ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυστυxώς δεν πρόλαβαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, πέθαvε στο ασθενοφόρο, σoκ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυστυxώς δεν πρόλαβαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, πέθαvε στο ασθενοφόρο, σoκ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυστυxώς δεν πρόλαβαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, πέθαvε στο ασθενοφόρο, σoκ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρίστρια είχε βγει με τον σύντροφό της για πεζοπορία από τα Φαλάσαρνα παρά την υψηλή θερμοκρασία και την έντονη ηλιοφάνεια που επικρατούσαν

Νεκρή είναι η 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που εντοπίστηκε νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις της στον Μπάλλο Χανίων, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας κάτω από συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και έντονης ηλιοφάνειας.

Η γυναίκα μαζί με το σύντροφο της, μεταβήκανε το απόγευμα στην περιοχή και σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άφησαν το αυτοκίνητο τους στο πάρκινγκ στα Φαλάσαρνα και μετέβησαν με τα πόδια στην παραλία του Μπάλλου μέσα από ένα δύσκολο και κακοτράχαλο μονοπάτι.

Παρά την ταμπέλα που υπάρχει απαγόρευσης για το συγκεκριμένο μονοπάτι, το ζευγάρι ακολούθησε την διαδρομή, η οποία είναι μεγάλη σε χρονική διάρκεια μέχρι την παραλία και πολύ δύσκολη, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής. Κατά την επιστροφή τους, ένα χιλιόμετρο πριν το πάρκινγκ η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της από αφυδάτωση, με τον άνδρα να επιστρέφει στο αυτοκίνητο να πάρει νερό, ενώ ειδοποίησε και τις αρχές μέσω του 112.

Ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής του Π. Σταθμού Κισσάμου, ομάδα της ΕΜΟΔΕ που τελικά εντόπισαν την γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε λιποθυμικη κατάσταση. ‘Αμεσα και μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ της παρείχαν βοήθεια με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ΚΑΡΠΑ, την οποία ανέλαβε στη συνέχεια το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Στη διαδρομή προς το νοσοκομείο σύμφωνα με την ενημέρωση η 41χρονη κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ