Έκτακτo για Ελένη Μενεγάκη
Έκτακτo για Ελένη Μενεγάκη
Νέος δίαυλος επικοινωνίας καναλιού και παρουσιάστριας
Όσο απίθανο κι αν ακούγεται σε μερικούς, το ρεπορτάζ λέει ότι η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται ξανά σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΑΝΤ1. Ένα σενάριο που τα τελευταία χρόνια έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί πολλές φορές, χωρίς όμως ποτέ να καταλήξει σε επιστροφή, φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Όχι γιατί η παρουσιάστρια έχει αλλάξει στάση, αλλά γιατί –σύμφωνα με πληροφορίες– το κανάλι του Αμαρουσίου επιμένει. Και επιμένει σταθερά.
Η Ελένη Μενεγάκη, μετά την αποχώρησή της από την τηλεόραση, έχει αποδείξει ότι δεν βιάζεται και δεν θέλει να επιστρέψει. Οι προτάσεις που κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι δεν την κάλυψαν δημιουργικά και τα “όχι” της ήταν απανωτά. Γι’ αυτό και κάθε φορά που ακουγόταν «επιστροφή Μενεγάκη», το θέμα κατέληγε στο ίδιο σημείο, ναι μεν συζητήσεις, αλλά όχι συμφωνία. Αυτή τη φορά, όμως, κάτι φαίνεται να κινείται διαφορετικά.
Οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τον ΑΝΤ1 έχουν ξανανοίξει για τα καλά. Υπάρχει συνεχής επαφή, ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεις γύρω από διαφορετικά projects. Το κανάλι θέλει την Ελένη και δεν το κρύβει. Αναζητά το κατάλληλο format, αυτό που θα τη φέρει πίσω με όρους που να την εκφράζουν και να σηματοδοτούν κάτι διαφορετικό από όσα έχει ήδη κάνει. Μέχρι να «κάτσει η μπίλια» όπως λένε, οι συζητήσεις συνεχίζονται, χωρίς βιασύνη αλλά με ξεκάθαρη πρόθεση.
Κορομηλά – Μενεγάκη: Σε καμία δεν έκαναν πρόταση για τον τηλεμαραθώνιο!
Όμως, μέσα σε αυτό το κλίμα θετικών επαφών, υπάρχει κάτι ακόμα που προκαλεί εντύπωση. Παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συμμετοχή της Ελένης Μενεγάκη στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία επίσημη πρόταση δεν της έγινε για το συγκεκριμένο project που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ΑΝΤ1. Και δεν είναι ότι δεν έκαναν πρόταση μόνο σε εκείνη, αλλά ούτε στη Ρούλα Κορομηλά, ένα ακόμη ιστορικό πρόσωπο του καναλιού, που επίσης άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ελληνική τηλεόραση. Βέβαια η συγκεκριμένη, ανέβασε την ώρα του τηλεμαραθώνιου που μεταδιδόταν από τον ΑΝΤ1 ένα στόρι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας: “το φαινόμενο της επιλεκτικής αμνησίας” αλλά κανένας δεν κατάλαβε αν το αιχμηρό της σχόλιο απευθυνόταν κάπου συγκεκριμένα…
Πάντως η απουσία αυτών των δύο γυναικών από ένα φιλανθρωπικό εγχείρημα του ΑΝΤ1 που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, γεννάει εύλογα ερωτήματα. Μιλάμε για παρουσιάστριες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, με κορυφαία πρωινή εκπομπή τον «Πρωινό Καφέ» όπως και στην συνέχεια μια σειρά από προγράμματα που έγραψαν ιστορία. Θα περίμενε κανείς, ειδικά σε μια περίοδο επαναπροσέγγισης τιμητικά και για τις δυο, να υπάρξει έστω μια συμβολική πρόσκληση, όμως αυτό δεν έγινε.
Το γεγονός αυτό βέβαια, δεν αναιρεί το θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ΑΝΤ1 και Μενεγάκη, αλλά σίγουρα δείχνει ότι οι κινήσεις γίνονται με προσοχή και συγκεκριμένη στρατηγική. Ο ΑΝΤ1 φαίνεται να βλέπει την πιθανή επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη ως κάτι που πρέπει να γίνει σωστά, την κατάλληλη στιγμή και με το σωστό project.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ιστορία Ελένη Μενεγάκη και ΑΝΤ1 δεν έχει κλείσει. Αντιθέτως, μοιάζει να ξαναγράφεται αργά, με πολλές συζητήσεις, αρκετή αναμονή και χωρίς εύκολες λύσεις. Το αν αυτή η επαναπροσέγγιση θα οδηγήσει τελικά σε τηλεοπτική επιστροφή, μένει να φανεί. Όμως το ενδιαφέρον παραμένει – και αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις