Έκτακτη είδηση για π.Αντώνιο και πρεσβυτέρα
Έκτακτη είδηση για π.Αντώνιο και πρεσβυτέρα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και ένας πρώην συνεργάτης της ΜΚΟ παραπέμπονται σε δίκη για τα οικονομικά της οργάνωσης.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων στο εδώλιο, με το βούλευμα να περιλαμβάνει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δικαστικό έγγραφο, οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων απιστία κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, ηθική αυτουργία σε απιστία, συνέργεια αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση των οικονομικών πόρων της ΜΚΟ κατά το διάστημα που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα βρίσκονταν στη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Πατέρας Αντώνιος: Τι αναφέρει η δικογραφία εναντίον του
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στις ενέργειες που εξετάζονται από τις Αρχές. Σύμφωνα με το protothema.gr, φέρεται ότι «με πειθώ και φορτικότητα» έπεισε την πρεσβυτέρα να προχωρήσει σε πράξεις που, κατά την εκτίμηση των δικαστικών αρχών, προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της ΜΚΟ.
Στο επίκεντρο της δικογραφίας βρίσκονται οικονομικές κινήσεις που, σύμφωνα με το βούλευμα, φέρεται να ζημίωσαν την οργάνωση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εργασίες σε ακίνητο που αποδίδεται στον πατέρα Αντώνιο, οι οποίες φέρεται να καλύφθηκαν από χρήματα της «Κιβωτού», αλλά και έξοδα μισθοδοσίας εργαζομένου που συνδεόταν με τη συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε ποσά που φέρεται να καταβλήθηκαν σε συνεργάτη της ΜΚΟ, χωρίς, όπως υποστηρίζεται στο βούλευμα, να αντιστοιχούν σε υπηρεσίες ανάλογης αξίας. Το συνολικό ύψος αυτών των ενεργειών εκτιμάται περίπου στις 200.000 ευρώ.
Στο μικροσκόπιο και η τραπεζική θυρίδα
Ένα ακόμη σημαντικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τραπεζική θυρίδα της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα, η πρεσβυτέρα φέρεται να αφαίρεσε χρήματα και τιμαλφή από τη θυρίδα, τα οποία στη συνέχεια δεν παραδόθηκαν στη νέα διοίκηση της οργάνωσης.
Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, περιλάμβαναν χρυσές λίρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, ενώ η συνολική αξία τους φέρεται να φτάνει περίπου τις 305.000 ευρώ. Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Το δικαστικό συμβούλιο διατήρησε επίσης τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.
Ακολούθησε το Live-Sports365 στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις