τέτοια… τσαμπουκαλεμένη προσέγγιση από προπονητή του σε τόσο υψηλό και δύσκολο επίπεδο όπως το χθεσινό. 

Και όλα αυτά σε μια ενδεκάδα που παίζει με τον «κόφτη» σου στόπερ και το δεύτερο δεξί σου μπακ, αριστερό. Τον έτερο στόπερ με μια εβδομάδα στην ομάδα όπως και τον επιθετικό σου, τον Μάριν ως τυπικά αριστερό εξτρέμ και τον Ζιλέ «βορά στα θηρία» στον «κρατήρα» της μεσαίας γραμμής απέναντι στους Μπατάλια, Καρβάλιο και Φερναντές. 

Θα ήταν έκπληξη, ευχάριστη βεβαίως για τον Ολυμπιακό, αν αυτό το σχήμα που επέλεξε ο Χάσι λειτουργούσε καλά για την ομάδα. Ένα σχήμα που αν στραβώσει το αρχικό πλάνο, όπως στράβωσε από τα… αποδυτήρια σου δένει τα χέρια. 

Ο Χάσι λοιπόν απέτυχε παταγωδώς στο «διάβασμα» του αγώνα αλλά και στην προετοιμασία των παικτών του. Δεν νοείται σε τέτοιο επίπεδο οι παίκτες να εγκαταλείπουν από το… 13΄! Ένα ακόμη στοιχείο που «χτύπησε» πολύ άσχημα για τον Χάσι ήταν και τα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα. 

Από την άλλη προφανώς οι παίκτες και δεν είναι άμοιροι των ευθυνών. Γιατί ο Χάσι τα έκανε «σαλάτα» αλλά μήπως ο Χάσι φταίει που ο Μάριν έδωσε μια στημένη για γέμισμα χωρίς λόγο στους Πορτογάλους; Μήπως ο Χάσι φταίει που ο Οτζίτζα για κάποιο λόγο που δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς «έσπασε» το οφσάιντ ή που ο Καπίνο για μια ακόμη φορά πήρε κάτω από την βάση στην έξοδο; 

Σε ‘ένα ημίχρονο όμως που πας στα αποδυτήρια με 0-3 και λες… πάλι καλά τότε προφανώς και όλα είναι λάθος. Όταν οι χώροι μπροστά από τους τέσσερις της άμυνας είναι… χωράφια γιατί κανείς από τους μπροστά δεν μπορεί να μαρκάρει ουσιαστικά, όταν το αμυντικό transition και η ανασταλτική λειτουργία όλης της ομάδας είναι ανύπαρκτη τότε σταματά η κουβέντα. 

Μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας του Χάσι δεν ήταν άλλη από την ίδια του την αλλαγή στο ημίχρονο όταν έβγαλε τον Φορτούνη για να μπει ο Ζντιέλαρ βλέποντας ο Κοσοβάρος πως το σκορ μπορεί στο τέλος να είναι εφιαλτικό. 
Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν και κάποιες έχουν βάση ακόμη και για τον χθεσινό Ολυμπιακό, σε μικρό βαθμό όμως. 

Τώρα πλέον όπου η ζημία έγινε για τον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό είναι ένα πράγμα. Να μην «σκεπαστούν» τα ποδοσφαιρικά «εγκλήματα» που έγιναν, τα μεγάλα και πολλά λάθη πίσω από τον… Πάρντο. 

Τον Κολομβιανό που πρόπερσι μπήκε στο 77΄και έβαλε μόνος του ένα εξαιρετικό γκολ στο 89΄και ένα ακόμη στο 93΄κάνοντας το… κολακευτικό 0-3 σε 2-3. Δεν είναι βεβαίως ο Ολυμπιακός ομάδα για να… πανηγυρίζει επειδή «γλύκανε» κάπως η κατάσταση στο τέλος. Και θα είναι το μεγαλύτερο λάθος αν αυτά τα δύο γκολ οδηγήσουν στην πορεία τον Ολυμπιακό να δει το δέντρο και να χάσει το δάσος…  

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.