Ads Top

Πώς ο Σέρβος τεχνικός έχει κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλάει με τον ΠΑΟΚ;


Ποιος είναι ο νόμος που επέβαλλε μετά το 3-4 από τον Ατρόμητο; Πού κολλάει ο Σάντος; Τα ...πάντα όλα!




Όλη η Ελλάδα …παραμιλάει πλέον με τον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος κατάφερε να πετύχει αυτό που μετά τα παιχνίδια με Καραμπάγκ και Ατρόμητο στην Τούμπα, Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έμοιαζε …αδύνατο.

Από το παιχνίδι με τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα στις 8 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 11 νίκες σε 12 παιχνίδια, με 31 τέρματα ενεργητικό και μόλις 2 παθητικό! Σε αυτό το διάστημα, προκρίθηκε στους "32" του Europa League, ανέβηκε από την 9η θέση της Super League στη 2η και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του (με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα όπου οι τελικές ήταν 28-5 υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά) και παίζοντας ολοένα και καλύτερο ποδόσφαιρο από αγώνα σε αγώνα.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Τούμπα, λένε ένα πράγμα. Πως μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την ήττα με 4-3, ο Βλάνταν Ίβιτς επέβαλλε τους δικούς του …νόμους στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Αφού βγήκε νικητής στη …μάχη του με τον Γιώργο Τζαβέλλα με το "βέτο" του "ή εγώ ή αυτός", άρχισε να ξεκαθαρίζει τις ισορροπίες εντός της ομάδας, αφού "ελάφρυνε" το ρόστερ με τον δανεισμό των Κοροβέση, Γιαννούλη, Δημητριάδη, τηις αποχωρήσεις των Τζιόλη, Σκόνδρα, Τιάμ, Βελλίδη, αλλά και τον νέο δανεισμό των Αντόνις, Παπαδόπουλου, Πόζογλου.

Πλέον, με δεδομένο τον δανεισμό του Περέιρα στην Κολόν Σάντα Φε, την απόκτηση των Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Ουάρντα και τον δανεισμό του Λάμπρου στον Πανιώνιο, μιας και κρίθηκε ανέτοιμος να παίξει σε υψηλό επίπεδο, ο Ίβιτς έχει στη διάθεσή του 26 ποδοσφαιριστές, στους οποίους έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα είναι ο ακριβής ρόλος του καθενός στην ομάδα, στους αγώνες που ακολουθούν σε Super League, Κύπελλο Ελλάδας και Europa League.

Επιπλέον, ο Σέρβος προπονητής έχει βρει την απόλυτη ισορροπία στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, με βασικά "όπλα" τους Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μαλεζά, ενώ απόδειξη πως πλέον στα αποδυτήρια επικρατεί ο …νόμος Ίβιτς είναι το ότι το ποιος θα φοράει σε κάθε αγώνα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, είναι αποκλειστικά δική του απόφαση! Γι΄ αυτό, άλλωστε, αρχηγός από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι ο Γλύκος, ακόμα και στα παιχνίδια όπου στη βασική ενδεκάδα βρέθηκε και ο Αθανασιάδης!

Αυτό που έχει πετύχει ο Ίβιτς είναι πως και οι 26 ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα πορευτεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Κάτι, που είχε συμβεί και στην εποχή του Φερνάντο Σάντος που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί …πρότυπο του Σέρβου!

To είπε, άλλωστε, και ο Μαλεζάς μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα: "Η πειθαρχία και η δουλειά που γίνεται συμβάλει στο να μη δεχόμαστε γκολ. Είναι συλλογική η δουλειά. Δεν σημαίνει κάτι το πότε παίζω ή όχι. Ο προπονητής ξέρει. Το γεγονός ότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια βοηθάει τον προπονητή να δίνει ευκαιρίες. Το σημαντικό όμως είναι ότι όλη η ομάδα πάει καλά και όλοι είναι χαρούμενοι".

Το πιο εντυπωσιακό πάντως απ' όλα, είναι πως ο Ίβιτς έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τον ΠΑΟΚ σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ακόμα αλλάζοντας το …συνηθισμένο 4-3-3 σε 5-3-2 ή σε 4-4-2 με ρόμβο, όπως έκανε χθες, ακόμα και αν του λείπουν παίκτες που θεωρούνται βασικότατοι.

Ακόμα, εντυπωσιακή είναι η πειθαρχία των παικτών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και το ότι ο Ίβιτς δεν δείχνει διατεθειμένος να συμβιβαστεί με το …ρεύμα. Δηλαδή, δεν έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Περέιρα λόγω της …συμπάθειας του κόσμου στον Αργεντινό, ούτε… καρατόμησε τον Αθανασιάδη όταν οι περισσότεροι οπαδοί δεν ήθελαν να τον βλέπουν ούτε …ζωγραφιστό.

Ο Ίβιτς φαίνεται πως έχει μάθει από τα λάθη του, κερδίζει ολοένα και περισσότερες συμπάθειες στους …ανώνυμους και επώνυμους ΠΑΟΚτσήδες ("Ο Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να μείνει για δέκα χρόνια" δήλωσε προχθές ο Γιώργος Κούδας) και έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του το μήνυμα πως κανένας τους δεν έχει εγγυημένη θέση στην ενδεκάδα.

Απόδειξη η άνοδος του Μυστακίδη, απόδειξη και η αποχώρηση του Περέιρα. "Ο Περέιρα ήθελε να φύγει, δεν ήθελε να μείνει. Εγώ δεν μπορώ να υποσχεθώ σε κανέναν ότι θα παίζει 10-15 παιχνίδια, ούτε στον ίδιο. Ο καθένας που έρχεται στην ομάδα, δεν έχει συμβόλαιο ότι πρέπει να παίξει. Ο καθένας θα πρέπει να παλεύει για να μπει ενδεκάδα", δήλωσε μετά το πρόσφατο "διπλό" στο Αγρίνιο…

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.