Ads Top

Νέα αρχή με πρόκριση, εξελίξεις με αποκλεισμό


Ο Στέλιος Γρηγοριάδης γράφει για το παιχνίδι-ορόσημο του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν Λίμπερετς και τι επίδραση θα έχει το αποτέλεσμά του.


Θα αλλάξει κάτι το «μάντρωμα»; Θα έχει αποτέλεσμα; Θα φανεί. Και όχι μόνο στον αγώνα με τη Σλόβαν Λίμπερετς, αλλά και στους επόμενους. Δεν αρκεί η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Σε βάθος χρόνου θα ξέρουμε αν έπιασαν τόπο όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες.
Εκείνο που πάντα «μετράει» είναι η διάρκεια στην καλή απόδοση μιας ομάδας και στα θετικά αποτελέσματα. Οι αναλαμπές και τα σκαμπανεβάσματα δεν χαρίζουν τίτλους και διακρίσεις.



Βέβαια, σε πρώτη φάση, λογικό είναι η προσοχή να στρέφεται στο αυριανό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ παίζει για έναν από τους τρεις στόχους του, παίζει όμως και για την ανάγκη που έχει να αναπνεύσει οξυγόνο. Να ξεφύγει από το σύννεφο καπνού που δημιούργησαν οι αδυναμίες της ομάδας και οι επιπόλαιες δημόσιες δηλώσεις του προπονητή, με όλες τις συνέπειες που προκάλεσαν.  Αν και σίγουρα δεν φτάνει μια νίκη για να επανέλθει η ηρεμία και για να λυθούν όλα τα προβλήματα.



Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια κατάσταση οδήγησαν την ομάδα και τον κόσμο. Και ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους από εδώ και πέρα. Ακόμη και οι ξένοι, οι οποίοι πολύ πιο δύσκολα νιώθουν την πίκρα και τον πόνο του ΠΑΟΚτσή. Εκείνο για το οποίο αμφιβάλλω πολύ είναι αν, παρά τη διάθεσή τους, μπορούν να δείξουν κάτι περισσότερο. Αν μπορούν να σταθούν αντάξιοι των λογικών απαιτήσεων που έχει και ο μεγαλομέτοχος, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος. Δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς.



Οσο για τον Ιβιτς, ξέρει πολύ καλά ότι δίνει τις πιο δύσκολες εξετάσεις. Του συγχωρήθηκε προσωρινά από τον Σαββίδη το λάθος των δηλώσεων, αλλά κρίνεται πλέον κι αυτός αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα. Φτάσαμε σε μια ακόμη επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι στον ΠΑΟΚ πλάνα υπάρχουν μόνο στα λόγια. Στην πράξη, όταν η ομάδα δεν νικάει, αλλάζουν τα πλάνα που μόνο θεωρητικά υπήρχαν. Το πλάνο στον ΠΑΟΚ είναι να νικάει η ομάδα και να επιτυγχάνει τους στόχους της. Οταν δεν νικάει αλλάζει το πλάνο. Και αλλαγή πλάνου σημαίνει στην πραγματικότητα αλλαγή προπονητή...



Εως και αύριο τα πάντα έχουν «παγώσει». Ολοι στον ΠΑΟΚ είναι αφοσιωμένοι στο ματς με τη Σλόβαν Λίμπερετς. Οι διαστάσεις της σημασίας αυτού του αγώνα έχουν διευρυνθεί υπερφυσικά, εξ αιτίας όλων των τελευταίων γεγονότων. Αν η ομάδα τα καταφέρει, θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα. Αν αποκλειστεί, πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις...

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.