ΕΚΤΑΚΤΟ – Νέο επεισόδιο στα Βορίζια πριν λίγο – Σoκ επιτέθnκε η μnτέρα του Φανούρη Καργάκη στην…

ΕΚΤΑΚΤΟ - Νέο επεισόδιο στα Βορίζια πριν λίγο - Σoκ επιτέθnκε η μnτέρα του Φανούρη Καργάκη στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ - Νέο επεισόδιο στα Βορίζια πριν λίγο - Σoκ επιτέθnκε η μnτέρα του Φανούρη Καργάκη στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νέο επεισόδιο στα Βορίζια πριν λίγο – Σoκ επιτέθnκε η μnτέρα του Φανούρη Καργάκη στην…

Η ένταση παραμένει παρά το άνοιγμα των σχολείων και τις προσπάθειες αποφυγής της βεντέτας

Η κατάσταση στα Βορίζια εξακολουθεί να είναι τεταμένη, παρά την προσπάθεια των κατοίκων και των αρχών να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Νοεμβρίου, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν. Παρότι τα σχολεία άνοιξαν ξανά, το κλίμα στην τοπική κοινωνία φαίνεται να μην ησυχάζει.

Νέο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο οικογένειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε νέα ένταση ανάμεσα στις οικογένειες Φραγκάκη και Καργάκη. Συγκεκριμένα, η αδελφή της 56χρονης Ευαγγελίας, ενός εκ των θυμάτων του αιματηρού επεισοδίου, καταγγέλλει ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από τη μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, την ώρα που περνούσε μπροστά από το σπίτι της.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η γυναίκα εκτόξευσε ύβρεις και απειλές, απαιτώντας να μην ξαναπεράσει από το σημείο. Η ένταση ήταν τέτοια που χρειάστηκε άμεση επέμβαση της αστυνομίας για να αποτραπούν τα χειρότερα. Η αδελφή της 56χρονης κατέθεσε μήνυση σε βάρος της μητέρας του 39χρονου, προσθέτοντας ακόμη ένα επεισόδιο στο μακρύ χρονικό αντιπαραθέσεων των δύο οικογενειών.

Το πρωί της Δευτέρας (10/11) λειτούργησαν κανονικά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο του χωριού, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Από τους περίπου 40 μαθητές, απουσίαζαν τα παιδιά των οικογενειών που ενεπλάκησαν στο αιματηρό συμβάν.

Στο σχολείο παρευρέθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από την Αθήνα, όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απηύθυνε μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης, εκφράζοντας τη στήριξή της σε όλη τη σχολική κοινότητα. Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, ενώ σε ξεχωριστό χώρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων με ειδικούς ψυχικής υγείας.

ΠΗΓΗ