Έκτακτο για «Floutsou» μετά τον σάλο

Έκτακτο για «Floutsou» μετά τον σάλο

Έκτακτο για «Floutsou» μετά τον σάλο

«Πρέπει να νιώθει ο κόσμος τι είναι αυτό που παίρνει μπροστά του και τι αξίζει», τόνισε ο γνωστός σεφ και TikToker

Αντιδράσεις και έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει το νέο κατάστημα του «Floutsou» ή κατά κόσμον Γιώργο Θεοδωρόπουλο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κόστος των σάντουιτς, το οποίο φέρεται να αγγίζει τα 15 ευρώ. Μετά την κριτική που δέχθηκε, ο ίδιος προχώρησε σε αναλυτικές δηλώσεις, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την τιμολόγηση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο η τελική τιμή να διαμορφωθεί ακόμη και στα 10 ευρώ.

Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο σάντουιτς δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα απλό προϊόν μαζικής εστίασης. «Εγώ έχω ένα σάντουιτς που για το συγκεκριμένο σάντουιτς πρέπει να απασχολώ τρία άτομα», ανέφερε, εξηγώντας ότι το food cost είναι ιδιαίτερα υψηλό και η διαδικασία παραγωγής εξαιρετικά απαιτητική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προετοιμασία «θέλει 12 ώρες για να μπορεί να τελειώσει», διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για χρόνο αναμονής του πελάτη, αλλά για ώρες που αφιερώνονται πριν καν το προϊόν φτάσει στον πάγκο.

@vibe9.mediahouse Ο @Thegreekmasterchef ξεκαθαρίζει κάτι πολύ απλό 👇 ένα σάντουιτς δεν είναι απλώς ψωμί + γέμιση. 🔹 Υψηλό food cost 🔹 Ποιοτικές πρώτες ύλες 🔹 Σωστές ποσότητες, όχι εκπτώσεις στη γεύση Και όλα αυτά έχουν κόστος. Απάντηση σε όσους είπαν ότι το σάντουιτς του είναι «ακριβό»: 👉 ακριβό δεν είναι — ποιοτικό είναι. Συμφωνείς ή διαφωνείς; 🎙️ Συζήτηση χωρίς φίλτρα, όπως πρέπει. 📺 Δες όλο την εκπομπή στο επίσημο κανάλι μαςβστο YouTube #foodcost #streetfoodgr #sandwichlife #εστίαση #deiksemoutonfilosou ♬ πρωτότυπος ήχος – Vibe 9 Media House

Ο γνωστός σεφ και TikToker στάθηκε ιδιαίτερα στα «αόρατα» κόστη που, όπως υποστηρίζει, συχνά αγνοούνται στη δημόσια συζήτηση. «Για μένα αυτό δεν είναι μόνο το κόστος που βλέπεις… είναι το κόστος ότι τον μάγειρα ποιος θα τον πληρώσει; Ποιος θα πληρώσει τους άλλους δύο; Ποιος θα πληρώσει τις ώρες; Ποιος θα πληρώσει τις 8 ώρες του φούρνου που θα καίει;», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως όλα αυτά ανεβάζουν αναγκαστικά το κοστολόγιο.

Παράλληλα, επιχείρησε να βάλει την τιμή του προϊόντος του σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά. Αναφερόμενος σε πρακτικές άλλων καταστημάτων, δήλωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου προϊόντα πωλούνται ακριβότερα χωρίς αντίστοιχη ποιότητα ή κόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, αποκάλυψε ότι η τελική τιμή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί: «Δεν έχω βγάλει ακόμα την τιμή μου… ας πούμε μια τυχαία τιμή, 10 ευρώ», αφήνοντας σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο το σάντουιτς να κοστίζει λιγότερο από τα 15 ευρώ που έχει ήδη αναφερθεί.

Κλείνοντας, ο «Floutsou» υπογράμμισε πως στόχος του είναι ο πελάτης να κατανοεί τι πληρώνει. «Πρέπει να νιώθει ο κόσμος τι είναι αυτό που παίρνει μπροστά του και τι αξίζει», τόνισε, κάνοντας παραλληλισμό με την αγορά των burgers, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 4 έως 20 ευρώ. Όπως είπε, κάποια ακριβότερα προϊόντα αξίζουν τα χρήματά τους λόγω ποιότητας και κόστους, ενώ άλλα είναι απλώς ακριβά «επειδή ο άλλος θέλει να οδηγάει Porsche».

Η συζήτηση, πάντως, παραμένει ανοιχτή, με το κοινό να περιμένει αν τελικά η τιμή θα «κλειδώσει» στα 15 ευρώ ή αν το σενάριο των 10 ευρώ θα γίνει πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις του «Floutsou» Γιώργου Θεοδωρόπουλου

«Εγώ έχω ένα σάντουιτς που για το συγκεκριμένο σάντουιτς πρέπει να απασχολώ τρία άτομα -για το συγκεκριμένο- έχω πολύ υψηλό food cost και μας παίρνει πάρα πολλές ώρες για να φτιαχτεί. Θέλει 12 ώρες για να μπορεί να τελειώσει -όχι να το παραγγείλεις και να περιμένεις 12 ώρες. Οπότε, για μένα αυτό δεν είναι μόνο το κόστος που βλέπεις, αυτό που κρατάς μπροστά σου, είναι το κόστος ότι… τον μάγειρα ποιος θα τον πληρώσει; Το πρωινό που θα το κάνει αυτό. Ποιος θα πληρώσει τους άλλους δύο; Ποιος θα πληρώσει τις ώρες; Ποιος θα πληρώσει τις 8 ώρες του φούρνου που θα καίει; Οπότε, αναγκαστικά ανεβαίνει το κοστολόγιο, δεν το γλυτώνεις. Και θα βλέπεις τώρα αυτό που θα έχω εγώ -που δεν έχω βγάλει ακόμα την τιμή μου- που θα το πουλάω -ας πούμε μια τυχαία τιμή- 10 ευρώ λέμε και βλέπεις μια μαλ… την οποία την αγοράζει ο άλλος και απλά στη βάζει σε ένα πιάτο και στην πουλάει… στο πουλάει 12 ευρώ. Γι’ αυτό σου λέω, πρέπει να νιώσει ο κόσμος γιατί πουλιέται κάτι τόσο και γιατί πουλιέται κάτι τόσο. Δηλαδή βλέπεις και μπέργκερ υπάρχουν από 4 μέχρι 20 ευρώ. Υπάρχουν κάποια 20άρια που αξίζουν τα λεφτά τους, γιατί είναι ο κιμάς, είναι διάφορα πράγματα που τα έχει αγοράσει ακριβά και υπάρχουν και κάποια που είναι 20 επειδή ο άλλος θέλει να οδηγάει Porsche. Πρέπει να νιώθει ο κόσμος τι είναι αυτό που παίρνει μπροστά του και τι αξίζει».

ΠΗΓΗ