Ads Top

Ξεμπούκωμα με 4άρα!


Μετά την γκέλα στην Κέρκυρα η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με ωραία εμφάνιση 4-0 του Λεβαδειακού. Σιμόες,Πέκχαρτ, Γαλανόπουλος, Πατίτο τα γκολ. Με 10 έπαιζαν οι Βοιωτοί από το 16' λόγω αποβολής του Ναμάσκο.






Τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ ήταν πολλά τον τελευταίο καιρό, κάτι που οδήγησε τους οργανωμένους την Παρασκευή να επισκεφτούν τους παίκτες στα Σπάτα για να τους τρίξουν τα δόντια. Οπότε η νίκη με τον Λεβαδειακό ήταν επιτακτική για την Ένωση, η οποία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, σκόραρε πολλά τέρματα και ικανοποίησε τους λίγους οπαδούς της που βρήκαν τον δρόμο προς το ΟΑΚΑ.

Παγκίτης ο Αλμέιδα, βασικός ο Πέκχαρτ

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στην Κέρκυρα παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο ο Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολόγιζε τον Μάνταλο, λόγω τιμωρίας, ενώ άφησε στον πάγκο τον Αλμέιδα που είναι ντεφορμέ και στη θέση του ξεκίνησε βασικό τον Πέκχαρτ. Η επίσημη εξήγηση ήταν ότι ο 32χρονος φορ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Τσέχος πάντως δικαίωσε τον προπονητή του, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Στις άλλες θέσεις δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Γκαλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη, με τον Γιόχανσον και τον Γαλανόπουλο να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί. Ροντρίγκες και Αραβίδης αγωνίστηκαν στα φτερά της επίθεσης.


Κόκκινη και γκολ

Η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία από την αρχή της αναμέτρησης. Η Ένωση χάρη στη σημαντική παρουσία του Γαλανόπουλου, που έπαιζε απλά και με τη μία και τη συμβολή του Σιμόες, ήλεγξε τον χώρο του κέντρου, έπαιξε επιθετικά, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με τον Ντίντακ και τον Πατίτο, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με προσπάθειες τους. Τα πράγματα για τους «κιτρινόμαυρους» διευκολύνθηκαν στο 16', όταν ο Μεντί γύρισε άσχημα την μπάλα στον Ναμάσκο, ο Πέκχαρτ με τον μεγάλο δρασκελισμό του κατάφερε να τον ξεπεράσει στο σπριντ, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε εκτός περιοχής με τον Μπλάνα να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη, καθώς θεώρησε, ότι ο Τσέχος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
Η ΑΕΚ απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα που τη βοήθησε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Βοιωτών. Αυτό έγινε στο 28' όταν ύστερα από ωραία ενέργεια του Πατίτο, ο Ροντρίγκες έσπασε την μπάλα από τα αριστερά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Σιμόες με αριστερό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά. Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των «κιτρινόμαυρων» που πίεσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για ένα δεύτερο τέρμα, είχαν ευκαιρίες, κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν για τα αποδυτήρια αποκτώντας μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.

Το κάρφωσε ο ψηλός

Με την ίδια διάθεση συνέχισε να αγωνίζεται η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Στο 48' οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μοσχονά να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση σε σουτ του Γαλανόπουλου, δύο λεπτά αργότερα όμως ο Πέκχαρτ, που το έψαχνε από την αρχή του αγώνα, ήταν τυχερότερος. Ύστερα από σέντρα του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στην περιοχή με τον πανύψηλος Τσέχο να την ελέγχει με το στήθος και να την καρφώνει στο αριστερό παραθυράκι του Έλληνα τερματοφύλακα. Το θετικό για τους “κιτρινόμαυρους” ήταν ότι δεν επαναπαύτηκαν.

Έσπασε παρθενιά ο μικρός

Οι παίκτες του Μοράις προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, ώστε να κλειδώσουν τη νίκη. Εξάλλου ήταν νωπές οι μνήμες από τις ισοπαλίες με Ατρόμητο, Καρδίτσα και Κέρκυρα, όπου έχασαν βαθμούς παρότι προηγήθηκαν. Στο 67' ο Αραβίδης σούταρε εισελθείς στην περιοχή από δεξιά, ο Μοσχονάς απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Γαλανόπουλος -με σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τριποτσέρης- πέτυχε το παρθενικό ου γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο Πατίτο “έκλεψε” τον Αλμέιδα

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πατίτο. Ύστερα από σέντρα του Αραβίδη στο 80' ο Αλμέιδα που είχε περάσει αντί του Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και έφτασε στον Αργεντινό που από κοντά πέτυχε το τελικό 4-0, με τον Πορτογάλο να δείχνει φανερά την απογοήτευσή του που δεν το σημείωσε εκείνος.

Ετσι η ΑΕΚ  με το πέμπτο τρίποντο της στο πρωτάθλημα έφτασε τους 19 βαθμούς και προσπέρασε Ατρόμητο, Γιάννινα, Παναθηναϊκό (που αγωνίζονται αύριο) και ισοβαθμεί με την Ξάνθη.

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80' Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (80' Τσέλιος), Πέκχαρτ (74' Αλμέιδα)

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20' Μοσχονάς, Τόνι Σίλβα, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.