Ads Top

Το άρθρο για Ανσαριφάρντ και Ολυμπιακό που πρέπει να διαβάσεις!


O Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για την ισοπαλία και την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον οποίο ο Μπέντο αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για την Τρίπολη.


Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς πως κάτω από τέτοιες συνθήκες μπάλα δεν μπορεί εύκολα να παιχτεί. Όχι μόνο όπως ήταν η… πισίνα της Τρίπολης αλλά και νωρίτερα στο Αγρίνιο για παράδειγμα. Βλέπετε όμως όταν ο καθένας στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει ότι γουστάρει και αναβάλλει αγωνιστικές χωρίς λόγο, όπως συνέβη στο ξεκίνημα, τότε παίζεις και χωρίς… γήπεδο καθώς ημερομηνίες πλέον δεν υπάρχουν εύκολα.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας βεβαίως. Το ματς λοιπόν έγινε στην Τρίπολη με τον φόβο σοβαρού τραυματισμού από το ακατάλληλο του αγωνιστικού χώρου και είναι αλήθεια πως είδαμε πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε.

Γιατί μπορεί το γήπεδο να ήταν… πισίνα όμως τόσο οι παίκτες του Αστέρα όσο και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες για γκολ και το πάλεψαν όσο περισσότερο μπορούσαν, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί.

Και είναι δεδομένο πως θα είχαμε γκολ αν από την μια ο Λεάλι και από την άλλη ο Ντοναρούμα δεν μετέτρεπαν το ματς σε… Italian Job. Εξαιρετικοί και οι δύο. Ο Λεάλι έδωσε την πρώτη του ηχηρή «απάντηση» σε ένα διάστημα που αμφισβητείται κατά πολύ η απόφαση του Μπέντο να τον έχει βασικό αντί του Καπίνο. Απίθανος ήταν ο Ιταλός και ήταν η βασική αιτία που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ.

Και εδώ αρχίζει η γκρίνια. Απέναντι στον Αστέρα λοιπόν ο Ολυμπιακός είδε τους αντιπάλους να χάνουν τουλάχιστον τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη στο 20΄από βολέ του Ντοναρούμα με την άμυνα να παρακολουθεί την μπάλα να σκάει μπροστά της (τρεις παίκτες) και μετά τον Μάσα να πλασάρει απέναντι στον Λεάλι. Η πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βιάνα να κάνει… ζεμπεκιά και να στρώνει την μπάλα στον Μανιά που από κοντά αστόχησε, και η Τρίτη με τον Μανιά και πάλι να φεύγει μόνος του απέναντι στον Λεάλι.

Αν για τον Ολυμπιακό ο αγωνιστικός χώρος είναι σοβαρή δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν κέρδισε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Αστέρας στον ίδιο αγωνιστικό χώρο έπαιζε. Δεν άλλαζαν το χορτάρι όταν είχε την μπάλα ο Αστέρας…

Και η εικόνα του Αστέρα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη από του Ολυμπιακού, ακόμη και ο τρόπος που επέλεξε να αναπτυχθεί. Ο Ολυμπιακός από την άλλη εκτός από τον υπέροχο Λεάλι είχε σε καλή βραδιά τον Μιλιβόγεβιτς σε καλή βραδιά να κάνει έξυπνο παιχνίδι, τον «terminator» Σεμπά να μην καταλαβαίνει από βροχές, λάσπες και βούρκους και τον Ανδρούτσο όταν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στα άκρα.

«Δεν ήταν δυνατόν να εφαρμόσουμε τη στρατηγική που είχαμε προετοιμάσει πριν το παιχνίδι» είπε ο Μπέντο μετά το τέλος του αγώνα και εδώ είναι που σε κάνει να απορείς. Μα, δεν ήξερε που θα παίξει η ομάδα του; Δεν βρέθηκε κανείς στον Ολυμπιακό να του πει πως Γενάρη μήνα στην Τρίπολη στην καλύτερη περίπτωση βρέχει καταραχτωδώς; Και άντε πες, πως δεν είναι και υποχρεωμένος να ξέρει τον καιρό. Δεν γίνεται όμως να μην είδε τι τον περιμένει από την παραμονή του αγώνα που βρέθηκε στην Τρίπολη; Άρα η προσαρμογή όφειλε να έρθει πολύ νωρίτερα και όχι με το σφύριγμα της έναρξης από τον Κύζα. Και άντε να δεχθούμε πως έχει δίκιο. Στα προηγούμενα ματς που αυτά που έχει προετοιμάσει δεν τα εμπόδιζε ο καιρός έχουμε δει κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό; Με εξαίρεση την Ξάνθη που ο Ολυμπιακός είχε πλάνο, αρχή και τέλος, πρέπει να γυρίσουμε στο ματς με τον ΠΑΟ για να θυμηθούμε κάτι πολύ καλό.

Αλλά πείτε ότι τα παραλέω, ότι έχω «φάει» κόλλημα με τον Μπέντο ή με την εικόνα του Ολυμπιακού εδώ και καιρό. Πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες του καιρού και του γηπέδου; Πως τις αντιμετώπισε ο Αστέρας; Πίεσε ψηλά και έκανε δύο φάσεις για γκολ με το καλημέρα στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Αστέρας προσαρμόστηκε καλύτερα; Δεν είναι θέμα και αυτό; Και άντε και σε αυτό να κάνουμε λάθος.

Όταν μένει με 10 ο Αστέρας για πιο λόγο ο Μπέντο φρόντισε να… ισορροπήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα βγάζοντας τον πιο ποιοτικό του παίκτη, τον Φορτούνη και βάζοντας τον Καρντόσο για να παίξει με 4-4-2; Ναι, δεν ήταν καλά ο Φορτούνης αλλά είναι ο παίκτης που μπορεί να σου βάλει το γκολ από το πουθενά όπως το έκανε στο ματς με τον Αστέρα πρόσφατα στο Καραισκάκη, είναι ο παίκτης που έχει επωμιστεί να κάνει το παιχνίδι της ομάδας. «Έκοψε» την ομάδα στα δύο ο Μπέντο για αυτό και από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός περισσότερο απειλήθηκε παρά απείλησε.
Ο Καρντόσο βεβαίως που μπήκε έκανε ότι στα Χανιά. Τίποτα, με την διαφορά πως αυτή την φορά του πρόσφερε το γκολ ο Ανδρούτσος αλλά ο Παραγουανός που είναι τεράστια απογοήτευση δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, σημάδεψε τα «περιστέρια». Ευτυχώς που δεν πέτυχε και στο κεφάλι τον Ιντέγε που είδε την μπάλα  να περνάει δίπλα του.

Όπως ο Μπέντο λοιπόν δεν βλέπει το αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο οποίο δεν βρίσκει λύσεις, όπως ο Μπέντο δεν βλέπει πως χρειάζεται στόπερ η ομάδα, έτσι ο Μπέντο δεν βλέπει πως ο Καρντόσο δεν «τραβάει» παρά τις πολλές ευκαιρίες που του έχει δώσει. Και μέχρι το προηγούμενο Σάββατο είχε να πει «δεν έχω άλλο» και είχε και δίκιο. Τώρα έχει, και μάλιστα έναν παίκτη που είναι πανέτοιμος, έπαιζε 1,5 χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει το γκολ και περιμένει να παίξει.

Αλλά ξέχασα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ προσαρμόζεται… Έτσι είπε ο Μπέντο για τον αποκλεισμό του από την αποστολή. Δεν ξέρω αν ο Ιρανός θα βοήθαγε μπαίνοντας αντί του Καρντόσο, ξέρω γιατί το βλέπω, όπως όλοι άλλωστε, πως ο Παραγουανός δεν μπορεί να βοηθήσει μέχρι τώρα.

Υ.Γ. Και με αυτά και  με αυτά η διαφορά από την δεύτερη Ξάνθη και με διαφορά έως τώρα την ομάδα που δείχνει ικανή να εκμεταλλεύεται τις γκέλες του Ολυμπιακού πήγε στους 8 βαθμούς. Δύο αγωνιστικές πριν μετά το διπλό του Ολυμπιακού στην Ξάνθη με μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις των Πειραιωτών η διαφορά είχε πάει στους 12. Τώρα η Ξάνθη έρχεται στο Καραισκάκη το Σάββατο για να παίξει ντέρμπι κορυφής απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που (για Ολυμπιακός πάντα) έχει θέματα και δεν βρίσκει απαντήσεις καθώς ο προπονητής του είτε δεν τα βλέπει, είτε δεν θέλει να τα δει, δεν θέλει να πάει σε κάποιες άλλες λύσεις.

Υ.Γ. 1: Όσον αφορά την διαιτησία του Κύζα, για μένα ο διαιτητής αυτός έκανε δύο λάθη. Κακώς έδωσε κάρτα για θέατρο στον Φορτούνη κακώς έδωσε και στον Μάσα που ήταν η δεύτερη του μετά την πολύ σωστή πρώτη που είχε πάρει λίγα λεπτά νωρίτερα. Αλλά από την στιγμή που θεώρησε πως το πέσιμο του Φορτούνη ήταν εσκεμμένο από τον Έλληνα άσο για τον οδηγήσει στη «βούλα» και έβγαλε την κάρτα όφειλε να κάνει το ίδιο λάθος και με τον Μάσα. Γενικότερα σε ένα δύσκολο ματς κυρίως λόγω γηπέδου ο Κύζας δεν επηρέασε την πορεία του αγώνα.

Υ.Γ. 2: Για να προλάβω αυτούς που θα πουν πως είμαι αυστηρός κατά του Ολυμπιακού την ώρα που οι «σύμμαχοι» παραπαίουν. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω τον Ολυμπιακό με κανέναν από τους υπόλοιπους. Αν στην «συμμαχία» τρώνε την μια «κατραπακιά» μετά την άλλη στο χορτάρι και βρίσκουν δικαιολογίες πάντα στρέφοντας συνάμα αλλού την προσοχή (χωρίς βεβαίως να το πετύχουν γιατί ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει) δεν θεωρώ πως το σωστό για τον Ολυμπιακό είναι να τους.. αντιγράφει. Μόνο κακό θα του κάνει, κανένα καλό. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη και η πιο πετυχημένη ομάδας της χώρας γιατί απλά θέλει πάντα το «ταβάνι» του να είναι ψηλά. Όχι το «ταβάνι» του να διαμορφώνεται ανάλογα με το «ταβάνι» των άλλων ομάδων της χώρας. Απλά και ωραία…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.