Σεισμός τώρα στην Ελλάδα – Ταρακουνήθηκε η περιοχή, που έγινε και πόσα Ρίχτερ ήταν
Σεισμός τώρα στην Ελλάδα – Ταρακουνήθηκε η περιοχή, που έγινε και πόσα Ρίχτερ ήταν
Σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου στη βόρεια Αχαΐα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 06:25 και, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε μόλις 2 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Η μικρή απόσταση από το Ρίο και το σχετικά μικρό εστιακό βάθος είχαν ως αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
3,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το EMSC
Διαφορετική ήταν η αυτόματη προκαταρκτική καταγραφή του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC).
Σύμφωνα με το EMSC, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Πάτρας.
Οι συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις μεταξύ των αυτόματων λύσεων των σεισμολογικών φορέων είναι δυνατό να υπάρχουν στα πρώτα στάδια καταγραφής μιας σεισμικής δόνησης.
Αισθητός ο σεισμός στην ευρύτερη περιοχή
Παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.
Η δόνηση έγινε αντιληπτή στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για αισθητή σεισμική δραστηριότητα και σε περιοχές πέρα από την Αχαΐα.
Μέχρι στιγμής, από τις διαθέσιμες αναφορές δεν προκύπτουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς από τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση.
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις