Ads Top

Φοβερή τοποθέτηση για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ: «Αυτό που είδατε ήταν απλά το... τρέιλερ!»


Ο Νίκος Τζαντζαράς γράφει για τον ΠΑΟΚ που κόντρα στον Λεβαδειακό έδειξε ομάδα που αρχίζει να στρώνει, τονίζοντας ότι στο παιχνίδι κυπέλλου είδαμε κάτι από τα... προσεχώς.




Άστοχος και νευρικός, αγχωμένος και ελάχιστα αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια, απερίσκεπτος και χωρίς μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα, με κενά στην αλληλοκάλυψη και με μπόλικους νεοφερμένους, αλλά και κάμποσους παίκτες χωρίς ρυθμό αγώνων γενικώς, να συμμετέχουν από την αρχή ή στην πορεία του ματς, αλλά για πρώτη φορά είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δικαιολογεί την προσμονή πως με αυτό το ρόστερ, θα έρθει σύντομα το πλήρωμα του χρόνου για να παίξει ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο κυριαρχικό, θεαματικό, γρήγορο, όμορφο “χορταστικό”.


Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που πρόσφατα ζήτησε ένα, ενάμιση μήνα ακόμα, για να κάνει αυτά που θέλει και μπορεί. Μας έδωσε επιτέλους το δικαίωμα να κρυφοκοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα, το άμεσο μέλλον του. Μας πρόσφερε μια γεύση από τα “προσεχώς”, ένα trailer από όσα έρχονται. Η ομάδα ακόμα, αναμφίβολα, δεν έχει κατακτήσει ομοιογένεια, δεν έχει “δέσει”, δεν έχει αφομοιώσει τα νέα πρόσωπα, ούτε και τη φιλοσοφία του προπονητή του, αλλά άρχισε να στρώνει. Η αιχμαλωσία που υπέστη στο πρώτο ημίχρονο ο (καθόλου κακός ως τώρα φέτος) Λεβαδειακός, ήταν βγαλμένη από τον τρόπο που πάντα επιθυμεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ να βλέπει να υφίστανται, τουλάχιστον στην Τούμπα, τέτοιου βεληνεκούς αντίπαλοι.

Σε ατομικό επίπεδο, πήρε το βάπτισμα του πυρός ο Σαμπράνο (έχει δρόμο), “έγραψαν” κι άλλο χρόνο οι Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, πήρε μια ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο Κουλούρης,  πήρε ένα καλό 90λεπτο ο Μαλεζάς, επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις (απ' τον πάγκο)  ο Σάκχοφ που σκόραρε, σκόρπισε χαμόγελα ο Δεληγιαννίδης, και ενθουσίασε ο Λημνιός, που εξέθεσε όσους σκέφτονταν να τον στείλουν δανεικό... Οι Ρέι, Μάτος, είναι δυο σημαντικές σταθερές της ομάδας, ίσως οι κατ' εξοχήν αναντικατάστατοι αυτήν την ώρα, ο Τσίμιροτ. Ο Μπίσεσβαρ κι ο Πέλκας είναι σημαντικά γρανάζια αυτής της ομάδας.


Υπάρχει πια ποιοτικό βάθος στο ρόστερ. Σήμερα έμειναν “εκτός” Πρίγιοβιτς, Μακ, Τζάλμα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Κάτσε κι ένα σωρό ακόμη πρωτοκλασσάτα ζευγάρια πόδια. Δηλαδή υπάρχει χώρος, υπάρχει ρόλος, υπάρχει “δουλειά” για πολύ (και “καλό”) κόσμο και αυτό που χρειάζεται είναι να ρολάρει η ομάδα έτσι, ώστε με την αυτοπεποίθηση των νικών, να αναδειχτούν τα χαρίσματα των ατόμων και να κρυφτούν τα όποια μειονεκτήματα από την καλή ομαδική λειτουργία.

Σήμερα, είδαμε ένα πρώτο trailer. Και “γευτήκαμε” για πρώτη φορά, πως το “έργο” που έρχεται, δε θα είναι αποκρουστικό, όπως το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά απολαυστικό...

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.