Ads Top

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0


Με ηγέτη τον Ελ Καντουρί και λυτρωτή τον Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Παναιτωλικό με 1-0 και επέστρεψε αγχωτικά αλλά απόλυτα δίκαια στις νίκες.




Ο... σωτήρας Πρίγιοβιτς, ήταν αυτός που "εκτέλεσε" τον Παναιτωλικό και έδωσε και πάλι τη λύση στον ΠΑΟΚ με τον Σέρβο επιθετικό στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε στο παιχνίδι να σκοράρει και να χαρίζει στην ομάδα του ένα υπέρ πολύτιμο τρίποντο.


Ο Δικέφαλος που μέχρι το 60' δεν είχε ευκαιρίες, ανέβασε στροφές και σε αυτό συνέβαλλαν οι αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού, με την είσοδο του Βιεϊρίνια να είναι καταλυτική με τον Πορτογάλο να αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αλλαγές στα χαφ από Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε και πάλι την ομάδα του με το... καθιερωμένο 4-2-3-1, έχοντας αλλαγές στον άξονα σε σχέση με το παιχνίδι της Ριζούπολης. Κάτσε και Τσίμιροτ αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του ΠΑΟΚ, αντί των Κάνιας (εκτός αποστολής) και Πέλκα (έμεινε στον πάγκο). Από κει και πέρα, οι επιλογές του ήταν ίδιες, με τον Μακ να παίρνει και πάλι φανέλα βασικού.

Νωχελικός ΠΑΟΚ, "σβηστό" 0-0

Στα... σκουπίδια πέταξε το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, εμφάνισε και πάλι τις παθογένειες που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια, αδυνατώντας να δημιουργήσει φάσεις, με τους παίκτες του Δικεφάλου να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη, με τις στημένες φάσεις να ήταν το μοναδικό σημείο από το οποίο προσπάθησε να "χτυπήσει" ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας ουδέποτε κατάφερε να βγάλει αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, με τον ορεξάτο και πάλι Ελ Καντουρί να είναι καλά κλεισμένος, κάτι που ανάγκασε τον Κάτσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις για τον ΠΑΟΚ. Συν τις άλλοις, ο Δικέφαλος δεν πήρε βοήθειες και από τους Μακ και Κάμπος, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός με εξαίρεση τη φάση του 45' και το σουτ του Μάτος που κόντραρε στους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας δεν είχε άλλη "καθαρή" ευκαιρία, με την πρώτη του τελική στο πρώτο ημίχρονο να καταγράφεται στο 21'.

Ο Παναιτωλικός από τη δική του μεριά επιχείρησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και στο 18' αν ο Κλέσιο είχε καλύτερη επιλογή στην τελική του ενέργεια θα μπορούσε να απειλήσει τον Ρέι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που ζούσε έντονα να το ματς, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι στα σχέδιά του, με τους έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι να συνεχίζουν, όχι όμως για πολύ, αφού πολύ γρήγορα στο 52' ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση από τον πάγκο με τον Πέλκα να μπαίνει στο γήπεδο αντί του Mακ, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να παίξει σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Πρίγιοβιτς με τον Ελ Καντουρί να πηγαίνει στην αριστερή πτέρυγα.

Πολύ γρήγορα, στο 54' ο ΠΑΟΚ απείλησε τον Κυριακίδη με το σουτ του Μακ, με τον διεθνή πορτιέρε να διώχνει τη μπάλα.

Διπλή απίστευτη ευκαιρία για ΠΑΟΚ!

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Δικέφαλος, άλλαξε πολύ την εικόνα του ανέβασε στροφές, έγινε πιο επιθετικός και έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι η οποία ήταν διπλή με τον Μάτος αρχικά και τον Πέλκα στη συνέχεια να μην μπορούν να βρουν δίχτυα. Αρχικά ο Ελ Καντουρί είδε την κίνηση του Μάτος, του πέρασε τη πάσα η κεφαλιά του Βραζιλιάνου, έβγαλε νικητή τον Κυριακίδη, με τη μπάλα να στρώνεται στον Πέλκα, όμως το βολέ του βρήκε πάνω στον Μόρα που είχε βρεθεί πάνω στη γραμμή για να καλύψει το κενό του Κυριακίδη.

Ντεμπούτο Βιεϊρίνια

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τον Βιεϊρίνια που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του με τον ΠΑΟΚ με τον Πορτογάλο να παίζει στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Καντουρί να παίρνει και πάλι θέση επιτελικού με τον Πέλκα να περνάει σε θέση 8αριου, στις εσωτερικές αλλαγές του 48χρονου τεχνικού που έψαχνε να βρει τρόπο ώστε να γίνει ακόμα πιο επιθετικοί η ομάδα του. Ο Βιεϊρίνια που μπήκε πολύ ορεξάτος λίγο έλειψε να σκοράρει όταν στο 70' το "σκαστό" του σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Λύτρωση με Πρίγιοβιτς για ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ που γενικώς είχε ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε τον τρόπο να "ξεκλειδώσει" την κλειστή άμυνα των Αγρινιωτών, με τον Πρίγιοβιτς στο 75', να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από την ασίστ του Τσίμιροτ. Το γκολ αυτό αποδέιχθηκε και το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ουδέποτε η ομάδα του Χάβου βρήκε τρόπο να απειλήσει τον Ρέι, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει με άνεση το 1-0 όπως αυτό διαμορφώθηκε από το γκολ του Πρίγιοβιτς και να πανηγυρίζει το δεύτερο του τρίποντο στο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε (64' Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Μακ (52' Πέλκας), Κάμπος, Πρίγιοβιτς (79' Κουλούρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (72' Μπράβο), Ρόσα, Λόπες (78' Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ντίαζ (71' Mαρκόφσκι).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κακή ημέρα και δεν βοήθησε καθόλου στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ποιος άλλος; Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τι κι αν ήταν άφαντος σχεδόν στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Σέρβος επιθετικός, στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε, δεν είπε "όχι" και με το γκολ του χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί να δυσκολεύτηκε όμως ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα και πήρε ένα τρίποντο που θα του δώσει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Το "πάλεψε" για 60' ο Παναιτωλικός, που ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνολικά η διαιτησία του Διαμαντόπουλου ήταν πολύ καλή. Το μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι ήταν που δεν τιμώρησε στο 10' του αγώνα τον Μπεχαράνο με κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του στον Μάτος, με τον μέσο του Παναιτωλικού, να βλέπει λίγο αργότερα - σωστά - κίτρινη κάρτα για νέο πιο σκληρό φάουλ στον Ελ Καντουρί.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.