Ads Top

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος, τέσσερα στη Λιβαδειά και... λίγα ήταν!


Την πλήρωσε για το Κύπελλο ο Λεβαδειακός. Ο Πανιώνιος πέρασε αέρα (4-1) από τη Βοιωτία, παίρνοντας εκδίκηση για τον αποκλεισμό που υπέστη μεσοβδόμαδα και συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις.


Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν (4-1) πολύ εύκολα στην έδρα του Λεβαδειακού των αρκετών απουσιών στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League και τελευταίας για το 2016. Δυσκολίες για ένα ημίχρονο συνάντησαν οι «κυανέρυθροι», που κλείδωσαν τη νίκη από τα μέσα του δεύτερου μέρους, μετατρέποντας 1-4 το 1-2 του πρώτου μέρους μέσα σε λίγα λεπτά.




Ο Ρισβάνης άνοιξε το σκορ στο 36’ με κεφαλιά, ο Γιακουμάκης ισοφάρισε από κοντά στο 43’ ύστερα από ασθενή επέμβαση του Γιαννιώτη σε φάουλ του Μιλιάζες, αλλά το ημίχρονο έληξε με 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων ύστερα από φάση διαρκείας που ολοκληρώθηκε με τέρμα του Κόρμπου στο 44’ εις βάρος της πρώην ομάδας του, το οποίο δεν πανηγύρισε. Ο Μασουντ με ωραίο πλασέ (πιθανόν από αντικανονική θέση) από κοντά στο 50’ και ο Μπεν στο 63’ σημείωσαν τα δύο άλλα τέρματα των φιλοξενούμενων. Ο 27χρονος επιθετικός σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά και αυτός δεν το πανηγύρισε.
Το ματς
Αφεντικό της αναμέτρησης προσπάθησε να γίνει από το ξεκίνημα ο Πανιώνιος, θέλοντας να δείξει ότι είναι και ανώτερος επιθετικά και ποιοτικά από τον αντίπαλό του. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, αλλά δυσκολευόντουσαν να φτιάξουν φάσεις στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους και είχαν από ένα σουτ με τους Ανσαριφάρντ (9’), Φούντα (18’) και Τασουλή (22’) με αυτή του Έλληνα μπακ να ξεχωρίζει.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Λεβαδειακός είχε πολύ παθητικό ρόλο και καμία καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Βεβαίως, αμυντικά δεν τα πήγε άσχημα, είχε καλή οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι και ο προπονητής του έδειχνε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα.

Ύστερα από το πρώτο μισάωρο, ο Πανιώνιος μπόρεσε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, αν και το πρώτο του τέρμα ήρθε με στημένη φάση, όπου ο Ρισβάνης νίκησε (36’) τον Ναμάσκο με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Φούντα. Από εκείνο το σημείο και μετά είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες οι Νεοσμυρνιώτες και ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα άγγιξε το 1-0 ο Ανσαριφάρντ. Στο 43’ ο Λεβαδειακός ισοφάρισε, με τον Γιακουμάκη να σκοράρει από κοντά ύστερα από ασθενή απόκρουση του Γιαννιώτη σε φάουλ του Μιλιάζες.

Αποφασισμένος για να καθαρίσει από νωρίς το ματς μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος και τα κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό. Προσπερνώντας τη μοναδική στιγμή που ο Λεβαδειακός άγχωσε την αντίπαλη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο (οι επόμενες φάσεις του έγιναν όταν είχε τελειώσει ουσιαστικά το ματς) και έγινε στο 46’ με την αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου και το κακό διώξιμο του Οικονόμου, έβαλε το νερό στο αυλάκι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Πανιώνιος. Πλήγωσε τους «πράσινους» μέσω της αντεπίθεσης και παίζοντας πολύ καλά στο όριο, έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην αντίπαλη άμυνα και ουσιαστικά κλείδωσε το «τρίποντο» από το 63ο λεπτό.

Αρχικά, ο Μασούντ στο 50’ έκανε το 3-1, όντας πιθανότατα σε αντικανονική θέση τη στιγμή της πάσας του Κόρμπου. Ο Ντόστανιτς έκανε δύο αλλαγές στο 57’ (Μάγκας και Καψάσκης αντί Καλτσά και Καραχάλιου), αλλά δεν βελτιώθηκε σε κανέναν τομέα η ομάδα του. Ο Μπεν στο 63’ βγήκε πολύ γήπεδο μπροστά του, επειδή χρειάστηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα η άμυνα του Λεβαδειακού και επειδή συνέχισε να παίζει πολύ καλά στο όριο ο Πανιώνιος και με σκαφτό σουτ έκανε το 4-1.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να προσφέρει θέαμα από εκεί και πέρα, συνέχισε να κάνει… πάρτι κόντρα στην αντίπαλη άμυνα και αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του και δεν κατέβαζαν ταχύτητα, θα μπορούσε να είχε έρθει πιο μεγάλο σκορ για τον Πανιώνιο, καθώς ο Λεβαδειακός πέταξε λευκή πετσέτα ύστερα από εκείνο το σημείο και δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να χάσει με όχι τόσο βαρύ σκορ.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.