Εurovision 2026: Μόλις διέppευσαν οι 7 που περνούν στον Ελληνικό Τελικό
Εurovision 2026: Μόλις διέppευσαν οι 7 που περνούν στον Ελληνικό Τελικό
Eurovision 2026 – Το Sing for Greece 2026 επιστρέφει απόψε 13/2 με τον Β’ Ημιτελικό και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη μουσική και eurovisionική λάμψη.
Η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 70ό Eurovision Song Contest βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Μετά τον πρώτο ημιτελικό, απόψε – Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου – οι συμμετέχοντες του Β’ Ημιτελικού ανεβαίνουν στη σκηνή, διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου.
Τα φαβορί
Στο αποψινό line up υπάρχουν τραγούδια που έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις και θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση, με τη μάχη να αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Dark Side of the Moon του Good Job Nicky. Πρόκειται για μια συμμετοχή με έντονη καλλιτεχνική ταυτότητα, σκοτεινή ατμόσφαιρα και διεθνή ήχο, που πολλοί θεωρούν πως μπορεί να προσφέρει μια δυνατή σκηνική εμπειρία και να αφήσει ξεκάθαρο στίγμα στη διοργάνωση. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει εξηγήσει πως το τραγούδι αγγίζει προσωπικές πτυχές και τη «σκοτεινή πλευρά» του έρωτα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Δυναμική παρουσία αναμένεται να έχει και το Mad About It του D3lta, ένα σύγχρονο ποπ κομμάτι με έντονο ρυθμό και ραδιοφωνική λογική, που μπορεί εύκολα να κερδίσει το κοινό.
Στις υπολογίσιμες προτάσεις συγκαταλέγεται και το No More Drama της ΚΙΑΝΝΑ, με έμφαση στο συναίσθημα και την ερμηνευτική δύναμη, ενώ το AGAPI του RIKKI ποντάρει στη φρεσκάδα και το άμεσο, catchy ύφος.
Τη λίστα συμπληρώνει το ASTEIO του ZAF, μια πιο εναλλακτική πρόταση με ξεχωριστό χαρακτήρα.
Συνολικά, ο Β’ Ημιτελικός δείχνει να έχει έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή, αλλά και έντονο ανταγωνισμό για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στον τελικό. Όλα, ωστόσο, θα κριθούν επί σκηνής, εκεί όπου η ερμηνεία, η εικόνα και η ενέργεια της στιγμής μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.
Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Β’ Ημιτελικό, και η σειρά εμφάνισης:
«AGAPI», RIKKI
«Back in the game», GARVIN
«Labyrinth», Mikay
«Daughters of the Sun (A, E, I, O, U)», Μαρίκα
«Mad About it», D3lta
«ASTEIO», ZAF
«No More Drama», ΚΙΑΝΝΑ
«You Are The Fire», Stella Kay
«Anatello», TIANORA
«Whatcha Doin To Me», Victoria Anastasia
«Set Everything On Fire», BASILICA
«Dark Side of the Moon», good job Nicky
«Bulletproof», KOZA MOSTRA
«SABOTAGE!», leroybroughtflowers
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις