Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ψάχνει λύση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νέο κύκλο εσωκομματικής έντασης άνοιξε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος επανήλθε με σκληρές δηλώσεις κατά του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και κατά του βουλευτή Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Καρφί», ο Παρασκευαΐδης ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα της υποψηφιότητας Δουδωνή στη Λέσβο.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για «πρωτοφανή και λυπηρή κατάσταση» στα πολιτικά πράγματα, κατηγορώντας τον Δουδωνή ότι έχει ξεκινήσει «προεκλογικό αγώνα» και ότι έχει «αυτοανακηρυχθεί» υποψήφιος βουλευτής στο νησί, επικαλούμενος –όπως υποστηρίζει– «διαβεβαιώσεις άνωθεν». Σύμφωνα με τον Παρασκευαΐδη, αυτή η πρακτική συνιστά «μέγα πολιτικό αλλά πρωτίστως ηθικό ζήτημα» για την κεντρική διοίκηση του κόμματος και αποτελεί «μεγάλη απειλή για την ενότητα» που, όπως λέει, όλοι επικαλούνται.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τις ακόμη πιο αιχμηρές τοποθετήσεις του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», όπου είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες. Το γεγονός ότι ο βουλευτής επανέρχεται δημόσια, με ακόμη πιο έντονο ύφος, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πώς θα αντιδράσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το βασικό ερώτημα που πλέον τίθεται είναι αν ο Π. Παρασκευαΐδης μπορεί να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μετά από τόσο ανοιχτή και επαναλαμβανόμενη αμφισβήτηση. Παράλληλα, μένει να φανεί αν οι καταγγελίες του έχουν βάση ή αν πρόκειται για μια εσωκομματική σύγκρουση που θα επιχειρηθεί να «κλείσει» εσωτερικά, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της υποψηφιότητας στη Λέσβο έχει εξελιχθεί σε έναν απρόσμενο πονοκέφαλο για τη Χαριλάου Τρικούπη, σε μια περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εμφανιστεί ενωμένο και προσανατολισμένο στις επόμενες εκλογικές μάχες. Το αν η υπόθεση θα οδηγήσει σε πειθαρχικές κινήσεις ή σε πολιτική αποκλιμάκωση, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ